World Breeding Jumping Championships for Young Horses

Var det i helgen, Charlotte var där med några hästar bla. Nina. Eftersom hon är 5 år så är det 125 cm för henne. Hon har aldrig tidigare hoppat så stort så det vart två ner första dagen, ett andra och felfri och snabbt= placering på tredje dagen.
Charlotte kom till den stora finalen för 6:åringar med en häst som de har i deras stall i tyskland, Goya. Och slutade allt som allt 2:a, slagen av sista ryatten med 0.1 sekunder! Men hur roligt är inte det, att hon vart näst bäst av alla 6 åringar på världsmästerskapen?! Finalen gick i 135, de har inte fixat upp filmen på youtube än men jag hittade en annan, helt sjukt vad den hästen hoppar bra!
 

Etro

Här kommer 39 sekunder av Etro, i trav haha
 
 
 
 
Ser att jag lägger händerna ner mycket här också, har inte tänkt på det förut så det är nog bra att se sig själv ibland. Jag ser också hur STOR Etro är, Colchique som är hennes kompis och är lika gammal är ungefär samma storlek. Tur att de inte är så vilda!

Video från i helgen

Nu ä-n-t-l-i-g-e-n ligger det videor uppe på youtube från i helgen, tog ett tag att ladda upp dem sen så krånglade lite också.
Såg nu att jag har en väldigt kort snutt med vilm på mig och Etro också från i helgen (då vi bara red hemma). Vi hoppade och Charles skulle filma allting men insåg att han inte hade något batteri i kameran. (Hade satt den på laddning men glömt att sticka in laddaren i vägguttaget, alltså helt normalt hemma häs hos Bettendorf) så det vart bara en liten travsnutt från uppvärmningen. Synd när hon hoppade så bra också. Men då får ni se henne lite också, 4 år nu alltså men har inte blivit riden alltför mycket.
 
Här är i vilket fall som helst videon på Cerise. Charles filmade  slutet när de berättar vad de tyckte eftersom det var stilhoppning. Sa att tempot var bra men att det gick lite fortare och fortare och att min hand var lite hög vilket stämmer väldigt bra! Sen tycker jag att jag har börjat att lägga handen ner lite, får fixa det!
 
 
 
 
Och sen videon på Childeric, skrev vad jag tyckte i förra inlägget så ni kan ju gå tillbaka och kolla där och sen kolla videon så förstår ni vad jag menar.
 
 
 
Jag lägger upp filmen på Etro i eftermiddag när jag kommit hem från stallet så hinner det ladda klart.
Är det kul att se lite videos?
 
Edit: Såg nu att det stod 120 cm istället för 115 cm på Childerics video, får fixa det senare för nu måste jag springa!

Tävling Feelenerhecken 15 sep 2012

Så i helgen var det tävling, bara en dag dock vilket var lite tråkigt. Men! Jag har filmer att visa!! För första gången har charles lyckats filma så man ser och jag har lyckats fått över dem på min datorn och de håller nu på att laddas upp på youtube så de kommer antagligen upp ikväll eller imorgon. Hade 4 starter men vi lyckades bara filma två rundor (läs: Charles).
 
I vilket fall som helst så får ni resultaten och några bilder jag hittade på hemsidan så får jag fråga fotografen efter resten.
 
100 cm med Cerise, 4 fel
Kom in igen med en ganska dålig galopp vilket gjorde att jag inte fick till alla relaterade avstånd så bra. Där det skulle vara 8 galoppsprång vart det 8,5 så efter kanske 6 hinder vart hon lite sur och smet undan till vänster. Annars var det väl okej.
 
90-100 cm med Cerise, 0 fel
Hade en mycket bättre galopp så hela rundan flöt på bra. Sista linjen där det skulle vara 8 galopprång hade jag 7 så det gick lite snabbare och snabbare men definitivt mycket bättre än första rundan. Det var också en stilhoppning och vi fick 7,5 poäng och lyckades vinna med det! Fick till och med en liten pokal (min första!) som nu står i fönstret och glänser, jättekul!
 
100-105 cm med Childeric, 0 fel
Kände mig inte sådär jättenöjd med rundan trots 0 fel. Men lyckades hamna på en sista placeringsplats (kommer inte ihåg vilken). Kommer ärligt talat inte ihåg rundan så bra så finns inte så mycket att säga haha.
 
110-115 cm med Childeric, 4 fel
Kom stort in på första hindret, 2 och 3 vart okej. Svänger in på 4a och b, kommer okej in men skulle kunna haft han rakare inne i kombinationen då hade jag antagligen inte fått ner hinder b. Tappade koncentrationen efter att vi hade rivit ett hinder och det vart en jättelång väg till hinder nummer 5 som vi också kom in stort på vilket gjorde att jag fick ta tillbaka honom ordentligt till hinder nummer 6 som var ett räcke och det skulle vara 5 galopprång mellan men det gick. Sen in på trippelbarren och 6 galoppsprång till ett räcke till och sen på sista hindret, en oxer som är det enda hindret jag vart riktigt nöjd med. Ni kommer att se på videon sen.
 
Men i det stora hela ska jag väl vara ganska nöjd. Kändes som om jag red snäppet bättre på förra tävlingen i Waldbredimus men det går i vilket fall som helst framåt!
 
Nu ska jag upp till stallet för att rida två och tvätta lite utrustning. Imorgon är jag ledig, blir i början av denna vecka för sen har Luxemburg en utav sina största hästtävlingar vilket betyder att Charles måste vara där som veterinär och jag behöver vara i stallet på morgonen.
 
