!OBS! Hästrelaterat inlägg!

Childeric hade bara en liten hovböld framme vid tån så det känns bra. Red han ordentligt för första gången igår, lite stel och spooky men helt okej. Cerise har jag "step it up" lite med när det gäller träningen, jag vill att hennes konditions ska förbättras och hennes ridbarhet så jag har börjat att rida längre och nu håller vi på att jobba med galopparbetet. När jag bara trycker till lite med skänkeln ska hon explodera framåt och efter några stora galoppsprång tar jag tillbaka henne, och gör samma sak massa gånger och inte bara på långsidorna så det inte blir automatiskt att hon drar iväg på dem. Gör samma sak med Childeric varje dag eftersom han är stark och går på ett sådant milt bett och samtidigt kan vara trög så att jag får igång en bra galopp och han är lätt att ta tillbaka.

Nina går det framåt med, Paul sa till mig för kanske en vecka sedan (har hört det förut också men inte riktigt brytt mig om det) att jag ska sitta som om jag sitter på en tunna, helt runt hästen, tåna ska peka rakt fram och hälarna såklart ner. Skänklarna ska också vara precis bakom sadelgjorden, när jag kom hit hade jag dem för långt bak, och nu är de för långt fram, de går då aldrig...

Får en liten mördar-/ sömnigblick från Cerise när hon inser att vi ska longera, usch så jobbigt. Måste också säga att longeringen har hjälpt mig så mycket med henne, så otroligt glad att jag provade några gånger och verkligen kände skillnaden!





Såg en gammal bild på Mousi och Charlotte, kolla vad söt Mousi äääär! (Köpte en massa morötter och sockerbitar till henne igår så hon uppskattade väldigt mycket!)



Stackars Cerisiii (som jag kallar henne) blir supersvettig efter sina "step it up" pass! Dels också för att hon har päls som en björn. Charles tycker att det inte är någon idé att raka unghästarna när de står i uteboxar hela vintern och det blir mindre jobb med täcken av och på när det är andra hästar som går mycket mer tävlingar som behöver det mer.

Oj, jag ser att Emile är lite tjurig där i bakgrunden också.







Childeric har fått ett special sko som täcker bölden, under är en bommulstuss i hålet med någonting på som ska suga ut smutsen.



En fin morgon i stallet för några dagar sedan




Herregud...

Glömde jag nämna att jag ramlade av när jag hade träningen med Cerise i Dockendorf?
Vart tog min balans vägen som var den grej jag kände att jag var stolt över och som inte kommer ändras?!

Var såklart vid vattenhindert (ramlade inte i vattnet) och efter att ha vägrat 3 gånger ville jag lite väl mycket över så jag hoppade lite själv, hängde på sidan och ramlade sedan lite halvt av men hållde kvar i tydlarna, sen var det bara att borsta av sig och på 2 sekunde var jag upp igen (Charlotte var precis där "Everything okey? Good! And up we go!") Slog i foten i hinderstödet så hade ont i några dagar efter, en liten lårkaka på rumpan men nu är allt bra.

Tänkt vilka grejer man utsätter sig för bara för att komma över ett litet 70 cm hinder...

!OBS! Icke hästrelaterat inlägg!

Så här kommer ett inlägg där inget ska handla om hästar! ("wihoo")

Kom som sagt in till stan efter mycket om och men på min lediga dag och skulle leta efter lite julklappar och underställ så jag slipper frysa. Dock hittade jag inte butikerna som jag hade sett innan och skulle kolla efter julklappar i så det får vänta. Hittade inte heller sportbutiken men Ingrid visste en bra som låg här i Junglinster så vi kunde gå dit någon dag.
Så det vart inte så mycket inhandlar. Strumpor, vilket var bra, en cardigan, en topp och ett basic linne + några macarones. Hur goda som heeeelst!!

Martina (som jobbar tillsammans med Charles) brukar åka till Trier och julhandla (en stad i Tysklad precis på gränsen till Luxemburg som har bra shopping och är större) så jag ska kolla om jag kan åka med henne dit, vågar inte riktigt åka iväg dit själv än...

Macarones!!



5- pack strumpor, mycket behövligt



Basic linne, H&M



Halvtransparent linne, H&M



Ljusrosa/ beige (är mer beig i verkligheten) cardigan, H&M




Just det har jag sagt att jag fått en ny tv i mitt rum? Kollar aldrig på tvn men den tar mindre plats än den förra stenen!



