Kiwi och Casimir

Tog några bilder på Kiwi och Casimir var på paddocken för några dagar sedan ( men såklart inte tillsammans).
Jag tänkte ju att jag är lite snäll som låter dem springa av sig lite på paddocken när de bara går i skritten annars. Kan de lägga sig ner och rulla och bralla runt som dem vill. Men såhär gick det till, som alla andra gånger:
 
 
 
Braa tänker jag, värm upp lite fint med att trava runt så att du inte sträcker dig.
 
 
 
Men... Stopp var 5e meter för att lukta på bajs.
 
 
Kanske om jag luktar på det från den här vinkeln så luktar det annorlunda?
 
 
 
Travar över till andra sidan och luktar på mer bajs.
 
 
 
 
Nej bajset luktar bättre på den andra sidan så jag travar tillbaka.
 
 
STOPP! Luktade det bajs?!
 
 
Jag tror att det var hitåt!
 
 
 
 
 
Och ja ungefär såhär hållde det på, så tillslut fick jag gå in och jaga på honom så att han skulle röra lite på sig, typiskt hingstar alltså...
 
 
Casimir gjorde mig också besviken, stod såhär hela tiden så fick jaga på honom med. Söt i vilket fall!

27 Februari 2013

Jag hittade en jättefin bild på Eucy och Victor när jag kollade igenom några mappar. Den är från Feelener hecken 15 september och jag tror att Victor vann den största klassen där då (130 eller 140 cm). Eucy ser väl lite sådär småspänd ut haha
 
 
 
 
Hittaden en liten video som iofs är 2 år gammal. Tror att banan är på tid eftersom att Victor rider som en dåre där i slutet, lägg märket till Eucys framben också hur han galopperar. De liksom vevar, ser lite kul ut.

26 Februari 2013

Fick nya tävlingskydd idag till Cerise! Eller fick och fick, fick låna eftersom de inte passar Victors hästar. Trodde faktiskt att de skulle vara för stora till Cerise men de visade sg vara i samma storlek som de jag har på henne nu. Har så gott som bara ett par fram och bakskydd som jag använder på henne (tycker inte riktigt att några av de andra vi har sitter bra.) Antagligen så är det miniponnystorlekar som de har kvar från back in the days eller så är det stora hästskydd som inte passar Cerises små ben. Men nu så! Jag stoppade undan dem så att de bara kommer användas på tävling.
 
 
 
Jag föredrar egentligen när Veredus skydden är helsvarta men här får man ta vad man har, de är finare än mina bruna slitna som jag har annars i vilket fall.
 
 
 
Baloubet edition, betyder det att hon kommer att hoppa som Baloubet nu?
 
 
Perfect fit! Ser också nu att det är dags att frisera den stackars hästen lite. Försökte at raka hennes ben en gång, själv. Ingen bra idé. Skulle nog haft en brems haha.


24 Februari 2013

Nu har vntern bestämt sig för att komma tillbaka till Luxe. Under den senaste veckan har det varit fruset och snö så har inte kunnat rida. Lite typiskt när jag precis fått igång några av dem men så är det.
Pojkarna har varit iväg på tävling sedan i torsdags så det har varit väldigt lugnt här hemma. Basile skulle, förutom sina två hästar här hemma ta med sig sin flickväns häst och tävla som står i ett stall ca. 30 min från oss. Men eftersom de skulle åka 7 på torsdag morgon så ville han ta hästen till vårt stall redan på onsdagen. Men problemet är då att vi inte hade några boxar hemma så en utav våra hästar fick lov att byta plats med den. Då vart det Saint Honoré, en häst som vanligtvs står i Charlottes stall men nu är hemma hos oss lite. Ingen egenuppfödning utan köpt från Shockemöhle som 4 eller 5 åring. Supersnäll häst och hoppar super.
Men när han står i det stallet så är det ingen som tar ut honom. Mockning och fodring ingår och sen kanske man kan betala dem för att ta ut dem i skrittmaskinen på morgonen men så var det inte för oss. Så jag har åkt dit alla dagar för att rida honom, jag har haft Victors bil medan han är på tävling så det är skönt.
Nu det senaste dagarna har han verkligen gått fint. Var lite springig de första två gångerna men han hade inte blivit riden på 2 veckor så det är ganska normalt.
Jag passade på att ta lite bilder med mobilen när jag var där men ser nu hur suddiga det vart, men det får duga. Sen letade jag upp en liten video på honom när Charlotte är på någon tävling. Ja just det, han är till salu också (som alla andra hästar), en häst som jag verkligen skulle vart intresserad av. Om jag var på väg till att skaffa häst dvs. Hör av er bara! haha
 
Bästa Butet sadeln, sliten som bara den men funkar lika bra för det.
 
 
Dålig bild på den nya, och redan smutsiga stigbyglarna.
 
 
Laddar för ett litet arbetspass!
 
 
Stoort ridhus så skönt + att det sitter ihop med stallet så man behöver inte gå ut om det regnar. Men jag brukar efter att jag har ridit gå ut och skritta en sväng också så de får lite frisk luft.
Bakom mig och högre upp är caféterian med fönster så man kan sitta och titta på när folk rider.
 
