Igår och idag

Igår när jag var ledig vr det så himla varmt och idag öser regnet ner, iaf på förmiddagen. Det var just då vi skulle åka ut för att flytta några tvårigar också till en annan hage. De var vana att ha grimma men inte så mycket hanterade så det var lite "hej-kom-och-hjälp-mig" känsla. Efter flyttningen av hästarna ville jag bara åka hem och dö för jag var genomsur men då kom Basile till stallet "ska du rida??" Jaha så red man väl då, helt genomsur och trött. Skönt att ha ridit två hästar på förmiddagen så då hade jag bara Skylla och att longera Nina kvar sen vilket gick utmärkt!

Okej måste bara berätta nu att det ligger en kyrka bredvid oss och just i detta ögonblick går en flicka förbi med typ lucialinne och en stav med ett kors på som hon håller upp och efter henne går en grupp med människor, alla håller i något papper och den vuxna längst fram läser något högt. Ser ut som någon slags sekt? Skulle verkligen tagit kort på det...

Tillbaka till igår, när det var så vart bestämde jag mig för att ta en promenad med hundarna och när jag hade gått ett tag kom jag utanför byn och på en väg så jag liksom såg stallet från andra hållet. Gick sedan över en stor havreäng och svängde ner bredvid några hagar och hem igen.
Just det, när vi var mitt inne i byn här och gick i den lilla "parken" jo vad ser man inte på höger sida, ett får? Finns det stadsfår?

Ett Stadsfår



En söt ko, uppe i vänstra hörnet är våra hästar




Stallet från andra hållet, alltså den vita byggnaden uppe till höger



Havreängen



Gick förbi några andra hästar, det är hästar på var och varannan äng här, om det inte är kor då...



Hundarna när vi låg ute och sola, lägg märke till staketet som de har satt upp, så man ska kunna ha dörren öppen utan att Emile försvinner, dock hittade han ett kryphål och jag skrek på honom att han skulle komma tillbaka, men det gav han bara mer krut så VIPS var han borta. Kom tillbaka efter 10 min som tur var...


Ledig

Så skönt att sova ut, vaknade dock klockan 7, kvart i 8 halv 9 och sedan vid 10 gick jag upp. Har försökt att sitta ute och sola och läsa en svensk hästtidig som mamma skickade på posten men vart för varmt. Sönt att vara ledig en sådan varm dag, så är det iaf inge kul att vara ute och rida.
Så nu gav jag alltså upp för ett tag och gick in och satt mig här. På veterinärmottagningen hade de förresten fått in en honkatt  som skulle steriliseras och hon hade 3 kattungar, så söta! Visste ni att de katter som är trefärgade är alltid honor, är tydligen något genetiskt!

Har också tillbringat dagen med att för andra gången kolla på Angelica Augustssons runda när hon vann e 160 hoppning. Jag tycker att hon rider så fantastiskt, trots att Mic Mac är helt galen så sitter hon liksom inte och sliter i tyglarna, och kolla bara hur hästen hoppar, speciellt på hinder 4 eller 3b och muren!

Fick lov att fråga Ingrid när de kom hem från tävlingen om de visste det här och ja de visste dom, de hade ju pratat med Angelicas tränare som var på samma tävling som dom var på, coolt?!

Vet inte riktigt hur man lägger in klippen från youtube men här är länkarna:

Grunden:
http://www.youtube.com/watch?v=zTazysWrPhc&feature=player_embedded#at=53

Omhoppningen:
http://www.youtube.com/watch?v=4OW7hj87Hvg&feature=player_embedded

Älskar hur hon satsar i omhoppningen, så bra gjort, kolla in hinder nummer 6!

Busiga föl och en duktig häst

Dagen har rullat på i ett svep, har inte fått någon hjälp med ridningen som jag brukar få på helgerna för Charles har jobbat och idag var alla på tävlingen utom jag och Victor. Nu när de kom hem på kvällen åt vi middag och kollade på videorna från rundorna. Kommer inte riktigt igåg hur det har gått för alla. Basile kom iaf 3a i en 140 och antagligen vann eller så kom Charlotte 3a i 145an. Ja ni ser inte så stor koll.

Imorgon är jag iaf ledig, första sovmorgonen på 13 dagar sköönt! Och nästa vecka är Basile ledig från skola och Victor + Charles är utanför München där det är tävling, det är för högt för Basile så det är därför han inte åker dit. Ingrid kallar det för "lyxvecka" och föreslog att vi skulle gå och se på bio, då bad jag utan dubbad till tyska och det skulle vi nog kunna fixa (jippie!).

Dagens ridning har varit helt okej. Började med att longera Nina på morgonen, fin som vanlig men tror att hon var lite trött, tänkte låta henne vila imorgon så lika bra att jag är ledig. Victor var där och kunde rida sina hästar och Steffi red Childeric så jag hade alltså bara Skylla och Cerise kvar.
Började med Skylla som var helt fantastisk! Jobbade mest i galoppen eftersom hon är enklast där. Ökade lite på långsidorna och ibland på kortsidorna för att sedan ta tillbaka henne och lägga små och stora volter. Ville känna att jag kunde öka henne men få tillbaka henne utan att hon blir springig och slänger upp huvudet. Lärde mig att jag måste ha henne mer på yttertygen och böja henne mycket med innerbenet och sköta svängningen med ytter. Det svåraste var att få henne att inte gå i sluta i de små volterna vilket hon hade en tendens för. Men känner mig nöjd med att hon var lugn och lyssnade bra på mig. Nu har hon gått bra 3 dagar i rad! Får se om Charlotte rider henne imorgon, hon är ju inte den hästen som vilar sig i form i och med att hon bara blir springig!
Med Cerise därimot kan vi kalla springig, Försökte ha tålamod, massa halvhalter och "hoo, hoo, hoo" hjälpte knappt. Ville heller inte bråka med henne så nöjde mig sedan att hon var låg i formen i galoppen fast det gick lite fort. Hon vart helsvettig efterråt så måste ha överseende med att hon inte har så mycket muskler och det är också därför hon springer, en dag i taget! Hoppas att vi kan ha chansen att rida ut nu när Basile har en ledig vecka, inge kul att bara vara på ridbanan men eftersom deras hästar inte är vana att bli uteridna så är det ingen bra idé att göra det själv utan jag får snällt vänta på någon som kan följa med mig! Ska tjata på Basile, har gjort det hela veckan...

