28 september 2011

Jag och Charles har flyttat Orange och Wivinne till en annan hage idag så nu blir det ingen mer riding av henne.
När jag kom tillbaka red jag Cerise som gick otroligt idag med, imorgon blir det en skrittur i skogen med henne när hon har varit så duktig. Nina får nog vila idag, annars longerar jag henne i eftermiddag. I em ska jag också longera Cassis, rida Childeric och rida eller longera Eams. Jag tror att jag longerar honom idag och rider imorgon. Jag skulle vara lite försiktig sa Charles då han har varit lite svår och gärna går upp på bakbenen, men det ska nog gå bra. Sen ska jag också göra ren Kiwi efter att Charles longerade honom i förmiddags.

Sen måste jag också städa bilen (vet inte ens om jag vågar ta före och efter bilder, den är HEMSK! Och laga lite kläder för imorgon kommer nämligen mina föräldrar hit och åker hem igen på måndag morgon, blir kul!

Cerise och Wivinne redo att åka!








27 september 2011

Dagen har rullat på i ett! Red Nina och Cerise på morgonen medan Charles och Victor var och fixade en hage. Nina gick bra, inte så mycket bockningar bra! Och Cerise, för andra dagen i rad går som på räls. Helt fantastisk att  sitta på nu när hon kommer ner i formen så bra och håller sig där genom travökningar och när jag tar tillbaka henne. Gick också mycket bra i vänster galopp som brukar vara lite svårare, jag ville nästan fälla en tår efter. Man behöver få känna på känslan hur det verkligen ska vara för att orka igenom de down-perioder man har!

Efter lunch var Paul med mig i stallet för Charlotte var på någon "photo shoot". Jag red Childeric sm också har gått fantastiskt i flera dagar, försökte mig en en lättare galopp piruett idag haha, bara för skojs skull. Har egentligen ingen aning hur man gör men kortade upp galoppen otroligt mycket och gjorde sedan en "bakdelsvändning". Gick faktiskt förvånansvärt bra i vänster varv där han har de lite lättare och inte skjuter ut bogen riktigt mycket. Han tog också stöd i handen vilket han aldrig gör annars.
Orange går det lite comme si comme ca med, om inte så lång period ska hon iväg till en hagen med en annan häst så det betyder att jag inte ska rida henne mer= motivationen till att ta tag i problemen ökar inte. Hon har också ett sådant otroligt dåligt steg som jag kan aldrig bestämma mig för om hon är halt eller bara travar. Det är kort, markbundet men också otroligt mjukt.

Charles longerade också Kiwi idag och gav mig lite tips om hingstar, sen fick han sig en dusch och sedan gå på gymmet en sväng.

Annars idag tänkte jag göra lite nytta genom att laga mina ridstrumpor som är sönder men jag kan inte hitta nål och tråd som jag köpte, och det ska jag säga er, när man tapar bort något i detta huset ja då ser man det inte igen!

Bilder från dagen:

Fick en riktigt promenad imorse när jag skulle hämta stona och fölen som vi har öppnat upp hagen till så den är ännu större!



Kiwi tyckte att Nina luktade gott





På lunchrasten


The return of the king

Oh yes he is back. Kiwi kom tillbaka idag för 2 veckors "vila", han ska gå på gymmet (rullbandet) longeras och så ska jag rida honom lite, hur sjukt är inte det?! Är nervös att jag ska bryta ett ben eller någonting bara jag tar på honom när han är så värdefull.

När han kom stod jag och borstade Orange, då vart han eld och lågor så jag fick lov att gå iväg med henne så Paul kunde ställa in han i boxen. Charlotte säger i vilket fall som helst att han är jättesnäll och jag tror ingenting annat. Så detta blir två spännande veckor!

Fick några dåliga bilder på honom i boxen när han stod och spanade efter damerna, Charles har satt upp eltråd och gjort boxen helt hingstsäker! Men oj vilket muskelpaket han är, jag har träffat han flera gånger förut men nu när han blåst upp sig så mycket när han såg damerna vart han tre gånger så stor, han är verkligen jättefin, med ljusbruna ögon också!