Nya planer!

Bilen står tydlige vid Dockendorf och nu ska jag och Charles åka och hämta den så det blir tydligen City idag iaf! Känner mig lika glad som den här miniatyrhästen!

(Speciellt vid 01:00)


City

Idag är jag lite tjurig, är min lediga dag och hade planerat att åka in till stan för att strosa runt, leta lite julklappar (jag kna inte hålla mig) köpa några vantar, amen ni vet och kunna blogga lite om staden för de som inte är hästintresserade. Grejen är den att jag inte har någon bil, men eftersom Charlotte och Paul (som har min bil för tillfället) ska åka på tävling idag och bli borta till söndag och de ska åka med Victor dit, för att någon annan kör deras lastbilar. Då skulle de lämna bilen här hemma så jag kunde använda den. Men har de gjort det? Nej. Så nu sitter jag har, helt handikappad utan bil och lite småtjurig. Och underställ skulle jag behöva, nu måste jag frysa en hel vecka till innan man får sin lediga dag och kan åka in till stan (om man har en bil då).

Så nu känns det lite bättre när jag har fått gnälla av mig. Ni får en google bild av City eftersom jag inte kan ta några egna.




Dockendorf

Igår var jag och Charles med Cerise till Dockendorf (stället där Charlotte jobbar) för att hoppträna på deras bana, få känna på hur är hon på andra hinder. Det kändes lite som att börja om från början, stoppad en massa på vattenmattan och man fick vara med och parera hela tiden. Paul tycke att jag var lite för snäll mot henne. När hon har stoppat en gång så får jag inte ta det något mer, då får jag bli skitarg på henne i 1 sekund så hon hoppar över.

Den 19 november är det en tävling så då ska jag och Cerise dit, blir spännande. Också för att det är inomhus och hon har ju aldrig varit i ridhus förut. Charlotte ska i vilket fall som helst rida 4- årsklassen med henne och sen rider jag en till klass på 95 cm tror jag. Då har hon redan varit inne i ridhuset och Charlotte har fått runt henne utan stopp förhoppningsvis så då blir det mycket enklare för mig. Meningen är att jag ska dit med Childeric också men igå morse var han helt halt?! Tog in honom från fältet i förrgår och red efter det helt normalt på banan. Ställde sedan in honom i boxen och igår när jag skulle ta ut honom kunde han knappt gå på höger fram. Vart jättebesviken och kände först "Vad har jag gjort?!" men tänkte igenom allting och jag förstår inte alls hur detta kunde hända. Charles ska kolla på honom men han sa att när det kommer såhär plötsligt så är det bästa att vänta lite så stackaren har stått i boxen hela dagen igår och blir idag också. Har i vilket fall som helst borstat honom och gett honom massa sockerbitar.

Det har varit så kallt här i några dagar så vi gjorde upp en lite eld i den öppna kaminen (eller vad heter det?) och James kom direkt fram och satte sig och kolla i elden och tyckte nog att det var så varmt och skönt!


21 oktober 2011

IKEA var super, dock visade sig att istället för att sälja alla svenska märken så hade de IKEAs egna, lite tråkigt då man ville köpa lite svensa saker. I vilket fall som helst så åkte vi till en nordisk affär här i luxe så jag fick handla lite svenska gottigheter! Mitt inköp på IKEA vart ett ljus som luktar pepparkaka, ååh så jag längtar till julen nu!

Självklart åt vi kötbullar med en liten svensk flagga i!





Hoppade Childeric igår, vi började värma upp på ett räcke som jag bara travade in på och sedan höjde upp till kanske 130 (då jag galopperade in). Men herregud Jenny säger jag bara då, när jag inte är van vid att hoppa lite högre så känns det som om jag tappar allting, stigbyglar, tyglarna, ja you name it. I vilket fall som helst så vart jag förvånad över hur försiktig han var. Han nuddade bommen en gång när vi travhoppade och efter det hoppade han upp sig mycket bättre. Kanske det är för att jag inte hoppar så ofta med honom nu så blir han lite överambitiös? Sen hoppade vi en serie. Galopp in på ett räcke ett galoppsprång en oxer, ett galoppsprång en oxer så fortsatte det så och det var kanske 4-5 oxrar. Av någon anledning älskar jag sådana här övningar och vi höjde upp en del här också och jag fick verkligen träna på min sits över hindrerna. Det var nog inte stora problem (fick inte så mycket klag) men jag skulle tänka på att trampa ner hälarna så att jag inte åker upp på tå över hindret. Har för mig att jag har hört det förut också.