En trött Skylla efter träningen, duschade henne ordentligt eftersom hon var superlortig. Jag brukar vara lite lat ibland när jag är trött och inte borsta så noga utan sedan sköljer jag av allting i duschen så är de som nya!



Nu kommer det ston till oss om vartannat som Charles ska insiminera (stavning?) och idag kom det ett sto med föl som fick stå bredvid Sorbier, tror att han inte riktigt visste hur han skulle reagera när han såg den lille krabaten!



Den lille visade stor kärlek till Sorbier!



Bitas kunde han



Men då sa han ifrån



Sweet!!


En vanlig dag

Idag har det inte hänt något speciellt. Charles som brukar vilja spendera helgerna i stallet hade mycket jobb kvar sen igår så vart inte klart förens på kvällskvisten. Förstår inte hur mycket de jobbar! Så var alltså själv i stallet hela dagen förutom någongång vid lunch då Steffi kom för att rida Childeric.
Skyndade mig att rida Skylla och Sorbier på morgonen när det inte är någon annan på ridbanan (brukar inte vara någon annan där men ibland är det någon som kommer och lånar den) eftersom Skylla ställer sig på bakbenen när de kommer någon för nära och Sorbier hoppar åt sidan och han som redan är spänd av sig behöver verkligen slappna av.
Skylla gick- förvånat nog- bättre idag än igår? Två dagar på raken! Hon är annars väldigt springig och ska bara gå fort och när man tar i handen så slänger hon upp huvudet och springer fortare och så fort man rör henne med hälarna, även fast man bara vill ställa lite, så går det fortare. Så det gäller att använda rösten och göra en massa små försiktiga halvhalter så brukar de gå. Har dock haft mina bråk med henne när hon blir för dryg.
Sorbier är som sagt väldigt spänd och har svårt att slappna av, så man måste vara väldigt lugn och förstående vilket jag inte har tålamodet till ibland. Men idag tror jag mest att det handlade om att jag satt för höga krav, jag ville har mer ställning och hand låg och rund och det vart väl lite för mycket, han är 5 år men lite ställning ska han väl klara, Cerise är 4 och det går hur bra som helst! Hon red jag precis innan lunch och skulle baaaaraa springa, så kände igenom henne lite, galoppen var helt okej så slutade utan mer krav efter en liten galoppövning.

Efter lunchen red jag Oijiki, som alltid är lika fin men var lite starkare idag. Sen longerade jag Nina, inget att klaga på, ska försöka att ta tag i Citterio och Cassis imorgon. Idag kände jag att jag inte orkade och nu har Victor kommit hem och kan rida sina hästar + att Steffi kommer imorgon också så då har jag nog tid.

Charles sa också att vi kunde löshoppa stona med fölen snart för man kan redan nu se lite hur fölen gör när det hoppar, det ska bli superspännande! Jag håller på att rösta för att vi ska löshoppa alla 4aåringar + några till vi har här nu, det är ju så enkelt och går så snabbt + att de får röra på sig lite!

Såhär fin har Emile varit sedan 2 dagar tillbaka, ingen har tagit av rosetten som jag satt på så han får fortsätta se ut så!



Åååh Jamieee!!



Ojiki i duschen






Den 27 maj

Pust! Nu är allt i stallet klart, red Childeric först hade ett rakt gummibett istället för de vanliga tredelade jag brukar ha för jag hittade inte tränset. Gick väl okej i början men har var lite dryg och stark. Hoppade sedan två räcken på typ 50 cm på långsidan och försökte bara få honom rak eftersom han gärna viker halsen och hitta avståndet, måste säga att det kändes bra. Red sedan Ojiki vilket är en sådan underbar häst! Så himla vacker med han är också en utav de snällaste i stallet, står still när man borstar och duschar och är inte rädd för saker som alla andra är. (Höll på att döda Childeric när han inte ville gå förbi en vält soptunna utan bara ställde sig på bakbenen och vände om så började inte så bra redan där.)

När jag sedan skulle ta in stona och fölen så ville ingen följa med sin mamma, så irriterande när man bara ska ha ut ett par och man tar ut mamman och fölet står kvar och fattar ingenting. Men det gick bra efter många vändor fram och tillbaka.

Idag så skulle jag gå och lägga mig tidigt eftersom jag inte har haft en sovmorgon sedan förra måndagen och har inte gått och lagt mig i tid men så skulle vi ut och äta idag så då kommer man hem vid den här tiden. Men imorgon ska jag gå och lägga mig tidigt! *peppar peppar*

En Shamore som inte ville stå still efter duschen igår



Emile som jag har gjort lite fin, sitter fortfarande kvar efter 2 dagar, jippie!



Vackra Eucalyptus (kallas alltså Ojiki) jag älskar att manen inte är helt rak utan at den är lite vågig, fint!



När jag kollade i tyska hästtidningen som låg här på bordet hittade jag Charlotte och Kiwi där, bredvid världmästaren i hoppning och kvinnliga världsmästaren i voltige, häftigt!



Pferde = häst på tyska (kanske man förstår, det 1:A tyska ordet jag lärt mig här!)



