28 januari 2013

Nu börjar vintern äntligen att försvinna harifrån så man kan börja rida. Längtar inte till allt hårt jobb men jag vill komma ut och tävla med Cerise! Just det, Childeric är nog såld också... Lite tråkigt men så är det, det är en stoor fin box på ridskolan med en massa halm i Müsli att äta. Men han är van vid våran hemmagjorda tråkiga korn så Müslin har han inte vant sig vid än så han äter lite dåligt haha. Charles har lovat dem att jag ska komma och rida honom ibland tydligen, jaha tänkte jag, ingår det i jobbuppgiften at åka ut och rida alla hästar som man har sålt också? Är det inte lite därför vi säljer dom, för att vi har för många?
Meeen det gör inte så mycket, Childeric åker jag gärna och rider ibland så då får man samtidigt se hur han har det, sen bor han bara 20 min bort.
Jag fortsätter att rida Barbaras hästar (hon som inte kunda rida dem för tillfället och behövde lite hjälp). Det går bra, kul att prova Coin- Coin igen efter så länge. Hon frågade också om jag ville ha betalt, men neeej? Man är ju liksom inte professionell, kanske om 5 år kan man börja ta 20 kr/ häst haha.
Känner mig nog bortskämd som det är när hon gör i ordning den första hästen och jag bara sitter upp. Medan jag rider den första gör hon i ordning den andra och går runt med den i ridhuset så när vi byter häst kan jag börja rida den på en gång och hon skrittar av den andra. Känns så konstigt för i vanliga fall är det jag som springer runt och håller i hästar så man känner sig lite dum, men hon är väl glad åt att de får lite motion i vilket fall.
 
Här kommer lite bilder jag hittade på hennes Facebook på Coin- Coin (fuxen) och Tango, henne andra häst, den svarta.
 
 
 

 
 
 
Se vad duktigt Coin- Coin är som är så högt över, säkert 50 cm!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Den 20 januari 2013

Idag är man lite sliten. Var ut igår och nu upp och jobba på morgonen. Det är söndag vilket betyder att vi måste mocka också men jag tycker att det rullade på bra. Resten av dagen ska jag bara spendera framför datorn och se på film och serier och äta kaviar macka! Sen senare ikväll ska jag bara upp och fodra. Iband är det skönt att man inte kan rida!
 
Vi hade i vilket fall som helst supertrevligt igår, det var jag och Olivia (Söderström från leksand som också bor här nere om någon skulle ha missat det). Först var vi hos en killkompis och kollade på NHL Philadelphia- Pittsburg och Pittsburg vann! Då firade vi med champange och sedan for vi in till stan och dansade tills det var dags att hinna med nattbussen hem.
 
Imorgon fyller Jocke (brorsa) år! Wihoo! Håller på att fixa en present men jag glömde bort det förra gången jag hade en ledig dag så nu ska jag göra klart det på onsdag då jag är ledig och skicka hem ett litet paket. Det är ju alltid så roligt att få paket när man inte är beredd på det!
Har köpt två småsaker men måste ju komma på någonting mer att köpa, så svårt till killar! Har ni någon idé?
 
Nu ska jag smita ner i köket och fixa den där kaviar mackan och fortsätta med filmen!

Den 17 januari 2013

Oj vad det har snöat, blir bara mer och mer. Har vi tur så kan vi släppa ut lite unghästar som inte har några skor i de stora hagarna. De med skor har inga snösulor och när det inte är någon snö är marken för mjuk och de bara trampar upp allt så då får de springa av sig i paddocken.
Fick ett samtal från Barbara idag, hon som köpte Coin- Coin, en unghäst som jag red in. Hon behöver lite hjälp med att rida henne och sin andra häst 3 dagar i veckan i 2-3 veckor då hon hade gjort illa sig någonstans som jag förstod det. Har ju inte så mycket att göra i stallet nu i vilket fall och när det bara är en sådan kort tidsperiod så ska det bli kul. Sen hjälper ju hon till att göra i ordning dem så jag behöver bara sitta upp och rida vilket är skönt, ska bli roligt att prova Coin- Coin efter så länge!
 
 
Nu ska jag strax hopp i sängen och lösa lite korsord inna jag sover, har börjat tycka att det är riktigt roligt, behöver jag bli orolig för det?
Har i vilket fall som helst försökt att komma i säng före 22 de senaste dagarna, amen GREAT nu gick Basile just in i badrummet och låste dörrarna så nu får jag väl vänta ett tag innan man kan komma in och borta tänderna. MEN good news nu, killen har skaffat hörlurar! Helt otroligt, så nu behöver jag inte använda mina öronproppar lika mycket!
 
På torsdag har jag min lediga dag och på onsdag kväll är det franska lektion. Det är bara januari ut sen är det slut! Ska bli så skönt att slippa. Ingrid har frågat flera gånger om jag ska fortsätta och de kommer liksom inte ens på fråga. Sen igår sa hon, "Jag ska be Massimo (Basiles extralärare i franska) komma så kan han lära dig franska." Men nej? No more french! Har läst två kurser nu och är inte det ambisöst nog för en tjej som inte har någon språk talang över huvud taget?
 
MEN neeeeej nu gick ungen in i duschen också, jag som preciiiiiis skulle stänga av här. Jaha, Jenny checkar ut.
Har jag glömt att nämna att jag inte har någon bil? Mer än upp och ner till stallet ibland? Jo bilen vi har är ju inte säker för 5 öre och den funkar när den själv vill. Men Basile tycker att den är superbra tydligen, "superbra", så han tar den hela tiden och kör med så en stackars hårt arbetande kvinna (jag) får lov att gå fram och tillbaka till stallet...
Hmm okej det lät inte så jobbigt som det är, försöker alltid att tänka "det är bra med motion, det är bra med motion".
 
