25 juli

Tog det väldit lungt idag, kände mig väldigt trött. Skrittade en tur i skogen på Childeric på morgonen. Han var rätt bråkigt och var rädd för allting skulle vända om, stå på bakbenen, vara rädd för hundar (som han absolut inte är annars) osv. Fick sätta han på plats några gånger men det blir nog bättre när han får komma ut mer, han är ju inte van vid det. Sen var det dags för Koshiba som inte bockade alls och var pigg men skötte sig ganska bra. Visste inte om hon var van att bli duschad men testade och hon var någorlunda lugn så jag gissar på att hon är lite van, vi får träna på det då hon lätt blir svettig.
Sen var det dags för lunch och efter det longerade jag bara Nina och Cerise, Skylla släppte jag ut i en hage bredvid Childeric och Euca så hon fick springa (och skrika) av sig lite.
Måste också säga att Childeric och Euca var såååå glada över att få komma ut tillsammans. Childeric eftersom han fick komma ut med en kompis och Euca för att han inte är ute i hage så mycket och för att han fick vara med en kompis. Ska börja släppa ut de varje eftermiddag nu så de får vara tillsammans. På morgonen så är de hagarna upptagna och vill inte släppa ut dem i någon av de stoora hagarna för då får man gå och leta efter dom och det orkar jag inte med.
Sen städade jag lite i sadelkammaren och gjorde rent all min utsrustning som jag använder så det ska vara fint tills jag kommer tillbaka (då menar jag att utrustningen kommer att vara det och inte sadelkammaren, Basile och Victor förstår sig inte på det där med att "plocka undan efter sig").
Nu ska jag tvätta lite egna kläder och börja packa, åker tidigt imorgonbitti!

Lite bilder från dagen:

Skylla var glad över att få komma ut och sträcka på sig





Childeric och Euca + fölen och stona som kom och kollade på



Spring i hagen!



Nina värmer upp sig själv







Och söta Cerise!


Ingen ridning

Idag på morgonen hjälpte jag till att lasta in Basiles tre hästar i lastbilen som ska iväg till tävlingen och fixa lite i stallet. Efter det åkte jag och Ingrid i en bil till tävlingen för att kolla på så där har vi varit hela dagen.

Höjdpunkten:

När Basile och två av hans kompisar skulle vara med i ett Ardenner race. Alla satt på en varsin klump och de kulle galoppera två varv runt ridbanan och försten i mål vann. Vid starten var Basiles häst så snabb och började galoppera direkt medan de andra hade lite problem. Sen fick Basiles häst spel och bockade av honom, alla var lika chockade men racet fortsatte. Alex låg först och hans häst travade på ganska snabbt, på väg in mot andra varvet bestämde den sig dock för att det inte var kul längre och stegen vart långsammare. Då kommer den tredje kompisen bakom på den seeegaste hästen som kommer i en seeeeg trav och travar om och kommer tillslut först i mål.
Basile var den ända som fick sin häst i galopp men se också hur det slutade...

Förutom det gick det bra idag, Antendra och Orange hoppade bra. Chamore hoppade bra i 125 så då startade de 140, kom vidare till omhoppning på 4 fel men fick ner tre stycken där. Första var Basiles fel, red inte vägen ordentligt och sen vart nog Chamore lite trött. Vart placerade iaf och sen så fick han pris för bästa junior och lite annat så det var kul!

Steffi har varit i stallet och ridit Childeric idag så jag fick en häst riden iaf vilket är skönt!

Imorgon ser planen ut såhär:
Childeric: Lugn tur i skogen
Skylla: På banan
Orange: Vila
Nina: Longering
Cerise: Longering
Koshiba: På banan

Vilket betyder att det är en lugn dag för sen måste jag skynda mig hem för att packa för på tisdag morgon åker jag hem i en vecka!

Här är en bild från i lördags när Childeric hoppade så bra och jag inte hade någon balans över hindret, därav mina skänklar haha! Annars är det en fin bild!




Tävling Sanem dag 2

Kändes som om jag hade en bra runda idag, hamnde i korgalopp från 5an till 6a och b men brydde mig inte om att ändra den. Charles sa eftersåt att det är bättre att sakta av och ändra i stilhoppning men det tänkte väl inte jag på. Sista linjen först en oxer och sen 6 galoppsprång och ett räcke. Red inte ut svängen till oxern vilket gjorde att jag inte hann få han rak så den petade han, vart då lite rytm till näst och fick lov att ta tillbaka honom lite men räcket kravlade han sig över så 4 fel. Känner mig både missnöjd och inte, rundan kändes bra förutom korsgaloppen och sista linjen. Jag hade en bra och jämn galopp över hela bana så felen var lite synd hade säkert gått bättre annars.
Basile vann klassen fast Charles inte tyckte det, det såg bra ut sa han men att han också såg andra som red mycket bättre, lite roligt att han sa så! Vann gjorde han med Orange som hoppade bra och vart också placerad med Antendra så bra dag för honom! Vet inte om han startade någon mer klass på dem eller hur det gick för Chamore, ska ner och fråga snart!

Efter min start åkte jag och Charles hem för att fixa en hage där 3 stycken 3 åringar går som hade rymt. Sen skjutsade han mig till stallet så jag kunde ta in hästarna. Sen åkte han tillbaka till tävlingen och jag åkte hem för att äta lunch.

Efter lunchen red jag Skylla som var jätterädd för en höbal utan plast på, sprang förbi den på vägen upp (den har inte stått där innan). På väg ner ville hon nästan vända om men eftersom hon hållde på så igår var jag fast besluten om att hon skulle förbi direkt så tryckte på en del när hon stannade så hon flög upp på bakbenen och jag fick hänga runt halsen, sen skenade hon halva vägen hem. Sen var hon lugn "jippie".

Red Nina som också var nervig. Var två andra hästar på ribanan som tränade galopp så hon försökte dra iväg några gången men gjorde inte det, är stolt över henne för det! Sen går stona och fölen i en hage runt ridbanan så dom travade runt i hagen vilket också gjorde henne stressad, men hon måste ju lära sig. Travade lite tills hon vart lite lugnare, tog lite galopp (ingen bock, bra!) och efter det fick det duga.