Autobahn

Resan igår gick helt okej, körde på autoban autobahn och körde typ 100, de fortaste man fick köra med transport och var livrädd. Slutade med att jag bad Basile köra de sista 10 min när det var en massa trix med att backa parkera och så, förstår inte hur han kan vara så bra på det, han har ju inte ens körkort? Tog iaf kanske 2,5-3 h och vi var framme där runt klockan 19 så då lastade vi ut hästen och grejerna, kollade på när Charlotte och Paul red två hästar lite och begav oss sen hemåt, sååå skönt utan transport. Körde i hela 160!!! Var livrädd så saktade genast in, folk var som galna på vägarna! Kom hem klockan 22:45 så då var det bara bums i säng, hinner inte få någon ledig dag denna vecka då det är mycket att göra. Fullt med hästar i stallet och Basile blir ju nu borta till söndag och Victor likaså men han ska tävla en annan häst från ett annat stall så jag får rida hans hästar här hemma + Charlottes häst Skylla.

På morgonen har jag alltså hunnit med 3 hästar. Började med Skylla som gick faktiskt riktigt bra, kändes avslappnad och inte alls lika springig som hon brukar vara. Sen tog jag Sorbier som förvånansvärt nog också gick bra? Inte lika spänd som han brukar vara oc gick inte som en kamel, underbart! Skyndade mig sedan och tog Cerise också som stod igår = spring så fort du kan idag. Gissar att hon är lite trött i musklerna efter mycket galloppövningar som hon inte är van vi så kände bara igenom henne lite.
Nu är lunchen slut så ska upp och rida Ojici och Chederic också eftersom inte Steffi kunde komma idag. Funderar på att longera Cassis idag och ta Citterio imorgon, vi får se vad det blir!

Basile berättade att de kanske skulle skicka Citterio till stallet där Charlotte jobbar i typ en månad och få hem en av deras hästar som står där bara så han kan bli riden och komma igång så blir det enklare för mig sen eftersom det inte är någon som har tid att hjälpa mig här. Victor ska förhoppningsvis börja hjälpa mig lite med Nina så vi får igång henne också.

Nu måste jag skynda mig tillbaka, ska försöka ta lite bilder så det blir lite roligare istället för bara text!

Tomorrow I'm dead

Precis som rubriker lyder är jag död imorgon. Ska nämligen skjutsa Basile och hans häst till en tävling i Tyskland. Hästen värd 5-600 000 kr och jag som har kört transport 3 ggr i mitt liv + att resan tar 2,5 h?! Är så himla nervös, just det + en GPS- på franska! Herregud!

Idag red jag iaf Chederic på morgonen, han var mest stark och dryg så gick inge bra. Kollade sedan på när Charles testade en ny röntgenmaskin som han ska köpa, han hade tydligen väntat i 10 år på att den här nya tekningen ska komma, jag bara nicka och log förstod ju inte så mycket. Efter lunchen longerade jag Nina, tänkte göra Citterio också men orkade inte med en häst som är helt galen så struntade i det. Red sen tillsammans med Basile när han kom från skolan. Red först Skylla och eftersom det var andra hästar på ridbanan också så stod hon på bakbenen så fort de kom nära eller hoppade ett hinder. Så det gick inte heller så bra, visste inte att hon var så dum när det var andra hästar med- ska verkligen komma ihåg det!
Sen vart det Cerise som inte ville svänga till vänster i vänster galopp, så det gick inte heller så underbart.

Imorgon åker vi iaf vid 16 så jag har tid att rida och fixa innan så det är skönt, det ska nog gå bra att köra. Basile sa att han kunde köra också men han har ju inte ens körkort så jag vet inte om det är så bra idé, önska mig lycka till!!

Today

På morgonen har jag inte hunnit rida någonting, har nämligen städat duschen vilket tog ett tag, det behövdes verkligen. Charles ska få någon ny röntgenmaskin tror jag och då behövde det se lite rent ut. Städade sen ur lådan ed skydd, tvättade dem och satte ihop dem och la undan dem som inte hade någon likadan. Sen tog jag in alla hästarna och då var klockan redan 13 så nu är jag hemma på lunchen. Ska nog bara rida Childeric och Cerise idag, kanske longera någon, i första hand då Nina. Citterio är ju så dryg när det tar 20 min för han att lugna ner sig och när man ska sadla så slänger han sig bakåt så man tror att han ska bryta nacken och när jag ska tränsa så drar han bara upp huvudet så jag inte når så det slutar med att jag får stå och hoppa för att få in bettet.

Vi får helt enkelt se hur jag gör. Idag kommer det också två till hästar. Eftersom Charles är veterinär så tar han emot hästar för inseminering men vi har egentligen inga boxar för dem så Chederic och Rocky (en valack so är 6-7 år men inte kunnat bli riden än, eller de har ridit honom men de har inte gått så bra om jag säger så, resten kan ni nog räkna ut själva) vilket jag tror de kan tycka är skönt!

Tog några bilder på några hästar i hagen idag!

Antendra, Celinne och Quina



Antendra



Shamore(stavning? som vanligt haha...)



Quina och Celinne



När jag kom in i 4åringarnas hage så hände det här, gillar dom inte mig?:( Ni ser Cerises svans, sen Cassis, Citterio och sist Nina



Fick iaf komma nära Nina och ta en bild sen




Sen har vi det dumma fölet, det enda man få komma nära och klappa lite på mulen och då svarar den med att bitas, söööt! (not)


Longering och ridning

Efter lunchen vart det mycket att göra. Började med att longera Nina eftersom att jag inte vill rida när jag är själv än och hon behöver arbeta lite ordentligt så hon får lite muskler, hon gick helt okej men kan helt klart också gå bättre! Sen kom Charles bara och kollade förbi, sa då att jag kunde försöka med Citterio och Cassis också. Citterio är tydligen ganska svår longerad och Cassis är också 4 år, har blivit riden en gång och inte longerad så mycket. Han har Charles och Victor hand om och eftersom de inte har så mycket tid har det inte blivit så mycket nu några veckor och de behöver ju hållas igång lite.