Godnatt!
 

För ca. 1, 5 år sedan

Tog jag dessa bilder, det är sjukt hur tiden kan gå så fort!
 
Nina
 
 
Cerise och Nina
 
 
Citterio efter longering, red inte ens honom då.
 
 
 
Antendra (som nu är avlivad för ca. 1 månad sedan pga. kolik), Célinne och Chamore

 
Mousy!
 
 
Childeric tar en liten galopp på morgonkvisten!
 
Morgon dimma
 
 
Två småttingar som nu längre inte är så små!
 

Eucy och Childeric tar en härlig galopp i hagen
 

Fölen som numera är 2 år gamla
 

Eucy nöjd efter en ridtur!
 
 
Eftermiddagssol i stora föl och sto hagen.

 

12e januari 2013

Idag åkte Childeric till en ridskola, ja det är sant. En väldigt nära oss (tar kanske 15-20 min att köra dit). De letade efter en stor häst och de ska ha honom i 1-2 veckor för att se om han passar i verksamheten. Han är ju inte den typiska ridskolehästen, som Charles sa "Han är ju inte avlad för att gå på ridskola". Och nej det är väl ingen häst egentligen men han är ju trotsa allt ganska stor och blodig och kan busa till det om han vill.
MEN följde med dit, han fick en större box än här hemma och mycket renare, full med halm och spån. Sen kommer de ut varje dag, allting var rent i stallet. Hästarna var blanka och såg glada ut. Om han är glad så är jag glad! Det är ju trots allt föööör mycket hästar i stallet nu!
Sen har vi en unghingst på 3 år som åker iväg till tyskland idag, inte för att han är såld utan för at bli godkänd i den delen av tyskland och göra något test och lite som jag fattade det. Sen i dagarna är det någon som vill olla på Quetsch också. Doc så har det självklart snöat och nu ska det vara fruset i två veckor så jag kan inte rida. Så det blir till att åka till något annat stall om de skulle vilja provrida.
Både bra och dåligt med att jag inte hinner rida. Imorse var jag i stallet till halv 1 bara för att ta in och ut hästar och igår när jag skulle rida 7 stycken vart det inte ens ngon lunch. Tänkte inte riktigt på det själv men när jag satt på den sista hästen insåg jag att det började bli mörkt ute och klockan var 16:20 så när den var klar var det bara att fodra och åka hem. Så lite semester behöver man ju. Skönt att Childeric kommer att bli riden, en tjej som var där som frågade om jag vart ledsen sa att det är bara att komma förbi om jag skulle vilja det och hon lovar att de tar väldigt bra hand om hästarna, så det låter ju bra. Stannar han så måste jag verkligen komma förbi med lite gotte åt honom!
 
 
 
Wohoo! Laddad för ridning!
 
 
 
 
 
"Kul med tävling imorgon..."

8e jan 2013

*Blåser bort dammet från tangenterna*
 
Hejsan allihopa!
 
Nu har jag varit i Luxe i strax en vecka efter julledigheten som var välbehövlig. Hästarna har satts igång, rider för tillfället Cerise, Childeric, Nina, Quetsch, Et Vous, Kiwi och Etro. Har också Victors häst Eucy 3 ggr i veckan, för han har tentaveckor tydligen. Så det är full rulle i stallet. Brukar försöka att rida alla hästar på morgonen (fast blir ju klar på em. Och sen åker man hem och äter så slipper man åka upp och rida igen, bara fodringen kvar. För speciellt nu när det är lite ruggigt ute och man ska upp till stallet och rida 4 hästar till efter man har kommit in och värmt upp sig är ju inte så kul. Jobbigt är det men det är skönt när man kommer hem typ runt 14:30-15:30.
 
Just det, jag har satt ihop en liten video på Quetsch. Var ev. någon som var intresserad av henne men de ville se en liten video först. Kände att det satt kvar lite i huvudet sen när jag kraschade med henne så det vart jag satt bakom sadeln lite. Väl i övrigt så tycker jag att videon vart kass, hade hoppat lite dagen innan också hon var stel och ville bara inte alls! Sen var jag på lite dåligt humör också så det hjälpte väl inte så mycket.
 
Sen har Charlotte (som är skadad i ca. 1 månad efter att en häst har gått upp på bakbenen och ramlat rakt bakåt när hon satt på) som har varit ganska så aktiv gjort en FB page för Haras du Gibet, alltså vårat stall! Mycket mer jobb kvar, hon vill att jag fixar lite bilder på Cerise så att hon kan lägga upp. Men det kanske är kul att gå in för er och kolla lite, några bilder är ju ganska gamla (som när de hoppar med våra avelston och på några föl) men det är kul! De har verkligen haft många fina hästar!
Sen när jag kollar på bilderna på Eucy (den svarta hästen som Victor hoppar) så blir jag verkligen helt kär! Den hästen är så fin och alltid när han kommer in på banan så kan man inte hjälpa sig att småle, hela hans svarta päls glänser liksom sen är han ju så snäll och hoppar sååå fint! Om Eucy skulle vara en människa så skulle han nog vara min typ!
 
FB sidan: http://www.facebook.com/HarasDuGibet (Glöm inte att gilla! höhö)
 
 

RSS 2.0