 

 

 

 


25 september 2011

Dagen har rusat förbi, vi kom hem ganska sent igår efter att ha varit ute och ätit så är lite småseg. Eftersom det är söndag betyder det att Cerim (han som sköter stallet) är ledig så jag och Charles fick fixa allt själva. Hann sedan ridan Nina innan det var dags för lunch.

På eftermiddagen red jag Childeric och Orange, sedan kom Charlotte och Paul så då vart det lite löshoppning. Först Cassis som inte hoppar så bra. Efter det Nina, idag höjde vi upp hindren lite för att kolla tekniken och hur det hanterade situationen. I vanliga fall när vi löshoppar är det mest gymnastik. Charles säger att det är så det ska vara i löshoppning lågt och gymnastik så hästarna tycker det är kul, sen är det såklart man kan höja upp ibland, men det ska man alltså inte göra lika ofta.
Nina fick i vilket fall som helst hoppa 130-140, såg enkelt ut och jag tycker att hon bara hoppar bättre och bättre. Cerise fick stå över då hon vilar idag och har hoppat så mycket på senaste tiden. Sen var det Citterio som kliver över 130-140. Hoppade också 3- åringarna som jag inte hann se.

Imorgon åker förhoppningsvis Stonne hem och en annan häst kommer tillbaka, berättar mer om den imorgon!

Här är lite bilder från de senaste dagarna!

Mousi är gräsklipparen



James vaktar gården



Nina spanar efter kompisarna



Försöker att mysa lite med Emile som är ointresserad



Yeeeah, lördag!


Handla mat

Nu sticker jag iväg och handlar mat, själv! Fick Ingrids kort och hon sa "Take whatever you want!". Nej, men har skrivit en handlingslapp nu och gått igenom kylskåpet så detta blir spännande!
Lite tragiskt att det som är spännande i mitt liv just nu är att handla mat haha.




22 september 2011

Har inte uppdaterat på några dagar för att det har inte hänt så mycket.
På förmiddagen har jag och Charles tagit hem stona och fölen till stallet. Det är kaos att få in mamman och fölet i transporten och vi började strax efter åtta imorse och var klara vid kavrt i tolv med 5 ston och deras föl. Har alltså inte hunnit rida någoting så vi får se vilka det blir i eftermiddag.

Idag började unghäst VM i Zangersheide i Belgien, Charlotte är där med några hästar och också flera stora ryttare. Ingrid sa att hon skulle försöka ta dit mig någon dag i helgen, det hade varit så häftigt! Tydligen är det tre stora ridbanor som håller på samtidigt med tävlingen. Men vi får se hur det blir, jag antar att Charles vill åka dit också och då ska han självklart få göra det.

Zangersheide är ett superstort stuteri i Belgien som jag har berättat lite om förut. De har bland annat fött upp hästar som Ramino Z och Almé Z och Chamore kommer därifrån!



EM guld och regn

De flesta har säkert vid det här laget redan hört att R-G tog EM guld i söndags men fick bara lov at skriva det här också, undetbart!

För övrigt hade jag också hoppträning igen i söndags med Nina och Cerise. Denna gång var det mer gymnastik. Först var det tre kryss som studs som vi travade in på, sen ett galoppsprång och en oxer. Med Cerise hoppade vi kanske upp till 1m och sedan la på ett hinder så jag gjorde en vänstersväng runt och hoppade vattenhindret som gick utan problem första gången, det kändes superbra!
Med Nina gjorde vi likadant förutom vattenhindret och att vi hoppade kanske upp till 70 och oxern var inte lika bred. Gick jättebra med henne också, jag måste bara tänka på att följa med handen lite mer i luften då jag sitter och håller lite. De kan man också se på alla mina hoppbilder. Annars fick jag inte så mycket skäll= en bra dag!

Idag har jag ridit Cerise, Orange och Nina på morgonen, alla har skött sig bra. Gick jättefort idag och de tre hästarna var jag klar med till klockan 11 och i vanliga fall är den minst 12.
I eftermiddag är det Childerics tur och jag hoppas att han sköter sig bättre än igår då allt skulle hoppa fram och döda honom. Alla hästarna här är ganska blodiga vilket resulterar i att de är lite mer på tåna. Den som är minst rädd av mina hästar är nog Orange, så det är jätteskönt att kunna rida henne då hon är som ett lamm!