Sen vart det Koshibas tur, har hört att hon är så okomplicerad och snäll, skönt tänkte jag. Men ack... När jag band fast henne för att borsta så sprang hon bara runt och stod på bakbenen. När jag väl fick på allting och kom upp så var hon väldigt spänd och skrek hela tiden. Väl uppe på ridbanan pratade hon med stona och fölen hela tiden och kunde inte koncentrera sig. Bockade i massor och gick upp på bakbenen några gånger fast inte högt så det var inget att bry sig om. Efter ridpasset var hon helsvettig (inte för att jag hade ridit så mycket) och var supersnäll att borsta!
Just det, tog 5 min att komma in på ridbanan också eftersom det har regnat och var vatten vid ingången, fick ta lite bock, upp på bakbenen och springa iväg sen vart det SKUTT och vi var över.

Slutsats: Inte den bästa dagen ridmässigt.

En dålig bild på Nina och Koshiba som väntar på att få komma in



Tävling Sanem dag 1

Red Skylla först på morgonen och longerade Nina och Cerise. Sedan hem för att äta en snabb lunch och byta om till tävlingskläder och iväg. Banan var mycket enklare än på första tävlingen, inte lika mycket distanser och konstiga svängar. Tänkte mycket på att hålla galoppen så det slutade med att det gick fortare och fortade, hade tur på sista hindret då det gick lite fort mellan de två sista och jag kom lite nära men han kravade sig över så 0 fel vilket är bra! Var ingen stilhoppning utan snabbast vinner, Charles trodde att jag skulle bli placerad men så vart det inte, gör mig ingenting.
Startade bara en klass idag då vi bestämde oss för att stryka 95, känns lite onödigt att hoppa. 95 börjar nu kännas väldigt låg och det är ju alltid kul att utmana sig själv och nu när jag börjar känna Childeric mer vill man ju pröva på lite mer. Så hoppade 105/110 idag (har aldrig någon koll på hur högt det är) och blir samma eller lite högre imorgon (har ingen koll där heller). Då startar jag på morgonen så direkt när vi kom hem från tävlingen klockan halv 6 var det bara att fodra hästarna och putsa om alla grejer och lägga in dem i lastbilen så jag kom precis hem.

Är nu trött och hungrid och väntar på att resten av familjen ska anlända hem.

Idag hoppade förresten Célinne sin första 125 med Basile, gick lätt som en plätt sa han och hon hoppade mycket avslappnat och fint med både bak och frambenen, kul!

Childeric hoppade också väldigt bra idag, sa till Charles efter rundan att jag tyckte att jag inte hade någon balans över hindret och att mina skänklar åkte bak och det var tydligen för att Childeric hoppade så bra genom kroppen, att jag inte kopplade det... Men tycker iaf, om hästen hoppar fint genom kroppen ska jag väl kunna sitta stadigt utan att skänklarna åker bak iaf, måste träna på min sits!
Charles sa för några veckor seda på en träning att man ska sitta utan stigbyglar och träna sitsen minst 20 minuter per dag, har jag gjort det? Nej... Skärpning!

Påvägen hem från tävlingen stannade vi på en går där Charles skulle kolla på någon häst och ge den en spruta och kolla vad jag hittade! Tre åsnor och en tjock minishettis! Så söta och öronen på åsnan är enorma!


Koshiba

Charles kom hem en sväng idag och berättade att Koshiba hade kommit. Självklart åkte jag direkt upp till stallet för att säga hej!

Vart en lite dålig bild
fv. Cerise och Nina som kollar på hundarna och sen Koshiba!


21 juli

Idag är min lediga dag och jag har tillbringat den genom att göra ingenting. Bara tvättat lite kläder (var ett måste). Kanske inte det smidigaste att ha sin lediga dag innan en tävlingsdag men igår gick inte då Charles hade mycket att göra.

Om jag inte minns fel så kommer Koshiba imorgon (Ingrids systers, dotters häst) vilket betyder att jag hinner rida lite innan jag kommer hem en sväng.

Basile ska starta Orange i tävlinge, på lördagen tror jag. De hade en liten hoppträning igår och hoppade lite högre hinder på 125-130 (jag tyckte det såg högre ut) och det gick fint, blir kul att se henne på tävlingen.
Lär nog åka upp till stallet en sväng idag iaf och stoppa in lite schabrak i tvättmaskinen så jag kan ha nåot rent till imorgon.

Lite om ridningen igår:
Red först Childeric som gick super idag igen, gjorde två byten i slutet och satte dom direkt. Nu bockar han varje gång han byter men det är bättre än att vara i korsgalopp så det får duga. Longerade Cerise efter det, spände in henne lite mer än igå och gick bättre, har inte tänkt på det förut men jag tycker att hon rör sig riktigt fint! Inte som dressyrhästen Nina men helt okej!
Efter det skulle jag rida Nina på stora ridbanan, då skulle Basile också rida hans heta häst Célinne så det vart första gången Nina gick med en annan häst där uppe (om man räknar borta första gången vikt jag gör då hon bara skenade runt och gick inte att kontrollera). Men idag skötte hon sig utmärkt! Basile galopperade och hon var lugn, jag galopperade också och hon bockade inget så det går framåt!
Efter lunchen vart det bara Skylla eftersom Basile red Orange. Hon brukar vara lätt att byta galopp och sätta ihop/ länga sprången på men igår var hon lite tjurig så nöjde mig med att hon gjorde rätt ett par gånger utan att tjata.

Tog några bilder på Emile och James idag!



Emiles favoritboll fast den är helt trasig



James får aldrig vara med och leka med bollen för Emile...




19 juli

Har inga roliga bilder att lägga upp men blir en liten uppdatering ändå!

Igår direkt efter stallet åkte alla till Bryssel för att fira lite födelsedagar, Basile fyllde år igår tror jag det var, Ingrid har fyllt år sen hennes systers dotter eller hennes syster. Så vi åkte dit för att äta lite middag också så, jättetrevligt! De hade också två hästar och en som Charles har sålt till dem som heter Koshiba. Ett 4 årigt sto, det första fölet efter Kiwi (deras bästa häst), då passade Charles på att ha en liten lektion för dottern innan maten och det gick jättebra. Hästen verkar jättetrevligt och hoppade mycket bra!
Nästa vecka ska hela den familjen åka iväg på semester i 3 veckor så då kommer Koshiba tillbaka hem så jag kan rida henne lite. Ska blir jättekul, jag älskar att testa nya hästar! En vecka kommer jag ju at vara hemma i Sverige med då får alla ha en liten mini semester.