Tog sen Citterio, började med panik spring i 5 minuter. Eftersom min bil stod på ett ställe där den inte brukar så kunde han bara springa över halva banan och sen gena över mig och tillbaka ut på spåret. Först vart jag arg på honom och försökte säga till, hjälpte litegrann. Men sen orkade jag inte vara arg utan bara lät han springa på så efter 10 min gick det bra att gå på hela spåret. Bytte sedan varv och fick göra likadant där eftersom bilen var helt livsfarlig från andra hållet också. Dom sista 5 min gick jättebra iaf, så när han hade gått bra några varv så slutade jag genast så han skulle ha en lite bra tanke i huvudet, hoppas att det funkar!
Sen red jag Childeric som gick väldigt bra, kände avslappnad och lyssnade fint. Dock hade han inte ätit upp sitt frukost korn så jag och Charles tog tempern på han imorse för Childeric och inte äta = fel! Så får se om han har ätit imorgon. Red efter det Cerise som galoppen börja lossna lite på nu tror jag, fortfarande är det jobbigt men det går bara framåt vilket är kul!

Sist så longerade jag Cassis, eftersom han inte är så van så var det att springa med huvudet högt (läs: som Roy på ridskolan) första 20 min men när det väl gick okej och han sänkte sig så skyndade jag mig att sluta där också. Kom hem klockan 20 och då åt vi middag och nu snart ska jag skynda mig i säng, tog lite hemska bilder bara jag ska lägga upp!

Nina, här går hon bra men ser svälld ut, fast lite tjock är hon allt!



Det här ser mer ut som Nina men hon går inte lika bra dock



Spända Citterio, men detta är i slutet när han har lugnat ner sig en aning





Och Cassis, eller "hjorthalsen" även kallad



Detta var det bästa han bjöd på, i 2 sek



Avslutar med några bilder på Nina, tycker hon är så söt! Det märks också att hon växer, kändes riktigt hög idag när jag skulle borsta henne vilket jag inte har gjort på 2-3 dagar, minns inte när det var sist!










Tävlingen

Så igår åkte alltså jag och Ingrid till tävlingen i tyskland, tog ca 2h att komma dit så vi åkte 8 på morgonen. När vi kom dit kom vi precis i tid för att se Charlotte hoppa omhoppningen i en klass (tror det var 130?) Hon rev ett i grunden om jag minns rätt, men hon var nog nöjd endå, rundan var fin. Vann gjorde mannen som äger märket pikeur, var lite roligt att se honom. Han red bra men Ingrid berättade att han åkte aldrig på några tora tävlingar utan höll sig på den här nivån. Sen var det Basile som skulle starta Shamore i en 130 han kom till omhoppningen och fick ett pet där men slutade som 4a iaf var kul! Jessica Kürten var också med i den klassen men rev ett i grunden. För er som inte är så insatta kan jag berätta att hon är en världkuppryttare och är sedan maj 2008 rankad tvåa på Internationella ridsportsförbundets Världsrankning och är rankad 1:a som kvinnlig ryttare. Men hon har haft ett bråk med ägaren till de hästar hon rider så nu har hon inga bra hästar kavar att rida så därför rider hon på denna nivå, var jättekul att se henne hon såg verkligen proffsig ut men hästen hon red var tydligen ganska svåriden och hon fick jobba en del.

Sedan var det paus och vi fick se världsmästaren i voltige en kille som var jätteduktigt, han hade på sig en silvrig hel body som satt som en smäck!

Sista klassen var en 145 där Victor skulle vara med och Charlotte med två hästar. Victor rev de 3:e sista i grunden, en högt räcke som var lite ur sväng och man fick liksom lov att rida ner och hämta upp det. Han sköt fram axlarna lite och kutade ryggen så Ojki rev (heter egentligen Eucalyptus). Så märkligt att något så litet kan betyda så mycket. Charlott var iaf felfri med båda sina hästar. Det slutade med (efter en mycket spännande omhoppning) att hon vann med den ena och kom 4a med den andra så Ingrid köpte champange och vi skålade! Direkt efter så skjutsade en utav Charlottes jobbarkompisar tillbaka till stallet där hon jobbar, vi kolla lit i stallet där, jättefint, och träffa Kiwi eftersom han står där. Därefter åkte vi och åt på restaurang och sen direkt hem till sängen!

På morgonen idag har jag bara ridit Skylla, ska rida Chideric och Cerise ikväll, är så varmt nu! Hoppas att Basile kommer till stallet så också så slipper man rida själv, är lite roligare om man är fler!

Ingrid har också sagt att hon ska filma och ta mer bilder när jag rider men det blir väl på helgerna när de har tid. Nu i veckan är det en till tävling tors-sön som killarna ska på också någonstans i Tyskland, vi hoppas att det också går bra!

Min lilla ponny

Här är lite bilder från när jag red Cerise idag, vi hoppas alla att hon kommer växa lite mer, är ju så gott som en ponny. Nina har kommit in i en stor växfas och har blivit ganska mycket högre än Cerise, hoppas att hon hoppar lika fint!

Måste också bara berätta att när jag och Ingrid var och handlade så var affären (vi åkte in till city) var det som 6 hemköp, som om inte det var nog så var det en våning nedanför som var lika stor!! Jag älskar att en del av personalen åkte runt med rullskridskor!

Här kommer ponnyn iaf!

Okej hennes svans är hemsk, hon vart äten av några flugor som finns här nere när hon var på bete men den kommer växa ut *peew*











Att tänka på:

* Ner med hälarna
* Fram med händerna under hoppet, ge henne mer frihet i luften (se bild nr. 3 hahah också 4:an)
* Förbered henne för hindret
* Tryck inte med benen, låt hindret komma till dig
* Slappna av i händer, armar och ben
* Håll henne rak innan hindrerna och sväng i tid

Jobb lördag

Idag har Ingrid sagt att hon ska ta lite bilder på när jag rider så jag ska hoppa lite med Cerise och Childeric (tror nog att hans sår på magen är bra nu, så fint ut igår) sen hoppas jag att vi hinner med att rida Nina och Citerio också. Nu på morgonen har jag ridit Skylla bara, får se om jag hinner med Sorbier idag också.