Söta Nina

 

Måste också säga att min favorithäst Carlo som jag berättade om i några inlägg nedan kom 3a i söndags!


Stop pushing with your legs!

You should write that with big letters over your bed!

Det fick jag höra hela tiden idag när jag red Cerise, har tydligen någon reflex att jag trycker till lite innan hindret. Sen kommer det också från att jag är van att hoppa Childeric och han måste man ha lite ben på medan med Cerise blir hon bara springig.
Hoppade iaf en litet bana och det gick bra, man får en sådan fantastisk känsla med henne det är så underbart. Hoppade också Nina, gick bra det med. Charles hoppade Stonne för första gången uppsuttet och det gick bra. Dock fick han ingen bra känsla så jag tror inte att vi kommer att ha kvar henne.

Snart ska vi upp till stallet för att ta röntgenbilder på Stonne och de två nya 3 åringarna. Sen ska vi göra någonting med 3 åringarna, antar att det blir sadel och så för första gången, spännande!


Carlo

Har fått en ny favorithäst efter att ha kollat på EM, Carlo riden av Nick Skelton från England. Helt fantastisk inställning och bekbensteknik. Nick själv rider ju också helt fantastiskt. Här är filmen från igår då de var felfria (likaså idag). Igår var det bara 7 stycken felfria av 67 startande, helt sjuk (en av dem var R-G Bengtsson!). I vilket fall som helst, se och njut!

Är det normalt att vara en halvmeter över 160 hinder, tänker på rolex oxern som är 3e hindret!









16 september 2011

Mina chaps sitter som en smäck och jag är jättenöjd med dem!
Igår var jag jäteduktigt och städade rummet som jag har sagt till mig själv att göra i 3 veckor nu. Annars hände det inte så mycket. Ingrid och jag gick ut och åt på kvällen sen tog jag en promenad med hundarna innan det var dags för sängen.

Idag har jag ridit Cerise och Orange på morgonen, båda gick väldigt bra. Cerise var lugnare och kom bättre ner i formen och var stadigare där. Orange kom ner lägre än hon brukar och stretchade ut ryggen riktigt fint! Sen löshoppade vi de två 3 åringarna som har kommit. Den ena var väldigt scoopy men var inte så försiktig (likadant som Eams). Den andra hoppade finare med benen men var inte lika scoopy. Så fort jag får vantarna på dem så ska de friseras! De ser båda ut som två grottroll!

I eftermiddag ska Childeric och Nina ha sig en tur, får se om jag longerar eller rider Nina. Sen ska jag skynda mig hem efter att ha gett dem mat klockan 17 för att se på EM. Igår gick det lite si så där, vi hoppas på nya tag idag!

Treåringarna i hemmahagen



Orange nöjd efter passet, tagen i förrgår




15 september 2011

Sverige ligger 3a inför idag på EM, det börjar klockan 14 tror jag? Självklart ligger Frankrike och Tyskland före.

Nu ska jag åka till hästshoppen här och hämtra upp mina chaps. Lämnade in dem för två veckor sedan då jag tyckte att det var lite stora, det tyckte han också och tog på sig kostnaden för att sy om dem eftersom han hade mätt fel från början, de är så gulliga i den affären så man blir helt rörd! Nu måste jag köpa en liten tröja eller strumpor för att stödja dem!

Annars är det fint väder idag på min lediga dag. Köpte nål och tråd igår och har idag lagat mina favoritridbyxor från Sarm, ska ha på mig dem nu ett tag så får vi se om det går upp.

Förutom EM och hämta upp mina chaps har jag ingenting planerat, åka upp till stallet och smörja in Cerise i kräm så hon inte kliar på svansen eller manen. Sen är det helt lungt. Var lite molningt på morgonen men nu spricker detupp och det är blå himmel och sol!

EM

Idag börjar EM! Veterinärbesiktningar idag och imorgon går första start, spännande!!