Idag på förmiddagen har jag longerat Cerise, ska spänna in henne mer nästa gång, hon gick inte sådär super idag och ridit Childeric som förvånansvärt var fin?! Flyttade mycket för skänkeln för att få han lyhörd och det blev tydligen väldigt bra!
På eftermiddagen red jag Nina först på stora ridbanan. Regnade och blåste lite så hon var på tåna. Blockade lite, drog iväg några gånger men kände ändå att jag hade helt okej kontroll och ville inte bråka på henne eftersom hon är så orutinerad så lät henne hållas och det vart bättre mot slutet. Snart är det dags att hoppa några skutt! Sen var det Oranges tur som var lite stirrig, hon är ganska svårriden men jag lär mig. Basile kanske ska starta någon klass med henne i helgen, det blir spännande! Sist ut var sen Skylla som inte alls var på humör. Hon studsade upp och ner med frambenen, drog iväg, allt var superläskigt osv så nöjde mig ganska snabbt när hon gjorde som jag sa.

I helgen (om jag minns rätt) blir det två klasser på fredagen och en på lördagen. Två stycken av dem är stilhoppningar så då kanske jag kan ha en chans annars är de mesta klasserna upp till 130 snabbast vinner och det är inte riktigt var jag satsar på, tyvärr var det bara snabbast vinner denna helg, men jag behöver verkligen rutin. Childeric med som tydligen inte är så van att komma ut han heller.

Har ett litet häst problem också. Nu när Rocky åkte har Childeric ingen kompis jag kan släppa ut han med. Sorbier har varit halt sen han gic på fältet sist och har haft boxvila i några veckor men idag såg tydligen allting bra ut men dröjer väl lite innan han får komma ut och springa igen. Andra valet är Eucalyptus men som åkte idag för att vara på en tävling Tyskland (tis-sön!!) så vet inte riktigt vad jag ska göra. Ska fråga Charles om jag kanske kan släppa han med Skylla som för övrigt är den hästen som låter mest, hon kan vara så himla tjurig mot andra hästar. Skriker så örona spricker och springer iväg, men sen kommer hon tillbaka för att det vart ensamt och skriker ännu högre och så håller det på.
Men vad ska jag göra, stackars Childeric vill ju ha en kompis, han är ju så snäll mot andra hästar!

Dagens video



James har ett fast grepp om grimskaftet

Tävlingsdag 2

Kom hem för 1 timme sedan och har sen dess sett på hoppning från aachen på tvn. R-G fick ett stopp då han inte fick tillbaka hästen i tid, annars helt fantastiskt så världigt synd!

För mig gick det bättre än igår. Satte igång redan på framridningen och skulle ha han framför skänkeln, galopperade fram i full galopp för att sedan sätta tillbaka honom så han skulle lyssna. Hade en bättre galopp inne på banan, vi kunde bara gå de första 3 hindrerna sen fick jag kolla på de andra för vi hade lite bråttom. (Gick upp kvart i 6 imorse för vi skulle åka klockan halv 7 och min klass startade klockan 8). Så det känns skönt att man klarade banan ändå, han var bara lite stirrig men tryckte på han framåt när han var dum så fixade det. Sista linjen var ett räcke, 3 galoppsprång, en oxer, två galoppsprång och ett räcke. Eftersom jag inte gick hela banan trodde jag att de sista två var en kombination så när jag landade efter oxern i ganska hög fart såg jag att det stod en 10, istället för 9b så fick lite hjärnsläpp, vart ett omtramp men det gick bra iaf!

Funderade om jag skulle rida 3 hästar när jag kom hem, men var så trött och somnade i bilen på vägen hem och känner bara "nej". Får bli alla 5 imorgon istället.

Skylla hoppade mycket bättre igår än på förra tävlingen så det blir kanske inget avelsto, vilket betyder att hon stannar kvar här ett tag till, är både bra och dåligt. Hon är häftig att rida och jag lär mig mycket men vore såklart skönt att ha en mindre häst sen när de kommer nya unghästar som ska hanteras.

Chamore hoppade bra idag i 125, det ar gått dåligt för henne och Basile på senaste tävlingarna så nu när hon hoppade bra och allting stämde så struntade han i att starta 140 för att sluta med en bra känsla, klokt val!

Glömde säga att jag var två hästar utanför placering! Båda klasserna jag har startat denna helg har varit snabbast vinner så jag hoppar ju bara för att få rutin. Men i klassen idag var det bara 16 felfria eller någonting sådant och 14 placerade så jag känner mig väldigt nöjd för det. Banorna har varit kluriga hela helgen, mycket linjer och svängar, Charles sa att det var tyspiskt banbyggaren, han gör alltid sådana här banor!

Tävlingsdag 1

Vi åkte runt klockan 1 så hela förmiddagen gick åt till att fixa grejerna och duscha 2 hästar (fixade Skylla också). Väl framme var det väldigt blåsigt. Tyckte att han inte svarade på skänkeln på framridningen, var lite trotsig och stod på bakbenen men skärpte sig lite mot slutet. När vi väl kom in på banan såg jag skylten med mitt namn och Childerics och en tysk flagga istället för svensk, så idag har jag alltså varit tysk. Red runt lite, eller försökte för Childeric stod på bakbenen och allt var så himla "spooky". Vänta på startsignalen, kom ingen, kollade på skylten om sekunderna hade börjat räknas ner. Sen hör jag Charles lite i fjärran "Go on Jenny, it's your turn RIIIDDDEEEE!" så var den tydligen ingen startsignal, den gick typ när den andra ryttaren hade gått i mål, fattade väl inte jag? Så hoppade 1+2 som var på en linje med 5 galoppsprång sen skulle man göra en ordentlig sväng runt två hinder, men det ville inte Childeric så stod på bakbenen igen och jag ville verkligen inteb ha 4 fel och lägga en volt (Charles hatar också när man gör volter sådär, har man två hinder att hoppa då ska man hoppa dem). Så vart en supersnäv till 3a, kravlade oss över och resten av banan rullade på utan att stå på bakbenen men var mycket tittig. Skulle haft en bättre galopp, hållt mindre i tygarna och driva på mer framåt när han håller på sådär. Tänker på det tills imorgon!