Haha, såg nu på första bilden när den vart lite större att jag ser lite grinig ut, de kanske var tagen efter hon hade stoppat i första klassen?
 


 
 
 
Smile for the camera Cerise!
 
 
 

Kommunikationsproblem a la Bettendorf

För det mesta är detta en jättesnäll familj men kommunikationen kan tryta ibland. Här är det som har hänt den senaste veckan:
 
1.
Förra veckan på onsdagen
Ingen hade sagt någonting speciellt till mig så jag antog att jag skulle vara ledig på torsdagen som jag nästan alltid är. Så frågade Charles på morgonen på onsdagen:
"So im free tomorrow?"
"What? No you cant be free tomorrow! I have to be a vet at a dressage competition!"
 
Och då hade jag liksom redan planer för torsdagen vad jag skulle göra så jag fick lov att höra av mig och säga att jag inte kunde komma.
 
2 timmar senare
 
Charles: "Jenny, you can be free tomorrow, Victor can be in the stable and help!"
 
Amen great! Så då fick man höra av sig till sina planer igen och säga att man kunde komma.
 
 
2.
Förra veckan på torsdagen
Vaknar upp på min lediga dag och förbereder mig för att åka in till stan. Tittar lite på mobilen och ser att jag har fått ett sms från Basile samma morgon (han sitter nere i köket) om att någon ska komma och provrida Cerise den morgonen, kan man inte få höra de lite tidigare?
(Som tur vad köpte hon inte henne, hon red inte alls bra och sa att "Its not fun to ride a horse when you can jump it every day". Jag ba "whaaaat?" Men Basile sa att hon var lite knäpp också.
 
3.
Igår (tisdag)
Ingrid: "So are you competing this weekend Jenny?"
Jenny: "What? I didn't know that it was a competition this weekend?"
Ingrid: "Yes it's, do you want to?"
Charles: "I would like you to!"
Jenny: "Well yes I guess it's competition then!"
 
4.
Idag (onsdag)
Victor: "Where is Nina?"
Jenny: "She is up on the paddock, why?"
Victor: "Charlotte whats me to take here to Dockendorf".
Jenny: "Yeah okay, wait, for how long?"
Victor: "I don't know, she just told me to bring her."
 
Då vart jag ju lite ledsen och tänkter att hon skulle stanna där ett par veckor som förra gången + att man får reda på det samma morgon som hästen ska åka, så jag frågar Charles hur länge hon ska vara där.
 
Charles: "Oh, thats just for today, for some training!"
 
 
Tips till Bettendorfs:
Ta bara någon minut om dagen och berätta lite vad som har hänt och vad som kommer att hända för alla, kommunicera. Och viktigt är då också att inte bara göra det i luxemburgiska och franska utan även också engelska så eran lilla inneboende kan hinna med i svängarna.

11 september 2012

I söndags var jag och Martina på dressyrtävling i Tyskland. Charles var där och jobbade så han kunde fixa in oss gratis. Jag tyckte väl inte att de skulle bli så jättekul att åka på dressyrtävling men stället skulle tydligen vara jättefit och Patrik Kittel skulle vara med och tävla så vart det ju lite roligare.
Roligare vart det också när vi kom dit och jag såg hur fantastiskt stall det var. Jag ska försöka leta på lite bilder åt er för att det är svårt att förklara. Men det var liksom lamkronor i taket i stallet, taket var högt som bara den, boxarna stora, hagar med vitt staket, renare än hemma i sovrummet, nybyggt, underbart!
Sen vann Partik allting, så då fick jag höra nationalsången och alla ville att jag skulle sjunga med så de kunde höra men jag hoppade över det, insåg också att jag inte är 100 % på texten!
 
Här är en länk till deras hemsida så finns det lite bilder där också:
 
http://www.gestuet-peterhof.de/en/the-peterhof/the-stud.html
 
Idag är det en väldigt lugn dag för mig, har bara 4 hästar. Charlotte ska rida en, martina longerade en och en ska vila. Känns skönt!
 
I veckan ska jag se till att boka flygbiljetter hem till jul, man måste nog vara ute ganska bra i tid.
 


 
Just det, här kommer tre bilder från den senaste tävlingen, fick några av fotografen men han är inte riktigt ett proffs, jättesnäll men som sagt inte ett proffs!
 
Childeric och Cerise!



 
 

Film på Eames

Nu har jag lyckats fixa i alla fall en liten snutt film på Eames och några språng!
 
 

Present

Kolla vad jag fick av Paul och Charlotte!
De sa att jag hade varit så duktig och hjälpt dem, förstod inte riktigt för vad kanske för Kiwi nu när han är här och att jag rider Citterio och Nina så Charlotte kan tävla dem.
Just det, hoppade Kiwi idag, kändes som om han klev över hindrerna bara. Vart en bana på 12 språng. Alla hindrerna låg på runt 1 meter utom den sista muren gjord av plastsockerbitar som var 125-130 cm. Charlotte sa att han hade känts lite konstig i högersidan så nu ville Charles kolla med han såg inget och jag kände ingenting och banan gjorde han lätt som en plätt såklart. Kul att få prova på att rida en sådan häst!
 
Ett jättefint bälte från Equiline med silver spänne, mörk bruna detaljer och själva bältet är elastiskt så de kommer verkligen att hålla ridbyxorna på plats, vart jätteglad!
 
 



 



Charlotte och Kiwi
 

 
 

RSS 2.0