Det har varit en rolig morgon i stallet. Victor var hemma och Charles var där hela förmiddagen. Så alla red tre hästar var, kul med sällskap! Fick också mycket beröm för Childeric nu när båda av dem inte har sett han gå på ett tag. Victor tyckte han såg ut som en dressyrhäst och Charles tyckte att han kom fint ner till bettet vilket är mycket beröm för att vara här nere. Det känns bra att man kan se skillnaden så tydligt när jag också känner att det går så mycket bättre.
Red efter han Nina och Cerise som gick bra. Efter lunch longerade jag Antendra som ska åka till Charlottes stall för att bli igångsatt snart och sen red jag Orange. Tvättade henne också noga mellan bakbenen. Hon kissar nämligen "på" sig och i hennes svans så den är helt gul. Så mellan hennes bakben har det blivit som skavsår och det ser jättehemsk ut, kan inte alls vara skönt att springa runt och skava sådär. Så tvättade med en svamp, hon hjälpt till genom att hålla upp bakbenen som en hund gör när den kissar. Jag tror att det kliade lite, sen hade jag på någon kräm som vi brukar ha på småsår.

På torsdag ska jag ha min lediga dag eftersom Charles måste åka tidigare imorgon.

Imorgon ska vi också löshoppa Stonne för första gången, jag håller tummarna för henne!

Men just det glömde nästa berätta om dagens händelse!
Herregud! När vi satt på våra första hästar och red, jag hade Childeric, Victor Eams och Charles Stonne. Charles skulle då prova att gå över fyra stockar på marken som vi har som travbommar. Stonne gick jättesnällt över de två första, sen gled hon ut lite till sidan men Charles pressade på henne lite så hon skulle gå över de två sista också. Då reser hon sig rakt upp och ramlar rakt bak över Charles. Först vart jag helt chockade när jag bara såg Charles ligga under hästen, Stonne hoppade upp och likaså Charles, gick tydligen bra och han skrattade bara och vart lite förvånad. Jag tror inte att Stonne fattade riktigt vad hon gjorde, allt gick så snabbt, hon gick upp tappade balansen och ramlade över, tur att allt gick bra!


Inget speciellt

Har verkligen inget att uppdatera om men slänger upp ett litet inlägg ändå.
har bara ridit Childeric och Euca idag, Nina och Cerise vilar. Försöker så at de ska vila 2 ggr veckan och gå ett lugnare pass eftersom det fortfarande växer ganska mycket och så. Charles mätte Nina lite slarvigt för någon dag sedan och då var hon 162 cm. Jag skulle kunna gissa på 150, har verkligen tappat känslan för höjder!

Idag kommer Victor hem vilket betyder att jag inte behöver rida Euca något mer, lite synd jag tycker om den hästen. Victor har varit på Sicilien tror jag det var men olika ungdomar från olika länder runt om i Europa som rider. Där nere har de bott, fått lånat hästar och haft några tävlingar på 120 och sen var det party varje kväll så jag tror att han har haft det bra.
Ska kolla om jag får vara ledig imorgon annars blir det på onsdag.

En bild på 2 åringarna för några dagar sedan


Åska

Imorse var det fint väder så jag passade på och red tre hästar (Cerise, Nina och Euca). Cerise och Nina fick gå en skrittur i skogen medan Euca fick ett pass på banan, gick bra med alla hästarna.
Åkte sedan till 1 åringarnas sommarhage för att mata dem, eftersom hagen är enorm fick jag gå och leta efter dem och då började regnet vräka ner. Hittade hästarna, sprang tillbaka till bilen och åkte hem där Ingrid hade lagat mat, jippie! Nu har det spöregnat och åskat sedan klockan 12, klockan är 14:10 och det helt grått ute. Har bara Childeric kvar idag och om det inte slutar så får han vila idag.

Jag och Ingrid kollade på clipmyhorse igår som är en hemsida där man kan se livesändningar från tävlingar runt om tyskland och i tyskland. Är man premium medlem så kan man kolla i arkivet och använda lite extra funktioner och så. Vi kollade iaf på Charlotte som var med i ett jätterolig tävling med Olympé (en häst från hennes jobbstall). Det var två banor som var likadana och så red ryttarna samtidigt och den som var snabbast och felfriast gick vidare, Knock-out hette den. Det var jättekul och vi satt och skrek i köket och hejjade, eller jag gjorde, Ingrid vågade inte kolla så hon gömde sig bakom köksbänken. Det slutade med at Charlotte vann och det var spännande ända in i slutet!
Idag har hon startat en 145 med Capo (en jättestor vit hingst) och slutade 4a och nu i eftermiddag ska hon starta en 155 med Kiwi, spännande!