Imorgon åker nog jag och Ingrid till tyskland där tävlingen är för att kolla på. Det är ca. 200 km dit sa Charles så det kommer nog att ta ett tag, blir nog inte så mycket ridning imorgon med andra ord så försöker att hinna med mycket idag.
Basile kom 3a i 140 idag, Charlotte vet jag inte hur det har gått för och Victors klass startar klockan 16:30 ikväll.

Så nu måste jag skynda mig tillbaka till stallet om jag ska hinna någonting! Tog några bilder på Citerio i paddocken idag. Det har regnat igår och inatt så de är för halt på fälten + att de kommre trampa upp dom om de går ut så det är bara fölen och deras mammaor som är ute hela dagen idag, resten får gå ut två och två i paddocken och springa av sig lite!




Hopphästar som hoppar ut

Missuppfattade allt med tävlingen, jag fick inte följa med :( men de ska vara borta i tre dagar också så var nog lika bra, någon måste vara hemma och rida hästarna här. Vi bestämde iaf att vi ska åta dit på söndag och kolla på (håller på i 3 dagar) ska blir jättespännande!
Charlotte är där också men har inte kolla på mur många hästar hon har (killarna har bara en varsin) men skulle tro att hon har kanske 7-8 stycken med sig, det är sjukt! Vet att hon har vunnit en klass idag. Victor fick ett pet, frågade inte hur högt han hoppade, Basile kom 6a tror jag i en 135an!

Annars idag så har jag ridit Cerise som vanligt, Childeric har något sår vid sadelgjorden så kunde inte rida honom, får se hur det ser ut imorgon. Fick också lov att rida Skylla, var inte lika bra som förra gången men helt okej och sämt idag var Victors häst som jag också fick rida, Sobier (stavning?) var otroligt spänd har ridit honom en gång innan men det här var första gången jag var själv med honom. Vart bättre mot slutet men kom aldrig riktigt dit jag ville. Han är väldigt känslig, jag skulle bara klia mig på näsan så tog upp handen och ooooj vad läskigt det där är och så höll det på.
Cerise blir bara bättre och bättre iaf, idag gick hon superlågt hela tiden och i normal takt och inte trumpinnetakten som hon kan ha ibland. Jobbar mest med galoppen nu, att hon ska sätta under sig mer och inte bara kuta, kändes rätt okej idag.

på eftermiddagen fick vi åka och fånga in några 3åringar som hade rymt från sitt bete. Jag har en favorit där, en fux som är så otroligt vacker. Försökte ta några bilder men de står ju aldrig still!







Den här hästen köpte Charles för en billig penning som hemsk ut när den kom, mager och dålig päls. Man ser fortfarande lite pälstussar på magen men han är så mycket finare nu när han fått gå på bete med lite kompisar!


Bilder och dagen

Tog lite bilder på fölen dag istället, igår gick vi ut och åt så vi fick lov att skynda oss i stallet = jag hann inte ta några.

Idag när jag kom till stallet efters lunch så skyndade jag mig att ta lite bilder, var dock ett åskmoln precis bredvid oss som sen svepte in spöregn så fick lov att söka skydd, hann ta några iaf. Passade på att städa ur hästlastbilen lite när det spöregnade, sen skulle jag och Basile rida men Chederic hade något sår precis vid sadelgjorden så kunde inte rida då, var lite synd han skulle behöva gå! Efter det åkte vi till hästaffären för att handla lite smågrejer (typ smörjspray och hovolja) de är en internationell tävling vi ska på imorgon så hjälpte till att smörja och fixa lite inför den, vart rätt sent så kom hem för ca. en timme sedan. Hoppas att jag hinner rida något imorgon, vet inte riktigt hur länge vi bli borta, lär väl ta ett tag åker iaf klockan 9.

Här kommer lite bilder!

Här är Skylla som jag red för någon dag sedan



Någon som vill följa med till Stallet?



Mousy (stavning?) En ponny som Charlotte fick när hon var liten och är nu 20-22 eller något och har kronsisk fång och kom tillbaka hit för några dagar sedan då han har bott på ett annat ställe i fler år, jag tyckte att han behövde göras lite fin! (lägg märke till hovfettet på hovarna)



Hon ska alltid prata med alla hästarna här med Basiles häst, så söt när ho
n ska gnägga HELA tiden!



Så till fölen, här en av de sötare!



De dumma fölet som idag sprang in till en annan mamma och inte sin egen så drygt när man får stå och vänta på att de ska komma! (ibland kommer de inte ens) dock söt!



Dens mamma som har slutat bry sig (jag skulle gjort det samma)



De tredje fölet- sprang bara iväg hela tiden...



Den bästa bilden jag fick på de finaste fölet (fast tycker om den med stjärn väldigt mycket också)





Sen kom hundarna och jagade bort dem



Nu måste jag sova om jag ska vara pigg imorgon, godnatt!

Two down, two to go

Träningen igår för Basile gick bra, han hade med sig tre hästar var av den ena gick lite smäre. Hon ska nog få en massage och kollas igenom då hon har känts lite annorlunda de senaste veckorna. Så igår hann jag bara rida Cerise då jag fick lov att duscha en av Basiles hästar och göra rent utrustningen innan de skulle åka.

Idag direkt efter att jag tagit ut hästarna i hagarna så hjälpte jag inte till i stallet som jag brukar (måste egentligen inte heller, men det är så lätt att bara lägga in hö och halm) utan jag tog in Nina direkt. Eftersom Charles är bara i stallet på morgorna på vardagarna och jag behöver hjälp när jag ska rida Nina så fick det lov att bli direkt. Hon skötte sig iaf jättefint, tränade på att få ut henne i hörnen, rida sett igenom och lägga volter, inga bockningar eller dumheter!