Har en till bra nyhet för idag, Quina är dräktig vilket betyder att hon inte kommer stanna här så länge till, bara någon vecka kanske för att se att hon inte "tappar det".

Imorgon är det tidigt, min klass början klockan 8, så vi kanske behöver åka klockan 6. Ser inte fram emot det då jag behöver sova och behöver rida andra hästar, hoppas att vi inte kommer hem så sent!

En nyhet om Cerise också. Hon har varit väldrig dryg de senaste gångerna jag har ridit henne och gått och slängt med huvudet och hållt på. Då frågade jag Charles om det kunde bero på tänderna eftersom det inte är likt henne och det kunde det verkligen, var helt normalt eftersom hon är ung och allting rör på sig fortfarande. Ska därför longera henne ett tag, när getingboet förvinner som vi har på sidan av longeringsrigen.

Dags att börja hoppa Nina snart också, ser fram emot det!

Önska mig lycka till imorgon!

Borta

Var nyss uppe i stallet en sväng för att hjälpa till att lasta in Rocky, han gick rakt in så inga problem. Självklart hade jag glömt papprena hemma så fick gasa hem med bilen och hämta dem, fick några tjuriga nävar från en tant för att jag körde för fort. Rocky blev såld för 1000 euro (typ 10 000 kr) en struntsumma om hästen hade varit riden och kommer antagligen bli värd ganska mycket mer om han lyckas bra med hästen, och det hoppas jag verkligen att han gör. Blir kul om man får se honom på tävlingsbanorna i framtiden!
Charles säger att nu när Rocky åker är det dags att ta hem två 3 åringar, finns fyra stycken tror jag, så vi tar hem de som är stora nog och ska börja sätta igång dem. Jag har aldrig varit med från början förut så det ska bli spännande. När jag fick ta över Nina var hon van vid sadel och träns och hade blivit longerad kanske 2 gånger så hon fattade lite.

Angående tävlingen i helgen så kommer Skylla att gå en 115 med Charlotte. Hoppar hon inte bra denna gång så går hon över till att bli avelsto vilket troligtvis betyder att hon kommer åka härifrån.

Tog en lite töntig bild på mig och Rocky med självutlösaren medan jag väntade på att killen skulle komma.Förstår inte hur han kan vara så vild när han står med slutna ögon och njuter när man gosar med honom!


Vita ridbyxor

Har varit förbi Cavaletti (ridsportbutiken i närheten) och köpte ett par vita ridbyxor, behövde verkligen det då Charlottes jag lånar är förstora i både midjan och benen så ser ut som ett par pojkbyxor på mig som man får en fin liten päronrumpa i. Ville verkligen ha ett par animo för att jag har hört att de är så bra men de som de hade var väldigt transparenta och var de inte de så var de fulla med blingbling och det är inte riktigt min stil. Provade säkert 20 par och tillslut vart de det här:





Red Nina på stora ridbanan idag och hon skötte sig utmärkt, galopperade när jag ville och bockade inte!
Ska skynda mig upp nu för att rida Skylla och Childeric och ikväll åker Rocky, ska se till att säga hejdå till honom också.

Såg att på köksbordet låg Ninas och Cerises pass, Nina som egentligen heter Nina Ricci är lite gulligt, hittade inget om hennes pappa på youtube men hittade en film på Cerises, mycket fin häst!



Roccabar du Gibet

Idag var det en man och kollade på Rocky, Charles säljer honom för 1000 euros, typ 10 000 kr eftersom han är så svårriden.
Vi började med att löshoppa honom lite, hoppade sist en oxer på kanske 140 och han tog den med lätthet. Sen skulle mannen (eller killen, han var väl runt 30) hoppa upp. Jag förberedde mig för en rodeo eftersom jag har hört alla historier om honom. Men det gick hur bra som helst, helt utan hjälm eller annats så vips satt han på hästen, trevade runt i fin form och galopperade också lite. Charles säger att det går bra till en viss punkt då Rocky säger nej, och då lägger han sig ner och gör allt för att ryttare ska av. Och han säger att han inte kan ha han kvar för han har inte tid med en sådan häst, och han vill inte gärna be mig, Charlotte eller någon annan att hålla på när han vet hur han är.
Ryttaren kände Charles sen innan och han var väldigt van vid sådana här saker och var tydligen väldigt snäll med hästarna och inte en sådan där som kan bli arg och slå när de inte går som de vill. Tror att detta kan passa Rocky perfekt och jag tror att det blir kul för honom att få göra någoting i livet istället för att bara gå i en hage.
Så imorgon åker han alltså, Jag skulle klippa hans man innan de kom och tittade på honom och såklart hade jag lite brottom så klippte bara av pannluggen eftersom jag tyckte den var så lång och den var så fuuuul, alldeles för kort, men den växer ut. Inte som Cerises som aldrig växer, är det meningen att hon ska ha pottlugg resten av livet?!



James ville inte ligga på filten som jag lade på golvet i sadelkammren, så han hoppade i en hink med trasiga lindor?



Nu ska jag gå ner till den tyska tvn och se på Nations cup från Aachen!

Aachen x2

Är nu hemkommen från Aachen och kan bara säga att det var NICE! Trots att vi hade otur med vädret stoppade inte det mer än halva världsrankingen att komma, är såå lyckligt! Mest över att jag såg Rolf och Casall, kollade på hela hans uppvärmning och såklart på banan och efter banan, tyvärr nuddade han vattnet (4 fel) och rev sista (som mer än hälften gjorde så slutade på 8 fel men de gör inget! Såg också klassen innan då han hoppade Carusso LS La Silla, var en 1.50 klass så antar att det var en "unghäst". Okej läste en gammal artikel och hästen ska nog vara runt 9 år.
Största klassen vann Meredith Beerbaum på Shutterfly som kom in som näst sista ryttare (den sista hade en "unghäst" så antagligen skulle han inte rida så fort) och slog Ludger med några hundradelar, go women!

