31 augusti 2012

Idag kändes det verkligen som om hösten kom till Luxemburg. Var runt 15 grader och blåste så att det regnade lodrätt. Var verkligen inte kul att rida så gjorde bara de nödvändigaste.
Red Colchique och Etro på först på morgonen. Jaques, våran hovslagare skulle sedan komma för att sätta på de framskor för första gången. Hovarna blir ju så slitna nu när jag håller igång dem så det var väldigt behövligt.
Jag hade inte hunnit förbereda dem något (genom att träna lyfta upp hovar) så det var första gången någon bad dem göra det. Men det gick bra, båda hästarna skötte sig fint och Jaques gör ju ett sådant otroligt bra jobb! Han är alltid så lugn, blir aldrig stressad eller arg och är absolut aldrig rädd när hovarna flyger runt ansiktet. Sen är han också väldigt snäll och berättar alltid en massa spännande historier som får en att öppna munnen och säga "No way!" haha.
Efter dem var det dags för lunch och sen upp för att rida Nina, Cerise och Citterio. Eller ja, det vart bara två. Cerise var halt på ett bakben (alltså inte det benet hon var skadad på förut). Men innan jag skulle ta in hästarna innan lunch hade de race i hagen + att det hade regnat så de gled bara runt så kan tänkte mig att det är därifrån. För igår hoppade vi och det gick hur bra som helst! (Hon fick bara lov att stanna på ett plank som var 30 cm högt, utan att överdriva. Men sen när man sätter upp det till 110, ja då hoppar hon? Kanske att jag börjar koncentrera mig lite bättre då...)
Och just ja, Childeric är halt också, vad händer med mina hästar? Känns som om de alltid blir halta. De senaste gångerna har det iofs varit hovböld så inget jag har kunnat göra men denna gången så ser det inte ut att vara de. Hoppas bara att de blir bra snart, är så himla tråkigt när det ska vara såhär.
 
Har redan fått en massa svar om Eames också, några seriösa, måste fixa filmen! Och några mindre seriösa. Bland annat en "marine engineer" som var från "the united states of america" och skulle köpa honom till hans "daughter" och vi skulle bara ta ner "advertisment immediately" och vi skulle bara ge våran "bank account number" till honom och vi behövde inte oroa oss för transporten dit, för bara hans "travel manager" fick reda på vart hästen stod så skulle han komma och hämta den.
Ibland undrar man: Hur dum tror folk att man är?
 
Här är två bilder på Citterio och Charlotte från en tävling i sommras. Han är i vilket fall som helst inte till salu. Charles tror att han kan bli en riktigt bra häst.
Förut såg Citterio verkligen ut som en ko, han växte bara på höjden och höftbenen stack ut (som en ko) och han såg så rolig ut. Men nu de senaste veckorna har han börjat fyllas ut och börjar se riktigt fin ut!
Visst hoppar han bra? Det lilla ni kan se iaf, och när han inte stannar haha :)
 



 
 

Kom och köp!

Nu är Eames ute på annons! Kom och kööööööp!
 
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=646180
 

Tillbaka till vardagen

Hejsan allihopa!
 
Kom tillbaka till Luxemburg igår efter en vecka i Sverige fylld av Kalas (mamma fyllde 50 år) och träffa kompisar.
Här är allting som vanligt.
Började denna morgon med att rida Etro, Colchique och Citterio och ska denna eftermiddag rida Cerise, Nina, Childeric och Kiwi. Men nu!

Ska jag lägga upp Eams (till en början) på hastnet.se! För de som inte vet vad det är för sida så är det en sidan med hästa annonser. Eftersom Charles inte säljer några hästar så får väl jag göra det. Har självklart pratat med honom innan och det ska inte vara några problem. Fixar en länk till annonsen sen om ni skulle vara intresserade av att se!
 

Eams och Victor
 

Tävling 3-5 aug 2012

Så nu ska ni får en liten genomgång om tävlingen i helgen!
 
Först red jag championatklassen på fredagen med Cerise som gick i 110 cm. Hon var sååå fin på framridningen och hoppade så bra. Sen när jag kom in på banan hade jag ingen galopp alls och allting vart bara katastrof. Hade 3 eller 4 ner och det kändes jättejobbigt.
Charles sa att egentligen skulle vi ha ridit en mindre klass innan för att värma upp men lite sent att komma på det efter.
På lördagen red jag Cerise i en 105 cm klass där vi vart felfria, vilket kändes jätteskönt! Framridningen var lika fin och jag tänte redan då på att lägga upp en större galopp så det inte skulle bli som en chock för mig när jag kom in på banan.
Red samma klass på Childeric. Fick första ner i räcke- räcke kombinationen, kändes som om vi kom in bra men som Charles säger är han ite den försiktigaste hästen och han behöver all hjäp han kan få av mig. Annars en riktigt bra runda.
Sen vart det 115 på Childeric. Allt stämde så bra, vi gjorde en fantastisk sväng till ett hinder som ingen annan gjorde och tjänade säkert 6 sekunder på det med vi fick ner sista hindret. Jag är verkligen jättenöjd med rundan, sista hindret var ett jokerhinder och lite högra + vattenmattor under så han kollade nog till lite och backade av. Kändes som allting vart så bra så synd att vi fick ner det. Utan nerslaget hade vi kommit 4a vilket är väldigt bra med tanke på att jag inte gasade någonting.
På söndagen var det bara en 105 cm med Childeric. Vart felfri men kändes som att känslan och rytmen var bättre i lördags.
Fick jättemycket beröm av Charles också om lördagen, att jag hade utvecklats som tävlingsryttare och att jag gjorde jättefina rundor så det var jättekul! Kände mig väldigt avslappnad och tog tid på mig och inte stressade igenom banan bara för att ha den gjord lite som jag har gjort innan.
 
Jag tog några bilder från fotografens hemsidan, vart inte så många men han brukar skicka alla bilder på mig några dagar efter tävlingen så det kommer förhoppningsvis några fler snart.
 
Victor och Sorbier
 
Cerise
 
Ingrid i lila ute till höger, till vänster om henne är Charles och sen jag

 
Cerise
 

Victor och en hingst som jag inte kommer ihåg vad den heter (inte våran haha..)
 
 
Basile och Nina
 
Sorbier igen, alltså han drar verkligen inte upp frambenen över huvud taget! Men med kroppen hoppar han hur högt som helst och bakbenen funkar. Som tur är är han väldigt försiktigt så det funkar, men hade han dragit upp benen lite så hade han lätt varit uppe och hoppat i 150!
 
Nina igen!
 
 

RSS 2.0