Sen skyndade jag mig in med Citerio också så vi skulle hinn göra honom. Började med att han reste sig några gånger när jag satt upp men lugnade sen ner sig lite. Han är inte alls lika avslappnad som Nina även fast han har blivit riden mycket mer så fick börja med att bara skritta runt på halvlånga tyglar för att få honom att slappna av. Han har ju inte det bästa steget och man känner direkt när han blir spänd, hans trav blir stötig och hackig och skritten likaså. Mot slutet gick det iaf bättre fick honom att trava och slappna av ganska bra. Tränade också där på att gå ut i hörnen men krävde lite mer på volterna av honom än av Nina.

Så nu är jag alltså hemma för att äta lunch, ska tillbaka sen för att rida Cerise och Skylla (normalt är det Charlotte som rider henne men hon kan inte idag så då får jag göra det). Sen kommer Steffi också så hoppas på att hon vill rida Chederic så slipper jag en till.
Ska försöka att ta lite bilder på fölen idag när det är ute, är så fint väder idag också!

Citerio efter ridturen





Cerise och Nina innan jag hämtade in dem



Cerise



Nina



En liten avståndsbild på fölen och stona + lite kor i bakgrunden!


Nytt i gaderoben!

Luxemburg City var superfint, tog tyvärr inga bilder, det får bli en annan gång. Vi gick runt och kollade lite på gatorna, tog en fika på en av de bästa fiken. Jag åt någon jordgubb/melon bakelse som bara smälte i munnen! + att jag provade macarons, som var helt okej, hade dock förväntat mig lite mer men jag kanske ska prova några andra smaker en annan gång. Tog hallon och svart vinbär tror jag?

Sen på kvällen kom Charlotte och vi åt lite middag, sen hade de fått nya jackor som man ska ha på tävling för att göra lite reklam så jag fick en, supersnygg!

Haras du Gibet heter alltså stället jag jobbar på och alla hästarna som de föder upp på gården döps också efter det, som tex. "Kiwi du Gibet" (går att googla på honom, för tillfället deras bästa häst men står i Tyskland).





Godnatt allihopa!

Här bor jag!

Jag bor alltså hos familjen som äger hästarna. Kommer att förklara med en massa bilder, gör så gott jag kan!

Okej, vi börjar alltså utanför huset såhär ser det ut




Eftersom att Charles är veterinär så har han kleniken smidigt nog i samma hus (de tredje fönstret från vänster på den övre våningen är fönstret till mitt rum!)





Här är då hallen dörren där man kommer in är till höger



Om man fortsätter att gå rakt fram från där jag står så kommer man in i vardagsrummet.
Typiskt för Bettendorfs: Lägger upp stolar och täcker över sofforna så hundarna inte ska kunna ligga i dem och håra ner.







Om man går ut genom dörren som man ser på första vardagsrumsbilden så kommer man ut i deras "trädgård"



Min saccosäck på vädring!



Om när man kommer in i huset svänger direkt till vänster istället för höger så kommer man till köket



Ingrid har varit så snäll och köpt lite svenskt bröd till mig!



Om man går genom köket, förbi skåpen där till höger men innan dörren längst bort så går det en brant trappa upp till höger



Svänger man vänster efter trappan så kommer man till Klenikens kontor men svänger man höger så kommer man in till mitt rum. Här ser ni en bild på min flatscreen, de har ju bara tysk tv här och eftersom tyskarna dubbar allting så satt jag och Basile här om dagen och kollade på Pirates of the Caribbean, dubbad, inte okej! Så eftr det slutade jag kolla på tv här nere.



Till vänster om denna bilden ser det ut såhär, och klättrar man upp för stegen där kommer man till...



Mitt sovloft!



Går man in genom dörren som är bredvid min tv så kommer man till badrummet som jag och Charlotte delar. Men hon är oftast inte hemma utan sover hos sin kille Paul.



Om man går rak igenom badrummet så kommer man till Charlottes rum som ser likadant ut som mitt och fortsätter man genom hennes rum så kommer man till en liten "bro" som går över hallen.



Härifrån ser man också ut till parkeringen igen genom det stooora glasfönstret



Forsätter man över bron kommer man till ett rum till



Där till vänster är det två dörrar, det är Victor och Basiles rum sen trappan ner rakt fram kommer man ner till vardagsrummet och trappan upp till höger leder till Charles och Ingrids rum och ett till större badrum.

Sådär hoppas att de flesta förstår någonting av detta, nu ska jag och Ingrid åka in till stan!

Rättelse 17/5: Klinik stavas det och inte klenik (förlåt mamma)

Ny häst

Så idag efter lunchen åkte jag upp till stallet igen, eftersom Charles ville ha en lite längre lunch åkte jag upp själv. Började med att rida en av Victors hästar som jag inte kommer på vad den heter nu, alla har så konstiga namn, ingen heter typ Lars eller Pontus. Är iaf en 5 åring som de har köpt för en billig penning som de trodde att det skulle kunna vara lite talang i (ser dock inte ut så). Han var ganska spänd och så fort Basile kom för nära med sin häst så slängde han upp huvudet och vart orolig + att han var livrädd för spöt så fick lov att lägga ifrån mig det. Till och från var det iaf helt okej!

Sen kom Charles så då tog vi Nina och gick till Paddocken, slutatde med att jag kunde rida henne själv, trava runt svänga och så utan linan. Var bara lite bock men inge farligt alls så är helt nöjd. Sen tog han fram en annan 4a åring medan vi var igång, Citerio, som hade blivit riden förut och lite hoppad och har tydligen en superfin teknik så de tror att det kan bli en riktigt bra häst. Charles började longera honom medan jag bara kollade på, han bjöd på en lite uppvisning med stegringar, brallningar mm. Sen satt jag upp och Charles knäppte loss linan direkt så gick det superbra. Red sedan upp till ridbanan och red där lite, en ganska känslig och nevös häst men det blir nog bättre när vi kommer lära känna varandra lite mer!

Så nu ska alltså jag börja rida Nina hela tiden, ingen mer longering och sen börja ha Citerio också, alltså en extra häst. Hoppas att Steffi kan rida Chideric lite mer så det inte behöver bli 4 hästar varje dag. Annars så tycker jag att 4 är ganska lagom när man håller på en hel dag! Ska lägga upp en bild på Citerio, måste dock varna er att han inte ser mycket ut till världen!