Charles borta

Idag åkte Charles till Schweiz för att kolla på Charlotte som är där på tävling så jag blir ensam i stallet idag och imorgon. Som tur är kommer Cerim (han som sköter stallet) imorgon också och är ledig på måndag istället för på söndag så jag slipper mocka! Igår på tävlingen kom Charlotte 3a i 150 med Kiwi, superroligt!

Har ridit Nina och Cerise på morgonen och sparar Euca och Childeric till ikväll då det är superhett idag. Det är också meningen att jag ska åka ut till någon hage här någonstans och mata några hästar men det glömde självklart Charles att säga så måste ringa honom och kolla.

Emile har rymt idag igen så jag har varit lite busig och tagit James upp till mitt rum, synd om honom om han ska behöva vara ensam!

Fy Emile!!



Childerico

Childerico som jag kallar honom skötte sig super idag, det har blivit sådan skillnad på honom och det är så roligt! Dock tog det 5 min att komma in på ridbanan eftersom det var ett hål i marken bredvid ridbanan som skulle äta upp honom. Att han är så stor och så livrädd för allting, suck!


9 september 2011

Nu på morgorna kommer Martina (som jobbar i kliniken här i huset) upp till stallet för att longera 2-3 hästar, ska försöka passa på att sno lite dressyrlektioner. Cerise står först upp på listan av behövande då jag känner att hon kan vara så HIMLA svår ibland. Jag får henne att jobba ordentligt i 2 steg sen bryter hon sig fri igen. Och ibland störtdycker hon med huvudet och blir låg, Charles säger att jag inte ska bli "rädd" när hon gör så, alltså jag blir ju inte rädd men jag vet inte vad jag ska göra. Lutar jag mig framåt för att låta henne gå ner säger han att jag ska räta upp mig, länger jag tyglarna blir dem för långa och gör jag ingenting då är jag för hård i handen. Charles är en fantastisk tränare på alla sätt och vis men trots att han är så fantastisk så tror jag att man behöver ha olika personer som ser på problemet, alla ser olika saker. Som när Paul hjälpte mig med Childeric, tog en lektion och nu har jättemycket släppt.
Haha måste också berätta om Childeric igår, han är ju så klumpig så man blir gråtfärdig! Började med att skrittjobba honom när jag kom upp till ridbanan. Sen skulle han vara rädd för något och hoppa åt sidan, men klumpig som han är landar han på knäna och släpar sig liksom fram i någon slags halvliggande position och med nosen nere i marken i flera steg innan han lyckas ta sig upp. Allt gick bra och jag red på som vanligt efter det men hur lyckas hästen?!

Till idag: Har ridit Nina Cerise och Euca (eftersom Victor är borta) på morgonen och har bara Childeric kvar nu på eftermiddagen.
Martina följde med mig upp till ridbanan när jag red Nina för hon ville kolla hur hon rörde sig, hon hade kanske någon som var intresserad. Ett barn som mest ville rida dressyr men hoppa lite.
Nina visade sig från sin sämsta sida, vilket jag tycket var ganska bra, såklart jag inte vill att hon ska bli såld. Hon bockade mycket och sprang på ganska bra. Martina tyckte att hon kanske är lite väl ung för flickan och eftersom Nina är ganska känslig i munnen och flickan stark när hon rider kanske inte det skulle funka heller. Men dom kan kanske komma och kolla.
Jag hoppas verkligen inte att hon blir såld, Ingrid sa det också förut att hon borde stanna kvar så jag kan åka ut på tävlingar med henne och så. Vi får se hur det blir, jag förstår också att vi inte kan behålla varje häst här.

En bild från debuten i 115, Charlotte som filmar i bakgrunden.



Missnöjd efter rundan och pratar med Charles


Leksands Ridklubb ute i världen

En bild på mig och Ingrid på en tävling för några veckor sedan. Förklaring till min kinesblick: Har varit uppe sedan tidig otta och jag tror att detta var söndag, sista dagen på tävlingen, det tog 1h att åka dit (vilket är superlångt för att vara i lilla luxemburg) och trots att det inte var så mycket sol vart kinesögonen väldigt känsliga för ljus så när jag skulle kolla in i kameran i motljus = kines. Men jag tänkte att det kanske är kul för er att se hur Ingrid ser ut.