Eftersom inte vi hade sittplatser så kunde man stå på en långsida och titta, fanns också tv skärmar att kolla på (om du ska ha sittplats så lär du boka minst ett år i förväg) så är helt nöjd, vi betalade bara 6 euro var för att komma in (50 kr) så är helt klart värt det, då kan man går i alla butikerna kolla hoppningen, uppvärmingarna dressyren osv.

Vart två bilder och två nya inköp idag!

Stora arenan



Stora paddocken som är tre gånger så stor som på bilden och massa mer hinder. Långt där borta på sanddelen ser ni Luciana Diniz med Itot Du Chateau och bedvid henne till höger ser ni R-G med Casall!



Shoppningen för idag, letade verkligen efter ett par vita ridbyxor, hittade ett par Pikeur som inte alls var dyra och satt som en smäck men man såg hela rumpan genom så fick lov att ge mig, prvade hur många par som helst men inga var liksom helt okej så det får bli en annan gång!

Hittade iaf ett par mörkblå Whitaker ridbyxor, satt som en smäck!



Och en Scapa piké, vanlig vit bara



Angående min tävling i helgen så fick vi lov att ställa in min fredagstart då killarna ska starta på morgonen och min är sent på kvällen vilket betyder att hästarna ska stå i lastbilen hela dagen och sen tar det 1 h att köra dit vilket betyder att vi kommer hem sent. Men de gör inget, två starter räcker bra!

Aachen

Omg har två fina nyheter!

Börjar med att imorgon kommer det en person för att titta på Rocky och antagligen köpa honom?! Ingrid sa om vi får den hästen såld så poppar vi en champagne, eftersom han är 6 år och är inte riden än eftersom han bara kastar av folk. Eller vad jag har hört så är det inte så att han bara kastar av dem utan lägger sig ner, försöker skrapa av dem osv så det blir alltså ingen provridning imorgon haha. Klippte hans man igår så han skulle se lite vettig ut, pannluggen= för kort och manen lite ojämn men bättre än vildhästen innan.
Lite synd att jag missar uppvisningen av honom so jag gärna hade viljat sett då jag troligtvis ska åka till AACHEN på CHIO- World Equestrian Festival, fick reda på det nyss och är superexalterad!! Ska bli jättecoolt att åka till en utav världens största tävlingar, tror tyvärr inte att vi kommer att den största tävlingen men hur häftigt som helst att bara åka dit!



Och sen lite från igår:

När jag var uppe och red Skylla på banan så kom plötsligt Charles dit, jag galopperade bara över lite bommar och hon kan vara väldigt dryg ibland med att slänga upp huvudet och gå som en kamel, dra mot bommarna osv. Så Charles vart så trött på henne så vi bytte plats så han hoppade upp och jag fick stå på backen och VIPS vart hon en dressyrhäst. Eller ja kanske lite riktigt, det vart lite bråk mellan dem, han tog tag i henne ordentligt när hon drog mot hindrerna och sa till henne att hon skulle lyssna på skänkeln eftersom hon var lite nonchalant och efter 5 min fick jag hoppa upp igen och OJ vilken skillnad det var, hon vänta på mig innan bommarna utn att dra, gick som en dressyrhäst. Sen fick förståss jag också lite påpekningar hur jag skulle göra, men det är bra så blir kul att prova nästa gång jag rider henne.

Får se om jag hinner rida någon efter Aachen imorgon vore bra men inte så troligt. Orange och Nina kan vila, men Childeric blir som en degklump och går som en kratta och Cerise bir galen och Skylla förvandlas till en kamel.

Har min lediga dag idag så gick upp vid 9, ska ner och äta frukost nu sen får vi se vad jag hittar på!

11 juli

Idag har jag ridit Orange, Cerise och Nina på morgonen. Rustade upp mig med säkerthetsvästen för att ta Nina upp till ridbanan nu, är verkligen dag eftersom det är svårt att bara rida henne i den lilla paddocken och hon behöver vänja sig med att vara där uppe så vi kan börja hoppa henne lite = kul! Var inga problem iaf, var lite spänd i början och försökte dra iväg en gång men annars perfekt. Travade bara runt hindrerna och la volter i kanske 10 minuter sen fick det räcka, ville att både hon och jag skulle få en bra upplevelse.

Visst har hon börjat bli finare i kroppen, mer muskler och mindre fett!

Bild för några veckor sedan, mycket mage och inga muskler



Bild från i förrgår



Har bara två kvar sen efter lunch.
Tror att jag har glömt att berätta att jag har ramlat av för första gången här också, känns i vilket fall som helst bra att ha det gjort. Var inget farligt alls. Travade fram Skylla en eftermiddag och jag satt i Hermés sadeln, tänkte på annat och fjantig som hon kan vara skuttade hon åt sidan och jag som inte har hittat någon balans i sadeln och var inte alls med föll i backen. Då sprang och bort till gräsavdelningen på ridbanan och gick lätt att fånga så det vara bara att sitta upp igen och fortsätta.
Charles ramlade också av i förrgår, han sätter igång Eams nu efter semestern och när Eams inte vill så vill han inte, ställer sig på bakbenen och blir tvär och det var precis vad han gjorde denna gången också. Charles satt kvar när han gick upp på bakbenen (och det var verkligen rakt upp!!) men sen gjorde Eams en liten piruett och Charles mer "satt av" som han sa. Hästen fick lite pisk sen var det full fart igen.

Har fått reda på tävlingen nu i helgen också och jag startar både fredag, lördag och söndag. 95 cm på fre och lör och 105/110 på söndagen. Ingrid säger att jag snart kommer gå upp i "L" som det kalls dvs. den lägsta klassen om jag fattar det rätt men jag sa att jag vill stanna på max 110 tills jag känner att jag har ett bra flyt innan jag kommer upp i 115/120.
På förra tävlingen, när jag kom 3a så hade jag tydligen vunnit lite prispengar! Antar att det var kanske 100-200 kr MAX men iaf, superkul! Men nu är det såhär att prispengarna man vinner går till ägaren av hästen (Charles) men det gör verkligen ingenting, är kul att kunna bidra lite till verksamheten haha!

Några bilder

Idag på morgonen var det jättedimmigt och såhär såg det ut när jag skulle gå och hämta stona + fölen i deras hage. Några föl som ligger och sover till höger, söta!





En blöt Childeric efter riding i regnet



Fina Nina i sitt nya träns, eller "nytt" men nu slipper hon och Cerise ha samma!