Red också ut med Nina i skogen, bara skritta, nu ska jag inte ta vatten över huvudet och verkligen få de vana i skogen, det är ju så skönt att slippa vara på banan hela tiden! Hon var väldigt spänd, trippade hela tiden och blåste luft ur näsan, men det blir nog bättre!

Idag har jag ridit Cerise och longerat Coin-Coin, är förvånad över hur snäll hon var att få på träns och sadel, ingen panik och borsten älskade hon! De andra två treåringarna vi har hemma är helt livrädda för den, men de lär sig.

Här är Childeric när han tog några repor i hagen imorse för han var själv i sin, han var helt utom sig trots att det gick massa hästar i hagen bredvid, knäpp häst.





Avramling nr 3 och övrig uppdatering

Jaha så har man gjort det igen, ramlat av. Ska man aldrig lära sig att det är sadeln man ska sitta på och inte marken? I vilket fall som helst så var den minst lika odramatiskt som de anra två gångerna. Vi har tagit hem en till 3 åring från ett av fälten, en väldigt liten sådan men Charles tyckte att den var redo att bli riden eftersom hon inte kommer bli så mycket större än Cerise då hennes mamma är en ponny. Varför han avlar på en ponny kan jag ta en annan gång för det tyckte jag var jättekonstigt innan jag fick höra anledningen.
Anyway, Coin- Coin som hon heter skulle bli riden (och ja ni kanske fattar redan där). Charles slängde på sadel och träns i boxen, hon bockade en gång där. Tog ut henne i longeringsringen och longerade henne i trav också. Hon var helt otroligt snäll och gjorde ingenting. Så skulle jag hoppa upp. La mig på sadeln och Charles ledde runt mig och sen satt jag upp och vi skrittade runt gick superbra. Sen tyckte Charles att vi skulle trava, "visst!" sa jag, ung och naiv som man är. Och så började rodeon, satt kvar lite i början men sen var det bara att inse att av skulle jag. Ramlade av och kom snabbt på fötter eftersom hon fortsatte rodeon i några varv. Sen upp igen och skritta och det gick super.
Det var första gången jag satt på en häst som aldrig hade haft någon annan på sig innan. Nina red jag när Paul hade sutit på henne en gång. Var jättespännande och skulle verkligen göra det igen.
Kände att jag ville ha lite revansch och försöka trava igen efter avsittningen men det var dumt att riskera att ramla av igen så det får vänta.

För övrigt red jag Caprinja för andra gången igår som gick bra, då hoppade vi en liten bana och det gick helt okej. ÄR svårt när man är van att hoppa på lilla Cerise och sen kommer man till 180 höga Caprinja som man få jobba järnet av sig för att hålla ihop. Men jag tror att det är väldigt nyttigt att växla mellan olika hästtyper!

Imorgon är jag ledig för första gången sedan mina föräldrar var här i slutet på september, får skylla mig själv då jag inte har brytt mig om att fråga. Jg ha nämligen känt mig lite skyldig för att jag har så lite att göra. Rider bara tre hästar och longerar en då och då. Kiwi behövde jag inte ta hand om alls eftersom Martina longerar honom och de andra som kom från Charlottes stall har bara vilat. Men nu på senaste tiden har jag känt mig så trött så ska bli skönt med sovmorgon!

Morgondagens planer består av att rida Caprinja (Louise är så snäll som hämtar upp mig då min bil har blivit stulen av Charlotte och Paul) och sen ska hon också visa mig IKEA här, blir superkul!

Coin- Coin (och då frågade jag självklart vad hennes namn betydde eftersom i hennes mammas linje döps alla efter sagofigurer eller liknande, på franska såklart, och då var det tydligen en kycklig av något slag som jag aldrig har hört talas om. Då fattade jag att Coin- Coin betyder Kvack- kvack, är det någon som vet vem kvack- kvack är, inte?? underligt...)



Update 21:42!

Hittade ankan!