Imorgon är jag ledig och Ingrid (mamman) ska ta med mig in till stan och så ska vi kolla i lite i affärer så ska hon visa mig runt, blir kul, men det bästa blir en sovmorgon!

Saknar!




Mycket att göra

Inlägget om mitt boende måste skjutas upp, igår skulle Basile iväg på tävling vid 12, så hjälpte till i stallet på fm och gjorde i ordning två hästar som skulle med. Sedan följde jag också med till tävlingen, behövde egentligen inte eftersom den var så pass liten. Han hade bara med sig två 5 åringar som skulle hoppa och få lite rutin men jag tyckte det var kul att komma ut lite.

Sen när vi kom hem vi 16 så red jag Cerise, hade lite hoppträning på henne, hon sprang på sidan lite de första gångerna (hon har hoppat med ryttare kanske 2 gånger innan) så fick säga till henne lite men sen i slutet så gick det fint. Travade in mot ett kryss på 50 cm och sen ett galoppsprång och en oxer på ca 70 cm. Charles tycker att hon har fin teknik och hoppar bra med kroppen men det kanske inte blir en 160 cm hoppande häst och sen är hon lite för liten också. Är så himla kul att hoppa henne (när hon väl hoppar) det är vekligen en bra känsla!

Sen red Steffi Childeric (en tjej som bor här och kommer och hjälper till och rider ibland när det behövs) eftersom hon gillar honom så mycket och jag inte gör det så fick hon gärna ta honom. Nina fick vila alltså ingen ridning men idag ska vi göra ett nytt försök.

När vi kom hem från stallet och allting var klart var klockan 19 och sen skulle det komma gästar klockan 19:30 och sedan satt vi och åt till klockan 22 sen fick jag lov att gå och lägga mig, slänger iaf upp några bilder jag tagit!




Tjuriga Childeric försöker äta sig fri för han vill inte bli riden



Absolut det finaste fölet, ska ta några bättre bilder på det!





Finaste hästen!

Victor, den äldsta killen i huset skadade sin hand för någon dagara sedan. Då frågade han mig om jag hade lust att rida hans häst, ja visst ville jag det, men måste erkänna att jag var lite nervös när man skulle ha hand om den bästa hästen i stallet.
Oijki (stavning?) är iaf jättevacker och har tyckt om den hästen sedan jag kom för det är en utav dom som man kan leda normalt utan att bli översprungen.
Han var hur häftig som helst att rida, Victor kan skratta sig lycklig. Det va som en raket, när han gick lite långstamt i galoppen och jag skulle bara trycka på lite så flöög han iväg oc då sa jag genast "hoo" som de använder mest här för att lugna ner hästarna istället för "proo" så vart det tvärnit. Men efter ett tag kom jag in i det och det kändes helt okej! Såg dock säkert inte lika bra ut som när Victor rider honom men jag är ganska nöjd.

Nu på förmiddagen han jag gjort Nina som var superfin, Charles tyckte att vi kunde rida henne imorgon igen (hennes 2:a gång) och ridit Cerise som inte gick så bra. Hon bara skjuter in bogen och kutar runt när jag ska lägga volter så jag bad Charles att sitta upp på henne någongång snart eller kolla på när jag rider. Vill ju att det ska bli rätt, har ju aldrig ridit en sådan ung häst förut så vet inte riktigt hur jag ska tacklade när hon inte förstår helt heller.






Imorgon/ ikväll kommer ett litet inlägg + bilder om hur det ser ut där jag bor och så!

Dagens ridning

Har varit så trött idag och inte vet jag varför, det tar verkligen mycket energi att vara här. Först och främst så hade vi regn och åska igår kväll och natt, Charles blev jätteglad eftersom nu kommer de växa mer gräs på åkrarna. Detta ledde också till att vi inte kunde släppa ut hästarna i hagarna idag som de brukar på morgonen för att de kommer trampa sönder dem + att det var superhalt. Så hela förmiddagen tillbringade jag med att släppa ut och in hästar i paddocken där det fick gå 2 och 2 för att springa av sig lite. Hästarna är nämligen inte normala här istället för att leta efter mat så springer de bara runt och skenar i en timme i sträck när de är ut, iofs bra att de rör på sig.

Sen red jag Cherise, gick mycket bättre idag än igår då det var en massa traktorer och fixade hösilage på åkrarna runt om kring ridbanan.
Men idag var det lungt och hon kunde slappna av bättre i nacken och inte bara vara arab!
Sen var det Cederics tur som har blivit dum de sista två gångerna, jag tror hn håller på att testa mig lite, han vill inte gå upp till ridbanan utan ställer sig på bakbenen och svänger runt och ska springa hem men sen vart jag så sur på han och sa till han ordentligt så då fick jag iaf upp honom, passet vart inte så bra. För det första berodde det på att jag provade en ny sadel. De har typ 10 st sadlar här så tar man bara den som man tycker är bekvämast och jag håller på att prova mig fram. Denna gång tog jag någon hermés sadel som såg ut att vara en lite äldre modell "men man måste ju prova" tänkte jag. Oj så jag fick ångra mig den hade inga vulster så jag fick ingen balans i den + att det var som att sitta på en sten, den var så himla hård! Den blir det då aldrig igen...

Är nu hemma och äter lunch ska bara upp och longera Nina sen, det går förhoppningsvis lite bättre!

Min lediga dag

Vaknade upp klockan 08:45, sov alltså bara 1,5 h längre än vad jag gör annars, lite synd hade nog behövt sovit mer. Gick iaf upp åt frukost och eftersom vädret inte verkade lika bra som igår (fortfarande fin men tunna moln på himmlen men dock inte lika varmt) bestämde jag mig för att ta en promenad med en utan deras hundar Emile, båda två hade egentligen varit i stallet på morgonen, men ibland händer det att Emile tröttnar på at springa runt där så han rymmer iväg. Därför hade de skjutsat hem honom igen och bundit fast honom inomhus som straff så jag tyckte lite synd om honom!