Antendra

Har inte kunnat hämta Antendra i hagen på två dagar. Så fort man ska ta tag i grimman så bara vänder hon på huvudet och travar iväg. Igår tog det minst 20 minuter, hon springer liksom runt runt, sen blir hon trött och eftersom det inte är vatten i hagen så blir hon törstig och vill komma in. Gjorde en lite filmsnutt när hon sprang runt, man kan ju inte göra annat än att vänta ut henne, men man kan trösta sig med att hon är fin att titta på!




Har ritdit Cerise och Orange nu på morgonen. Fick lov att trycka på Cerise ordentligt ibland och annars behöver man knappt nudda henne, men antar att hon har gått så bra i några dagar nu så att hon är lite trött i musklerna. Blir vila eller skrittur i skogen imorgon.

Åker upp igen nu för att rida Nina, Skylla och Childeric som ska få en lungt tur i skogen så han också har gått hårt i några dagar.

Trötter

Idag har jag inte hunnit ridit än. Känner mig också lite sjuk, tror att en förkylning börjar komma.
Dagen började som vanligt med att ta ut och in hästar, hjälpa Charles och kolla på några som ska ha föl nästa år. Efter det åkte jag och Victor till en stor ladgård med transporten och hämtade halm. Sen har Charles bil varit på kontroll och lite lagning så Victor skjutsade mig dit sen skulle han iväg till ett annat stall för att rida lite hästar så jag fick köra bilen till stallet. Då var det dag att ta in dem, fick in alla utom Antendra som bara sprang runt, i vanliga fall springer hon några varv men sen kommer hon men idag drog hon bara så hon får vara kvar ute själv som staff så vill hon nog komma in efter lunch.

Får se hur många jag får ridna idag, blir nog inte 5, max 3 tror jag och blir väl de viktigaste då. Childeric behöver gå likaså Nina och Cerise, Skylla mår inte heller bra av att stå, blir svårt! Orange får vila då hon inte är igångsatt och vart väldigt svettig igår av bara lite trav så hon är säkert lite trött idag.

Rocky och Childeric när jag släppte tillbaka dem i hagen efter atjag tagit in dem, gett dem mat och ridit Childeric



Min favorit i stallet eftersom hon alltid är snäll och springer inte iväg i hagen, Maosy! (inte den blekaste hur det stavas men det är så vi uttalar det)


Minus

Panik idag med flygbiljetten. De hade kontaktat Ingrid som står som köpare för den och sa att de inte funkade med tiderna och vi får knappt tillbaka några pengar och jag måste boka nya tågbiljetter = minus över 3000 kr för att vi köpte helt nya nu också.
Jag mellanlandar någonstans i tyskland tror jag det var och det är bara 30 min mellan så jag måste fråga på planet vart jag ska och sen springa iväg! Men eftersom jag mellanlandar och inte behöver checka in igen så betyder väl det att jag kan ta min stora väska eftersom de flyttar väskorna mellan planen eller har jag fel?

Jajaj nu rök en månadslön med två flygbiljetter och två tågresor fram och tillbaka till luxemburg, hurray!

Tröstar mig med att det blir kul att komma hem en sväng iaf och att Skylla och Childeric gick helt okej idag.

Equipment

Har ridit Orange, Nina och Cerise nu på morgonen. Eftersom Charles håller på att sätta ihång Eams efter hans lilla semester på 3 veckor här så red jag upp med honom på Orange först så jag kunde få lite hjälp om hon vart knäpp.
Hon kändes verkligen som en ponny att sitta på, Cerise är verkligen mer häst trots att hon är mindre!
Började att arbeta i skritt med henne bara för att känna på och att få henne att jobba lite. Var väldigt rädd att ta i henne då jag inte vet hur känslig hon är och tillslut vart Charles lite arg på mig för att jag inte red ordentligt. Tyglarna galappade så det fick jag ändra, sätta lite tryck i bakbenen på henne och forma henne med innerskänkeln och få henne att komma ner med nacken genom att trycka med innerskänkeln mot yttertygeln. Då gick det plötsligt hur bra som helst, jag vet inte hur Charles gör men det funkar alltid det han säger! Red sen på två stora volter och försökte att behålla det här i trav, sen efter att ha gjort det ett tag fick det duga för henne. Hon brallade bara iväg 1 gång så känner mig ganska nöjd. Mest irriterande är när hon ska springa och skrika efter kompisarna, man tappar liksom koncentrationen.
Ska bli kul att se om vi kan behålla det här, hon var verkligen speciell! (På det svåra sättet.)

Efter det Nina som bara bockade lite= bra och sen Cerise som idag fick framskydd för första gången, försökte skrapa av dem först men de åkte inte av så då fick de väl vara där. Satt också på henne en nosrem och oj så mycket bättre det funkade! Hon gick i en stadigare form och höll sig kvar där och galoppen var mycket lugnare. Eller så var det för att jag verkligen tänkte på att jag ska ha lika mycket i båda tyglarna, Charles tjatar på mig hela tiden om det. Svåraste är i vänster varvet då jag gärna skjuter fram höger axeln så högertygeln blir längre, jag måste hela tiden tänka på att vrida tillbaka kroppen!

Vart ett par ponnyskydd som passade hennes små ben bäst!



Finaste hästen! Med påmonterad nosrem



Har börjat tagit tag med det här att rida i Hermés sadeln. Det är verkligen en balans sadel men man får en super sits i den när man har ridit i den ett tag. Eftersom det är så gott som inga vulster så gör det att man inte kan klämma med knäna och då ligger skänklarna still i hela hoppet över hindret vilket jag tycker är viktigt och man måste alltid sitta imitten av sadeln annars faller man fram eller bak.

Charles och jag satt och diskuterade sadlar igår och tyskar har jättemycket vulster vilket gör att de har lättare att knipa med knänen och att skänklarna då åker bak.
Jag måste erkänna att jag fortfarande rider lite i den andra sadeln också (kommer inte ihåg vad den heter med den har vulster och är så mjuk, sönder och skön!) men jag varierar lite, så ska väl gå över till den här så småningom...