15 oktober 2011

Det har inte hänt mycket denna morgon. Skrittade ut på Cerise i skogen innan jag började rida (måste passa på att vara i skogen nu när det är så fint väder, sen blir det så himla halt!). Igår fick hon och Nina också komma ut en sväng och idag är det väl Childerics tur att traska ut i skogen, men det tar verkligen på krafterna eftersom man får bråka och streta med honom hela vägen för allt är så läskigt och han vill bara springa hem.

I vilket fall som helst, efter skogen med Cerise idag red jag på banan och Charles kom upp med Eams och hoppade honom lite och efter det hoppade jag Cerise. Hoppade bana och hindren låg på minst 100 cm, kändes jättebra och tro det eller ej men idag fick jag beröm som var riktad bara till mig! I vanliga fall är det "ja där hoppade hon bra" och det betyder att jag också gjorde något bra för annars skulle inte hästen hoppat bra. Men idag sa Charles att avstånden till hindren kommer bättre till mig nu och det som är bra med mig är att jag hittar det 10 meter innan hindret (när jag väl hittar det) och det är viktigt för då ska allting vara klart och man ska bara rulla på utan att störa hästen för att det är då den hoppar som bäst. Så då vart jag glad!

Nu i eftermiddag ska som sagt Nina och Childeric få komma ut i skogen en sväng eftersom det är så fint väder.

Cerise har lindor för andra gången, första gången fick hon panik, nu krafsar hon lite bara och accepterar det OBS! manen är klippt nu!



Sorbier och Casimir har fått blivit kompisar, ser likadana ut, båda är fuxar, bläs och alla fyra benen är vita, ser ni skillnad på dem?



De två bästa fölen! Den bruna för att man kan klappa och pyssla med den och fuxen för att hon är så söt! Den bruna heter St André (wtf?) och så är det Chaperon Rouge.



Lite paus efter att vi hade plockat klart äpplerna och Charles körde dem med traktorn till bilen och jag vaktade hästarna så de inte åt upp de som var kvar.



Jag hållde de 1 åringa hingstarna på behörigt avstånd



Imorse fick Kiwi ta en sväng på gymmet



13 oktober 2011

Jenny är lycklig idag för idag får hon köra Victors bil! Det är d något helt annat än den lilla skruttvolvon jag har. Anledningen till att jag får köra hans bil är för att Charles har min bil då hans är inne på lagning (igen) och Victor tog Charlotte och Pauls bil (som är borta på semester) och då vart jag kvar med hans, gör mig ingenting! Dock ska jag och Martina försöka åka och hämta ut Charles bil när hon kommer tillbaka från sin lunch. Jag hoppas att Charles inte orkar flytta över alla hans grejer från min bil till hans på en gång så får jag sno den ett tag också!

Har ridit Cerise och Nina på förmiddagen. Cerise gick super och för Nina går de framåt. Nu i eftermiddag ska jag rida Childeric och longera Eams och ikväll blir det ett extra ridpass på Caprinja som är Louis häst. Hon behöver någon som hjälper till med henne 2 dagar i veckan då hon inte kan rida själv just nu för att hon är gravid.

Får inte in de bilder jag har tagit på datorn från mobilen just nu (mobilen krånglar) så får fixa det en annan gång!

Hoppträning med Cerise

Här kommer en liten videosnutt från när jag värmde upp med Cerise!


Lite bilder

Mamma tog lite bilder när hon var här med sin kamera och filmade också några snuttar när jag hoppade lite med Childeric och Cerise. Först får ni några bilder och sen ikväll eller imorgon kommer de upp någrasnuttar på mig och Cerise!



 

 

 


Vilse igen

Igår var jag på bio och middag med Louise var jättetrevligt! Vägen in till stan var inga problem men körde såklart vilse när jag skulle hem, alla motorvägar och 73 avfarter och alla kör i 180 km/h, efter lite om och men så hittade jag i vilket fall som helst hem med hjälp av Louise.

Idag fick Charles rida Nina lite, jag följde med upp med Nina medan han red Eams så värmde jag upp henne sen bytte vi häst så han skulle försöka få henne att flytta för skänkeln så hon flyttar till höger när man trycker med höger skänkel , dvs tvärt emot vad hon ska göra. Vi kom fram till att jag ska börja med att bara böja henne huvud när hon står still, för när man har henne på en volt (speciellt i vänster varv) skjuter hon in bogen så hon hamnar på det inre frambenet. Alltså ett steg i taget så ska vi nog lösa det här.