 
 
Fullt med duvor inne i stallet, till höger där är det ett solarium och bakom den dörren så är det lite hagar.
 
 
Om man kollar åt andra hållet i stallet. Stora ingngen där man kommer in. Längst bot till höger är den dusch och till vänster sadelkammare. Bredvid sadelkammaren går den en gång in med mer boxar på högersidan med fönster ut och till vänster är kortsidan på ridhuset.
Sen finns det mer boxar på andra sidan långsidan av ridhuset om ni förstår. Vanliga boxar och boxar där de kan gå ut och har en liten hage som sitter ihop med boxen.
 
Med Victors bil går det fort, kul att sitta i en bil då det faktiskt händer någonting när man trycker på gasen. Hade lite problem med det i början och jag tröck lite för hårt och SVICCCCH så var man iväg helt klistrad mot sätet!
Mumsar på lite godsaker som han fick i krubban.
"Så jaha? Sätt på mig sadeln så kör vi då?"
 
Här snackar vi rena boxar, mockas typ 2 ggr om dagen och är alltid kliniskt rent. Ingen lyx som våra hästar få precis.
 
 Och just det, hållde på att glömma den lilla videon, tog bara den första jag hittade så vet inte ens om han hoppar felfritt haha, men de tror jag.
 
 
 
 

19 Februari 2013

Så nu är man ett år rikare. Hur känns det? Som vanligt? Okej bra.
 
Känner än så länge ingen skillnad mellan 21 och 22. Har dock precis lärt mig att säga 21 när någon frågar hur gammal jag är och nu ska jag ställa om mig till 22. Kanske får bli så att jag blir 21 ett tag till helt enkelt.
 
Hemifrån kom ett stooooort paket med en massa svenska godsaker (nötter, choklad, kaviar) det fanns även ett par stigbyglar som jag ska ta kort på. Provred i dem idag för första gången, super! De är i svart plast och där man sätter foten är det liksom räfflat så att man ska få bättre fäste (så bra nu i vår när man blir lerig om fötterna så slipper foten glida ur stigbygeln och skrämma hästen) och sen sviktar den lite också vilket ska vara bra för knäna när man tex. hoppar.
I paketet var det också ett superfint armband och en mysig hoodtröja.
Av Barbara fick jag en jättefin piké tröja från Beverly Essentiel som tack för hjälpen med hästarna och av Ingrid fick jag en vacker scarf och en resa till London! Det blir tre nätter och fyra dagar lite närmare till våren. Och av Louise har jag fått ett presentkort på Sephora (smikbutik) och SVENSKA hästtidningar. Man tröttnar lite i längden på att läsa de franska och tyska vi har här hemma.
 
Piké från Barbara
 
Scarf från Ingrid
 
Hoodie från fam. Sverige!
 
 
 
Vackert armband hemmifrån!
 
Annars idag har jag ridit mina hästar för första gången på lääänge. Eller bara Kiwi. Vi har lite snö kvar och de blir fruset på nätterna så man får rida på banan efter klockan 12 då det har tinat upp lite. Men som sagt jag red bara Kiwi, har longerat honom i paddocken för att lugna ner honom lite i två dagar så nu var det dags att sitta upp men det gick bra, han tyckte det nog var kul att komma ut lite.
Sen ville jag rida några mer av mina hästar men Victor som håller på att reparera lastbilen och den måste bli klar till på torsdag då de åker iväg på tävling hade inte tid att rida sina så jag gjorde de åt honom. Var första gången på ett tag som de skulle ridas också så jag red Eucy först och han skötte sig bra, bara brallade en gång och sen longerade jag Sorbier som är lite mer komlicerad och det är nog bra om han får springa av en del energi först, bockade och brallade en hel del. Men båda nöjda och glada!

13e Februari 2013

Ledig imorgon! Har inte kollat med Charles, ska göra det när jag ser honom men han har inte sagt någonting speciellt så antagligen är det imorgon jag är ledig.
 
Idag ska jag ut och springa efter att jag har fodrat kväll. Var ute på premiärturen i måndags, gick faktiskt helt okej. Var ute i en timme, joggade hela tiden men mycket långsamt såklart. Har sådär lagom träningvärk idag (hatar det, förstår mig inte på folk som tycker det är skönt med träningsvärk, man kan ju inte röra sig?!) men det är väl så i början, var säket 2 år sedan jag joggade sist... haha
Men faktiskt var det ganska roligt, har köpt nya träningskor eftersom mina gamla har visst blivit stallskor (opps) och de var värkligen supersköna! Något konstigt märke som jag aldrig har hört talas om innan men de kostade 140 euro och 40% på det eftersom det var rea så jag betalade endast 80 euro, najs!
Sen får vi se om det blir en springtur imorgon också eftersom jag är ledig. Tänkte försöka att komma ut 3 ggr/ veckan till att börja med så då är jag "ledig" till helgen ifall det kommer upp lite planer.
 
Annars imorgon förutom jogging tänkte jag försöka hitta en stegräknare eller liknande, det skulle vara kul att se hur långt man springer, eller det kanske finns någon bra app på mobilen för det?
 