Ser ni också vilken jacka jag har på mig? Min fina tävlingsjacka, sprinder lite reklam för klubben och leksandsbröd! Och tack Rebecca Nääs för jackan jag älskar den!




Hej och hejdå

Igår kom det en ny häst till stallet. En unghäst på 5 år som barhar blivit sutten på ett par gånger och som tydligen ska hoppa bra. Så vi fick den hit och om Charles tycker att den funkar efter att vi har provat den en tag så behåller vi den. Hon heter Stonne (otroligt fult namn, är tydligen någon by i Frankrike) och är fet som, ja jag kan helt enkelt inte finna ord för det. Jag säger aldrig att hästar är feta men den här är verkligen fet!
Imorse longerade jag och Charles henne lite och redan red Charles en sväng och sa att det inte var några problem, kul!
Nina var på riktigt bushumör idag då hon bockade hela tiden, i vanliga fakk kanske hon bara bockar en eller två gånger när man fattar galopp men idag var det rodeo. Men jag känner mig så pass säker på Nina nu så jag satt bara och skratta, vilket man inte ska göra för då tappar man både koncentrationen och balansen men jag lyckades sitta kvar så det vr bra. Cerise gick bättre idag, en mer avslappnad galopp trots att hon inte kom ner helt med huvudet var det en bra bit påväg.

Hej sa jag alltså till Stonne när hon kom igår och hejdå till Skylla och Boom Boom som åkte för en halvtimme sedan. Lite tråkigt nu närt Skylla börjar gå bra men samtidigt behöver vi lägga mer tid på våra unghästar.

Stonne


Vad hände här?

En bild från helgens tävling hittade jag på fotografens hemsida, han har fortfarande inte svarat på mitt mail där jag vill ha alla bilder från de senaste tävlingarna. I vilket fall som helst, vad håller vi på med? Ska han störta ner?!


Bilder

Red bara två hästar igår *fuskfusk*, red Cerise på förmiddagen som inte gick bra alls. Hon bara sprang, jag drog i henne, huvudet var högt och ryggen låg. Sa det till Charles och han skrattade och sa att han skulle rida henne någon dag snart. På eftermiddagen vart det Skylla. Satte på henne babypelhambettet, det är tredelat med läder på de två yttersta "delningarna". Nu tycker jag att jag har fått ordning på henne ganska bra, hon stannar stadigt kvar i formen även när jag kräver lite men det som är svårt att ta tillbaka henne om man kommer från en liten större galopp då blir hon gärna stark så därför provade jag detta bett. Det gick hur bra som helst, hon verkade inte irriterad av det som Childeric var när jag provade det på honom. Jag kunde vara superlätt i handen och det räckte med en liten halvhalt så kom hon tillbaka, super!
Sen städade jag sadelkammaren som tog 1,5 h. Tog ut lite täcken och grejer som vi inte använder, tog ut allting så jag kunde städa hyllorna ordentlig osv. Blev jättefint, jag blir lite stressad när det bara är stökigt överallt vilket jag måste jobba på när jag bor här hon Bettendorf för här är det lite kaos titt som tätt.

Idag är jag ledig, ska bara upp och fodra kväll som ingen hade tid med men det går fort, kan passa på att ha lite kräm i Cerises man och svans.

Här kommer lite bilder som jag tog för någon dag sedan.

Citterio







Cerise ville vara med på ett hörn också!


Vinnarhelg

Var förresten en vinnarhelg för Bettendorf, placerade i varje klass och två storvinster!



Charlotte och Bojungel (ingen aning hur det stavas) och Victor och Eams

Waldbredimus

Det gick bra i helgen, det var en ackumulator vilket betyder att man får poäng för varje hinder man hoppar. Till exempel hinder nummer 1 = 1 poäng, hinder nummer 2= 2 poäng osv. Sedan vid sista hindret finns det också ett altenativ till ett litet svårare hinder som man får mer poäng för. Och gick som dagt bra för oss, hade rullsporrarna och nya bettet funkade super. Han var lite spooky uppe på ena kortsidan, men det är alltid något ställe innan på banan som är hemsk så jag har börjat lära mig att hantera det bättre nu. Kom lite nära några gånger men eftersom jag satt bakom honom och väntade hela tiden så hoppade han fint över, hoppade också jokerhindret och vi vart placerade på en 11 eller 12 plats. Det är den som har mest poäng och snabbast tid och men Childeric går det inte så snabbt. Men jag är jättenöjd, fick en mycket bättre känsla än förra tävlingen.