Efter promenaden hade det spruckit så jag satt mig ute i deras lilla trädgård för att sola lite, James (andra hunden) hade också kommit hem då så jag tog med dem ut men efter 30 min vart det alldeles för vart så fick lov att gå in så nu sitter jag här istället. Solen är ju starkare här än i sverige så har åkt på lite rosiga kinder och en snygg bondebränna, måste fixa bort den!

Såhär kul tyckte Emile det var att ta en promenad



Och såhär kul var det att sola





hahaha

Hoppträningen och Nina

Hoppträningen gick väl sådär, jag är inte alls van att rida på de sättet som dom är, så gott som inga tyglar och ingen hand, hälarna djupt ner och såklart sitta upprätt vilket jag har svårt för, kurar alltid ihop mig lite.
Vi började iaf med att trava över 4 stycken tjocka stockar, jag skulle få han att vara rak och bara hitta avståndet, gick väl helt okej. Sedan värmde vi bara upp på ett kryss på 70-80 cm hoppade det några gånger från båda hållen, samma här att bara få han rak och att hitta tempot som ska vara lugnt men han ska ändå vara alert. Efter det gick vi över till en liten svårare övning. Eftersom jag har lite svårt att få honom rak så fick jag hoppa över 3 st studs som var supersmala, red man inte rak så fick man hinderstolpen i knät (ONT).


Man red alltså som på en 8 volt över studsen, eftersom man fick lov att svänga in från kortsidan så vart det ännu svårare att få hästen rak. När de inte är vana att man har så mycket hand så fort du tar lite i tygeln så reagerar dom och det gjorde jag fler gånger i svängen, jag skulle bara svänga med benen men tog lite i handen så vart han sne över hindrerna. Slog dock bara i foten, knäna klarade sig denna gång...



Efter det så hoppade vi bara två räcken på 90-100 på långsidan, skulle hitta avståndet och ha han rak som vanlig, gick väl inte så bra om jag säger så. Snäll häst som hoppade även fast jag klantade till det X antal gånger!

Sen hade jag bara Nina kvar att longera, satte igång som vanlig sen kommer Charles och kollar på och säger "Ja, bra men Paul kommer nu (Charlotte, dottern i husets kille) så kan ni rida henne" Jaha? Men hon har ju aldrig blivit riden förut men så kommer Paul där med hjälm och allt redo! Han började med att klappa med handen ganska hårt på sadeln och bakom sadeln som han aldrig gjort någonting annat och vips så låg han på hennes rygg och vi gick runt lite han hoppade ner och vi gjorde samma sak några gånger. Hon stod på bakbenen några gånger så jag fick dra ner henne på marken med longeringslinan men förutom det gick de bra. Efter några gånger satt han sig upp och Charles longerade dem så travade de runt några varv åt båda hållen, då bockade hon bara lite.
Så thats it, nu är alla mina hästar ridna, känns bra så går det lite fortare framåt med Nina.

Imorgon är jag ledig, ska bli skönt att sova ut lite!

Vackra Nina!



En liten dålig bild på något föl, ska fixa bättre! Alla är så söta förutom ett föl, den är så dum och följer nästan aldrig med sin mamma när man tar ut dom ur hagen så man få springa och valla den!



Cherise och Nina


Luxemburg en söndag



Jag och Charles fick börja dagen med att åka till 3åringarnas sommarhage för att flytta ingången lite grann så att en traktor skulle kunna komma in på åkern bredvid och klippa gräset.

När vi kom tillbaka till stallet släppte vi ut hästarna för att sedan fixa stallet. I vanliga fall har vi en man (gubbe) som kommer och mockar/ sopar osv men han är ledig en dag i veckan så idag fick vi fixa det, eller rättare sagt Charles. Han mockade medan jag bara la in hö och sopade lite, frågade om han ville ha hjälp men ack nej så då fick det vara.
När mockningen var kvar tog vi in hästarna igen. Idag fick de komma in tidigt (kl. 11). det känns lite konstigt att ta in dom så tidigt när man är van att hemma i Sverige ska de gå ute så länge som möjligt när det är fint väder. Men för det mesta går de väl ute till kl. 13 iaf.
Sen fick Charles lov att åka iväg och handla medan jag tog in en av "mina" hästar (jag har hand om 3 stycken). En 4a åring som heter Cherise (stavning?) och red henne en stund på banan, går bara framåt hela tiden och hon är så trevlig! Hon gick ut mycket bättre i hörnen och jag fick henne mycket lägre i nacken. Trodde det skulle vara supertråkigt att rida unghästar men det är faktiskt jättekul när man känner skillnaden från dag till dag!
Nu är vi hemma och äter lunch och sen ska vi tillbaka till stallet. Ska longera Cherises roomie Nina, också 4 år men inte riden, jag ska snart få sitta upp på henne hon ska bara få lite mer muskler sen senare så ska jag ha en liten hopplektion på Cederic som är 6 år men supersnäll, han skulle kunna vara 10!


Här är Cherise till vänster (ja, det är jag som har klippt pottluggen, efter man har duschat henne så blir manen lite lockig också som på bilden, sööt!) Sen är det Nina till vänster, lika fin hon också. Ska ta några bättre bilder på dem sen i hagen och så.




Här är Cederic, antar att jag får rida honom eftersom ingen annan gillar hon så jättemycket. Är skönt att rida en häst som kan lite mer ibland också. Han är ganska stor och lite klumpig men hoppar med mycket rygg och är väldigt försiktigt vilket inte jag är van vid så jag har lite svårt att hitta balansen.
På bilden nyduschad= ej dygnsvettig, det blir en bättre bild på honom med!



Ps. Jag har ingen aning hur man fixar en sk. "header", någon som kan ge mig en hint? Tänkte bara lägga upp en bild så det inte ser så tråkigt ut!

RSS 2.0