Här kommer lite fina sommarbilder jag hittade, det är dags nu för lite värme tror jag bestämt!
 
 
 
 
 
 
Tidig morgon i stallet oktober, innan en tävling tror jag.
 

12e Februari 2013

Heeeejsan allihopa!
 
Hade precis satt igång hästarna och till och med tagit några skutt med dem när det kom snö och frös till igen. Så antagligen kommer jag inte kunna rida denna vecka. Möjligen nästa. Hoppas att detta blir den sista vintertiden för sen kommer sommaren! Eller ja, våren i alla fall...
Barbara kan rida sina hästar igen så hon behöver ingen hjälp längre. Fast var där igår och red hennes svarta häst Tango för att hon skulle jobba sent. Så har fått rida en dag denna vecka. MEN jag ska njuta nu när jag har det lungt vilket jag gör för sen kommer det att vara full rulle hela sommaren. Jag har kollat tävlingsplaneringen och jag skulle viljat åka iväg på min första tävling den 23e-24e februari men nu vart det som sagt fruset och det ser ut som om nästa tävling för mig blir 9-10 mars då. Så hoppas att vi hinner komma igång till dess!
Haha, stackars Cerim (gubben, eller förlåt så ska man inte säga, mannen, som jobbar i vårat stall skulle hjälpa mig att sitta upp på Et Vous för kanske 1,5 vecka sedan. Alltså efter den första frusna perioden då hon och alla andra hade vilat i 2 veckor. Några hästa longerade jag 1-2 dagar innan jag skulle sitta upp för att de skulle få skena och bocka runt lite men att longera Et Vous är ju bara såå trååkig.
För det första: Hon gör ingenting annant än att skena runt. För det andra: Du kan knappt få stopp på henne om du inte kortar in linan så at det liksom blir så att hon galopperar i en framdelsvändning runt dig. Well well, det är väl bara att sitta upp tänka jag och få det överstökat.
Så Charles var inte där att hålla i henne (vill alltid att någon håller i unghästarna när du sitter upp de första veckorna så de lär sig att stå still och inte skena iväg) så då var det bara Cerim kvar som inte har sett en häst innan han kom hit, för typ 5 år sedan och nu är han 65. Jaha bättre än inget tänkte jag. Sa till honom på tyska/ franska att hjälpa mig att hålla i medan jag sitter upp. "Visst sa han".
Han tog ett stadigt tag om tyglarna och Et Vous som är gansak känslig var ju lite orolig och började hoppa runt och istället för att säga "hoooohoooo" för att lugna hästen säger Cerim "SCHSSSSSCHSSSS" som man säger när man vill att någon ska vara tyst och superhgt vilket bara stressar dem mer. Men men, hästen hoppar runt och jag springer efter för att försöka få en bra placering på den lilla plastkuben vi har så jag kan sitta upp. Inser att det inte blir så mycket bättre än såhär och inser också att jag måste bara komma upp och rida iväg. "Slänger mig upp" och i mitt i min "gamorösa" uppsittning råkar jag såklart nudda henne med ena foten på hennes rumpa och ni vet "WOOOAAAAA" tänkte den lilla hästen då, Cerim släpper hästen. Häster slirar/galopperar/bockar iväg, Cerim flyger in i väggen bakom och Jenny håller sig för glatta livet kvar.
Men vips, när vi kommer upp på ridbanan kan vi göra galoppfattningar och trava över bommar.
Unghästar kan vara ganska roliga ibland.

Nu ska jag strax upp och fodra. Tar ett tag eftersom vi har några vattenkoppar som har frusit så det blir till att vattna för hand. Men så är det.
 
Såhär ligger Emile ibland när vi ser på tv, så är han jätteupphetsad och svansen går i ett. När han är upphetsad så gäspar han också, 10 cm från aniktet och han andedräkt, jaaa surströmming kanske? Och sen en utav hans brömda fisar på det!
 
Just det! På söndag blir jag 22, glömmer bort det hela tiden!!
 

1 Februari 2013

16 dagar kvar till min födelsedag!!
 
Idag har jag ridit mina hästar för första gången på länge, har viljat longera dem någon gång innan jag sitter upp. Speciellt Kiwi då, eftersom han lär väl springa iväg til något sto någonstans och jag ramlar av honom.
Men idag red jag Cerise och Quetsch och båda var väldigt snälla. På söndag ska det komma en liten tjej och kolla på Quetsch, hon har varit här förut också för länge sedan och kollat och vill nu komma tillbaka, så vi får se.
Nina är i Dockendorf idag (Charlottes stall) för att det skulla komma någon och kolla på henne, någon som söker hästar till Australien och någon stans i Amerika, såå långt bort tänkte jag då. Men de ska bara kolla på henne. Så jag väntar med spänning här hemma.
Nu måste jag springa! Jag och Basile ska och hämta upp någon transport/ lastbil som de ska ha att köra hästar i till en tävling imorgon. Victor är borta med våran lastbil på tävling så vi har bara en transport och de ska ha med sig 4 hästar, måste rusa!

RSS 2.0