Bilder från tävlingen

Så då är den krångliga resan beställd, fick beställa två gånger från olika flygbolag för att få ihop det till någorlunda pris. Kommer till Sverige den 26 juli och åker hem den 2 aug. Det sämsta är att jag kan inte ta min stora väska utan måste ha min lilla för att jag inte hinner hämta den stora när jag ska byta flyg. Mellanlandar i frankfurt och det är tydligen superstort! Är lite nervös.

Här kommer iaf lite bilder från tävlingen från fotografens hemsida (pferdefotograf.lu).

Jag och Childeric i 95 cm, han är så stor så det ser t som plutte hinder för honom!





Och 110 cm som inte ser mycket större ut, Charlotte hann inte komma så fick låna en förstor kavaj (mycket ful också) av någon annan tjej
.







Bilder på lite annat folk:

Basile och Antendra i 110 och 120



Visst är hon snygg?!



Basile och Célinne i 110 och 120





Charlotte och Skylla i 120



Basile och Chamore i 140



Victor och Euca i 140, världens vackraste häst!





Så kul med lite bilder så får ni nästan se hur Basile, Victor och Charlotte ser ut också, godnatt!


6 juli

Idag har det varit en helt vanlig dag. Städade ur sadelkammren lite på morgonen eftersom det var kaos där inne men nu är det fint och tog bort alla täcken som låg på golvet och sorterade bort de tjockaste. Efter det red jag Skylla och longerade Nina. Kommer antagligen att vara fint i max 1 vecka om jag känner Basile och Victor rätt.

James vart lite ledsen när jag tog bort alla täckerna eftersom han brukar ligga på dem så la dit en liten filt, tror inte han tyckte att det var lika skönt. Ska fixa en bättre plats åt honom eftersom han alltid lägger sig och sover när man rider medan Emlie följer med.



Provade att ligga ner men var nog fortfarande inte så skönt.




Charles sa också att jag kunde börja rida Orange lite, en häst som egentligen Basile rider men på loven då han har mer tid. Man måste vara jätteföriktigt i handen med henne då hon är en "french lady" och när Victor red henne, som är lite starkare stod hon bara på bakbenen. Men jag ska prova, hon är så himla snäll annars, kommer i hagen är aldrig dum och ska springa iväg, snäll att duscha, vilket man inte alltid kan räkna med att de här hästarna är!

Orange rouge, lite kul att hon heter orange röd när hon är skimmel!





Shopping

Idag på min lediga dag har jag sovit länge och sedan åkte jag till "Cavaletti" den lilla hästbutiken (men med bra urval) 15 minuter bort.

Köpte en ny jättefin tävlingsskjorta eftersom Charlottes som jag lånar är lite kort så den åker upp och byxorna som jag har åker ner så jag köpte ett bälte också och två andra tröjor. Annars idag har jag bara tänkt att ta det lungt, städa rummet (måste måst, är smutisgt som bara den) och tvätta lite kläder. Om hundarna har tur så får de en liten promenad också.

Fråga: Hur kommer det sig att man är tröttast på sin lediga dag när man har sovit till halv 11 istället för dagen innan då man har gått upp klockan 7 eller tidigare i 13 dagar i rad och gått och lagt sig för sent?

Shoppingen:

Bälte, Pikeur 49.90 euro



Piké liknande, animo 99,50 euro  -20 % rabatt (underbart material!)



Piké, Pikeur 48,80 euro -20% rabatt, är mer ljusgrön än på bilden inte riktigt min färg men den var väldigt tunn vilket är skönt



Tävlingspiké, Pikeur 50,50 euro också jättefint material



Jag gillade de små tjejiga detaljerna, Ingrid köpte en sådan här till Charlotte för någon vecka sedan och jag tyckte den varså fin, hoppas att jag kan börja rida lika bra som henne nu när vi har samma tröja *peppar peppar*



Köpte också ett par vanliga Kingsland stövelstrumpor, det behövs alltid för mina fötter äter upp dem och de förvinner lite titt som tätt, alla har de strumporna i familjen så antar att de har hamnat lite överallt men de är väldigt tunna och sköna.

Resultat och planering

110 rundan igår gick bra, hade inte samma känsla som i fredags men vart endå 0 fel, eller 1 fel. Tidsfel för att jag tog en större sväng till ett räcke efter en tvåkombination när han hoppade stort ut ioch jag var inte tillräckligt snabb i skallen för att fatta att jag måste sväng ganska tidigt efter så vart tvungen att rida runt några hinder.
Charles sa att jag kunde nog inte göra mycket bättre för tillfället (yeeeey!) fick några utskällningar på framhoppningen men man börjar vänja sig vid dom nu. Eller jag ska inte låta så hård, inte utskällningar men mycket kritik det är ju inte så att han skriker på en men får man beröm då blir man glad!
Hjälpte sedan Basile med Antendra och Célinne. Célinne var felfri och Antendra fick ett stopp för att hon var tittig på ett hinder och Basile insåg det försent så han inte kunde parera henne. Sen hoppade han 120 med båda också, Antendra denna gången felfri och Célinne fick ett pet (?!) vad jag har hört river hon aldrig hinder eftersom hon är så försiktigt och hoppar alltid en halvmeter över, vet dock inte riktigt vad det berodde på. Skylla gick också 120 och hoppade inte alls som hon gjorde hemma. Banan här är mycket enklare och hemma hoppade de en ganska tuff bana på 130-140 fast med få hinder. Tror hon slutade på 8 eller 12 fel.
Sista klassen för dagen var en 140 och det var spännande in till sista ryttaren men det slutade med att Victor och Ojici tog hem det, så roligt! Jag var så nöjd när jag fick sitta upp på honom och skritta mellan grunden och omhoppningen, han är så himla fin!
Shamore och Basile startade också i 140, hästen hoppade inte dåligt men som jag fattade (såg det inte) så tog Basile dåliga vägval som gjorde att de slutade på 8 fel.

Igår kom vi hem runt halv 9 släppte bara in hästarna gav dom mat sedan åkte vi till en rastaurang. Så idag har jag ridit Cerise och Nina (som inte bockade alls utan var superduktigt! Hon har närmlingen börjat bocka som bara den i galoppen men idag var det bara en liten så den räcknas inte!) Sen ska jag bara skritta ut på Childeric och Skylla + plocka ur latsbilen från mina grejer som jag inte gjorde igår. Och imorgon, eller torsdag? är jag ledig, ska bli skönt då jag inte har haft en sovmorgon på 1,5 vecka!