Fick sedan en hopplektion med Cerise. Hoppade bana och det gick mycket bra! Vi höjde upp lite så de flesta hindrerna låg på 100-110, kändes som inga problem alls och man får verkligen ett pirr i magen varje gång man hoppar ett hinder med henne, det är en sådan fantastisk känsla!

På förmiddagen passade jag också på att fixa ett regntäcke åt Mausi eftersom det regnar så mycket nu. Hon är så gammal så jag tycker att hon borde ha lite täcken på sig även fast hon har isbjörnspäls. Hon står trots allt i utebox, Charles skrattade bara åt mig men sa inte emot. Så nu har alltså Mousi ett innetäck i fleece (storlek: För stort men det funkar) och ett regntäcke gjort av ett ländtäcke!

Mousi i regntäcket





Celinné och Chamore rastar sig i paddocken









No risk, no fun

Har haft lite bloggtorka eftersom det inte har funnits något speciellt att blogga om, dagarna har rullat på.

Nu har jag i vilket fall som helst lite nyheter. Kotchic (stavning?) och Etro, dvs de två 3 åringarna som är i stallet nu har börjat bli igångsatta av Paul och Charlotte, det är super att få hjälp av dem så kan jag ta över när de värsta är över. Båda har blivit ridna två gånger och det ser jättebra ut. De är supersnälla och har inte dragit iväg eller gjort någon rodeo, bara lite smått men det får man ta. Som Paul sa (vilket har också blivit mitt nya motto) "No risk, no fun".

Rocky, hästen som vi sålde billigt som var så svår att rida in har varit på sin första tävling med sin nya ägare! Jag har ingen aning om hur det gick men det viktigaste är att han har kommit så långt att han åkte iväg och gjorde det, jag är så glad för Rocky och hans skull. Mest för Rocky då han äntligen får någon som orkar lägga ner den tid på honom som behövs. Killen är också otroligt snäll och har en fantastisk känsla!

Till dagen då:

Red Nina och Childeric på morgonen, när jag skulle gå för att hämta Cerise så ser jag att Casimir står med Celinné och Chamor. Casimir går i vanlig fall i e lite gräspaddock bredvid den hagen så han hade antagligen hoppat över för att han var ensam. Men det är inte de otroliga i det här. Paddocken som Casimir går i är kanske 25x25 meter eller något i den stilen och är egentligen gjord för hingstar då staketet är minst 160 så att de inte ska tänka på att hoppa över. Då menar jag verkligen minst 160 (jag mätte med mig själv) och eftersom marken sluttar så är det mellan 160-175 cm och där någonstans hoppade Casimir över, han fick bara något märke på ena bakbenet men inget allvarligt. Casimir som går "småklasser" (120) och är bara 5 år, det var nog ett bra köp av Charles och hans kompis!

Cerise, Nina och Etro



Kotchic



Sist och minst Emile och Basile! (crazy alien dog)




Fartfylld helg

Har varit dålig bloggning i helgen då mina föräldrar har varit här och hälsat på. Vi har turistat runt lite i landet och jag har varit ledig i 3 dagar förutom några fodringar och två hopplektioner. Hoppade Cerise (som bara går bättre och bättre, nu försöker hon inte ens springa på sidan och jag har enkelt att rama in henne) och Childeric som gick sådär, gjorde en massa småfel hela tiden och fick hoppa om en kombination säkert 6 gånger.
Varmt som bara den är det nu också. Runt 25 grader varje dag, men man ska inte klaga!

Idag på morgonen åt jag frukost med mamma och pappa på deras hotell sen har jag skjutsat dem till flygplatsen för att sedan åka till stallet. Red Cerise, tog in hästarna och städade upp lite. Efter lunchen har jag longerat Nina, ridit Childeric, mockat ut lastbilen och städat upp lite till. Det är otroligt hur stökigt det kan bli när an är borta i tre dagar. Men det har alltså varit en lugn och skön dag för mig.

Stona och fölen påväg in en morgon









Kiwi fick busa runt i paddocken





James fick blåa lindor som han inte tyckte så mycket om



Casimir som står i Charlottes stall men som är här nu för semester, Charles äger halva hästen. Han är så himla go och ska mysa hela tiden!



RSS 2.0