I söndags då jag inte startade någonting eftersom det var bara finaler för alla unghästar (btw. Cerise startade inte i helgen för att ryttaren får bara rida tre hästar i varje klass och Cerise stod inte högst upp på lista då eftersom hon inte har någon chans att vinna och rutin kan hon skaffa på en annan tävling). Följde med till tävlingen i alla fall och det finns alltid saker att göra speciellt när Charlotte ska rida 100 hästar (känns som det) så jag fick gå runt med den ena efter den andra medan Paul fixade i ordning dem. Fick också gå runt med en hingst, jag vart lite osäker först, har ju aldrig hanterat en hingst förut men jag hade inget att vara orolig över då han var supersnäll och gick efter mig som ett lamm.

Citterio var också med, rev ett första dagen och stannade på vattnet dagen efter. Sen följde han med oss hem för nu ska han ha lite lov och vila upp sig.

På morgonen idag åkte jag till en utav 3 åringarnas hage. Två stycken ganska stora häst i som jag skulle försöka sätta en gimma eftersom de ska komma hem och börja arbeta nu. Jag var utrustad med två hinkar äpplen men det var omöjligt. De åt ett varsitt äpple först och sen var det inte så intressant längre. När jag skulle komma med gimman så gick det inte alls. Vi får lösa det på ett annat sätt. De har haft grimmor förut men inte på hela sommaren så de är lite ovana.

Tjuris nr. 1


2 september

Idag fyller mamma 49 år!

Jag trodde att det skulle vara tävling idag eftersom Ingrid sa att det inte var någonting på söndag utan bara på fredag och lördag. Frågade Charles på morgonen idag när vi skulle åka och han sa att det inte var någonting så kollade i tidingen (där alla klasser för helgens tävling alltid står) och det är bara lördag och söndag. Men på söndag är det mest unghästklasser och en för 7-8 åringa hästar (Childeric är 7 tror jag) men den går i klass M dvs runt 125 och är någon slags championattävling så jag ska inte vara med där. Detta är vekligen familjen kaos och familjen utan komunikation med varandra. Men det kan jag leva med titt som tätt när allt annat här är så himla bra.

Så imorgon startar jag alltså 105 eller 115 ( har ingen koll på det heller).

Har ridit Cerise och Nina nu på morgonen. Gick jättedåligt med Cerise, eller rättare sagt jag skulle ha ridit bättre antar att det var där det satt. I vilket fall som helst startade det av bra hon gick på framåt och kom ner med nacken men i galoppen sprang hon bara och det kändes som om jag bara satt och drog. Blir nya tag imorgon!
Nina däremot överraskade! Galopperade över två bommar på en långsida som jag gjorde med Cerise, 5-6 galoppsprång mellan. Vi kom in lite stort på den första och jag insåg att jag skulle få lov att ta tillbaka henne om vi skulle komma bra över den andra (inte så lätt att ta tillbaka en unghäst som inte har så mycket muskler= bryter av till slängtrav) men jag gjorde några förhållningar och genast saktade hon in till en mindre galopp och bröt inte av, galopperade över bommen och direkt efter kunde jag göra en fin halt =underbart! Då vart jag lite gladare.


Provade förresten rullsporrar igår på Childeric, rider annars bara med ett på små kulor, rullsporrarna var inte mycket större men vilken skillnad det blev, vart nästan lite jobbigt! Han kan vara stark i vanliga fall man han blir aldrig springig och stark som han vart igår (jag använde antagligen sporrarna lite för mycket). Roligt att det funkade så bra men är lite osäker om jag ska ha dem på tävlingen imorgon, kul att han reagerar men kan ju bli lite jobbigt när man bara är van vid en liten reaktion och plötligt lyssnar han jättebra, vi får se hur det blir!


RSS 2.0