Här är lite planering inför juli:

Denna vecka är det ingenting speciellt.
15-17 juli är det tävling igen likaså helgen efter och sista veckan åker jag hem till Sverige en sväng, ska bli jätteroligt att komma hem och träffa alla lite även fast jag har det jättebra här!

Blir två bilder från tävlingen också, kommer upp när vi har fått dem så håll ut!

Letade efter James idag då han var borta, han brukar annars alltid springa efter en men hittade honom i sadelkammaren, tror att han var lite trött!


Full rulle

Idag har jag haft mycket att göra, på morgonen har jag ridit Childeric och Nina som har börjat bocka som bara den? Tror det är för att jag trycker på henne lite mer och gör volter i galoppen och det blir jobbigt för henne så då måste hon protestera. Men förutom det gick det bra idag. Efter lunch red jag Skylla, som har stått i två dagar (ajja bajja Jenny!!) så hon var pigg men var faktiskt inte så farligt, efter det duschade jag henne och gjorde fin eftersom hon åker med till tävlingen imorgon, Charlotte ska rida henne i 120 cm. Sen var det Cerise tur som sprang på som vanligt, tappade tålamodet med henne några gånger, ska nog be Charles om hjälp då jag känner att det inte går lika mycket framåt längre.
Sen skulle jag shamponera Antendra och Célinne som Basile ska ha med imorgon, sen skulle hästarna ha mat och sist fick Childeric en shamponering och jag putsade alla grejer och lade in allting i lastbilen.

Imorgon åker Charles till stallet strax efter 6 och fodrar, sen kommer jag ca. 6:45 och avfärd kl. 7:30 (med familjen Bettendorf blir det 7:45, jag har börja lärt mig!). Sen börjar klassen klockan 9 om jag minns rätt. Trodde att jag skulle hoppa 105 cm men nu var det tydligen 110? Vad bra att man har koll, är lite nervös, har ju aldrig hoppat det på tävling förut men får se imorgon hur det ser ut då 95 igår kändes som 85, tror att jag har tappat känslan för höjder, kanske är bra?
Då rider jag i samma klass som Basile och sen blir vi väl kvar och kollar lite, vill se Charlotte och om Victor kommer med fina Ojici.
Sen är det hem och rida Cerise och Nina som är kvar, blir en bra dag!

Nu måste jag sova, var som en zombie idag! Godnatt!

Tävlingsdag 1 del 2

Lite för och efterbilder på Childeric idag, här ser ni rastaklumparna, på andra sidan hade han en stor fläck, han har antagligen legat i bajset. Knoppade honom också, lite vågat jag som inte riktigt kan men vart faktiskt ganska bra, tycker det är så fint när hästarna är knoppade, men fick kämpa innan jag fick till den i pannan!

Före







Efter









Jag gav hästarna mat innan vi åkte ill tävlingen, Shamore var tydligen jättehungrig. Hon brukar göra sådär, sätta ena framfoten i krubban, det är inbyggda krubbor i tegel så ingen risk att de går sönder och hon försöker inte komma ut så det är inte så farligt som det ser ut haha!



Så till tävlingen då, hände ganska mycket så drar kanske det mindre viktiga imorgon. Men Victor hjälpte mig med framhoppningen iaf, var superskönt, fick en utskällning av någon herre på 50 bast för att jag stod ivägen när han skulle hoppa ett hinder, så han babblade på och jag sa bara "I'm sorry" flera gånger men endå fortsatte han, inte så lätt när man inte vet vad räcke heter menmen. Banan bestod bara av 8 hinder, jag gick den med Charlotte, eller "gick". Vi gick 1-3 sen pekade hon bara och sa hur många galoppsprång det skulle vara och vad jag bör tänka på. Var nervös sen eftersom jag inte hade sett alla hinder men det gick faktiskt bra! Hittade inte riktigt avståndet till sista så backade lite in i det men det var så lågt så han klarade det endå. Så jag slutade på en 3e plats, supernöjd! Det var en stilhoppning så tro inte att jag brassade runt i full rulle haha. Var lite nervös på prisutdelningen eftersom jag aldrig har vart på någon riktig så det var bra att vara 3e eftersom 1a går fram till ett ställe sen följer man bara efter 2a!
Den dåliga nyheten är att Paul tog med sig filmkameran när han åkte så vart ingen, men om vi har tur blir det några bilder eftersom att det var en fotograf där!
Ingrid lovade att hon skulle filma på söndag, då hoppas vi att vi inte får en kass runda bara för det!

Godnatt!

Tävlingsdag 1

Så på morgonen har jag putsat utrustningen och packat transporten och hjälpt till lite i stallet. Charles sa att han inte kuna köra mig för han hade så mycket annat och att jag får ta en GPS och köra dit. Självklart fick jag panik, ska jag köra dit med hästen, parkera, försöka hitta ett sekritariat, anmäla mig, göra i ordning hästan och rida fram och allting utan någon där?! Magen vände sig ut och in och jag fick lite panik. När jag sedan kom hem för lunch mötte jag Charles och han sa att de hade ändrat planerna så han kan köra mig endå, jag skuttade lite av lycka och livet blev genast mycket enklare. Ålte sedan till Ingrids jobb för att hämta en GPS eftersom jag ville hämta ut mina nya chaps (som btw är helt underbara) och hon sa att både Charlotte och Paul kommer att vara där så det kommer inte att vara några problem! Livet vart mycket enklare igen.
Så nu är jag alltså hemma efter att hämtat chapsen, ska slänga i mig lite lunch sen upp till stallet igen för att shamponera Childeric som har rasta lerklumpar i svansen, rida Skylla om jag hinner, hem och byta om till tävlingskläderna och sedan ska vi åka. Vet dock inte extakt när vi ska åka vilket gör mig stressad när jag är en planeringsmänniska. Men litar på Charles att han har kontoll (!!).

Här är en liten dålig bild på mina nya fina chaps, sitter som en smäck! Vet inte om jag ska ha dom och mina nya fina ridskor på tävlingen eller mina mindre nya och stela ridstövar, ridstövar känns ju mer tävling?

162 euro (ca. 1500 kr) med 23 euro rabatt, snäll butik!


RSS 2.0