Update från den senaste tiden

Har varit dålig på att blogga, var 1 vecka och 3 dagar sedan det förra inlägget så här kommer en updaten lite om vad som pågott.

I lördags var jag och Charles och visade upp Childeric för en ev. köpare, supertrevlig tjej som hade kommit hit med sin familj från Tennessee och både hon och hennes man, som var där och kollade pratade utmärkt svenska. I vilket fall som helst så vart det inte Childeric (bra för mig och tråkigt för Charles) då hon valde en billigare häst men som då såklart var lite sämre.
Jag är i vilket fall som helst glad att jag får ha honom kvar så jag kan fortsätta på 115 nivå. Skulle gärna vilja gå upp en klass också när vi är redo för det så det är bra att han inte såldes.

Nina har åkt till Dockendorf (där Charlotte jobbar) så hon ska kunna rida henne, Casimir också. Skönt att Casimir åker då han är så dryg att ha på rullbandet. Han bockar hela tiden så att den stannar och får börja om igen, omöjlig! Men Nina frågade jag självklart om hon skulle komma tillbaka, saknar henne så, och Charlote sa om 3-4 veckor så när jag kommer tillbaka från Sverige ska jag börja tjata tillbaka henne!

Åker alltså hem till Sverige den 19 dec till den 3 jan, ska bli så himla skönt, jag räknar ner dagarna. Kommer dock bli väldigt konstigt att inte rida på två veckor!

Har ramlat av en gång till på Cerise, suck... Bara brist av koncentration från min sida. Jag hade träning med Charles dagen innan och jag fick korta stigbyglarna lite och träna på att aldrig nudda sadeln då jag skulle vara i två- punktsits. Brukar bli att jag sätter mig ner de sista stegen innan hindrerna eller när jag vill hålla om henne lite extra.
I vilket fall som helst skulle träna på det och hade korta stigbyglar, stod upp, hade tyngdpunkten lite långt fram, hon vart rädd för en vattenpöl och hoppade på sidan, jag landade på knäna men hållde fortfarande i henne så det var bara att hoppa upp igen och fortsätta. Fick bara lite skrubbsår.

Ridbanan och vädret är hemskt. Regnar och blåser konstant. Idag regnade och blåste det så mycket när jag red Cerise så hon vägrade gå mot vinden och jag kunde inte kolla upp pga. av regnet så jag fick vända henne så hon stod med rumpan mot vinden tills det värsta hade gått över.
På fredags ska det komma upp mot 7 liter regn, kan det verkligen stämma? Har tagit ledigt då, smart som man är, har också fixat så jag har en bil, Victor är på tävling till söndag kväll så jag kan ta en sista tripp in till stan innan jag åker hem.

Känner att dagarna går jättesegt, känns som om jag jobbar hela tiden men hinner knappt rida några hästar, är väl pga. av vädret och dels för att vi har tre hästar till i stallet nu. 1- åringarna, tre stycken hingstar (jippie) och Charles planerar att ha kvar alla som hingstar vilket gör det lite mer komplicerat när de blir helt könsmogna. Bara en som beter sig riktigt hingstigt ännu, ni vet skriker på stona och blir allmänt upphettsad av allting.

Vi har också hoppat en gång till med Coin- Coin (en 3- åring), tog vattenmattan nu, desto tidigare desto bättre, gick på 3e försöket, supersnäll!

Hoppade också en stor kombination med Cerise på i alla fall 115 cm, vilket är stort för henne nu. Hon blir nog ingen häst som går 150 cm med tanke på henne storlek (153 cm) och att hon inte är scoopy nog antar jag. Men 130 blir det lätt!

Nu ska jag forstätta se på film här och lukta på mitt pepparkaksljus som är tänt varje kväll!

Just det, glömde säga att jag var hemma hos Louise (hon so fixade jobbet till mig) i fredags och hade myskväll framför idol- finalen. Och jag fick äta tacos som hon hade lagat och det var bara sååååå gott, oj vad jag saknar hemlagad mat!

Katten har gått runt i all ny betong vi har lagt för den nya boxen och lite som vi har lagt på gården för att leda undan vatten, supersött!!



Coin- Coin och Orange har mysigt i två små boxar brevid varandra.




Mousis regntäcke kommer väl till användning nu. Ser ni hennes högra bakben, hur hon typ står på ballarna? Är hennes leder som inte mår så bra och inte för att hovarna är för långa. Hon har nog inte så länge kvar nu men CHarles vill inte gärna avliva henne så länge hon är glad och rör på sig utan problem. Hennes favoritsysselsättning är att gå in i varje box när hästarna är ute och slicka rent allt korn som de inte har ätit upp, jag tycker det är bra att hon städar lite!



Lilla söta katten som tycket det var kallt och gömde sig under Charles jacka och ett täcke som låg på rundbalen inne i stallet, här får ni tre bilder, jag kunde inte bestämma mig för vilken som var sötast!







3 december 2011

Var några dagar sedan sist och det har inte hänt mycket. Efter spraken från Coin- Coin har ag försökt att rida ett par gånger utan att lyckas stå ut med smärtan i traven, men idag vart det andra bullar! Ja, det gjorde ont men det gick! Så då vart det buller och brack och jag slog till med att rida 5 hästar, får se hur mitt lilla sår mår imorgon... Vart först Cerise ut som var lite stark, bråkade inte mer om det utan lät henne hållas lite, de har bara blivit longerade när jag inte har kunnat rida. Efter det Childeric som var lite tjurig men jag tror att det är bra för honom att bli riden på den stora banan lite. Han behöver sträcka ut och få mer framåtbjudning, longering blir lite väl mycket tillbaka ibland och man får driva på han tills munnen är snustorr och armen i kram av piskandet (tro nu inte att jag slår hästen, det är en sådan där lång pisk som man snärtar med som han för övrigt har blivit immun mot under denna longeringsvecka).
Efter lunch var det Coin- Coin som vi hoppade med för första gången! Kul att hästen har blivit riden 10 ggr och nu är det hoppning, hästar är verkligen lättlärda djur!
Gick i vilket fall som helst bra, hade fyra travbommar och efter dem ett litet kryss, började på 30 cm och höjde sedan upp till 60-70 cm, inga problem! Charles tycker att hon har många fina kvaliteter men är lite väl liten (är en Chacco- Blue- For Pleasure). Tur är att hon har ett stort och fint steg så det inte blir problem i kombinationer eller andra relaterade avstånd.
Efter Coin- Coin var det Nina som longeringen hade gjort mycket gott för, var så himla fin! Fick till och med (tro det eller ej hyperkänsliga hästen) ha en kontakt med munnen!
Sen Orange, tyckte att hon kändes riktigt bra för att inte har gått på några veckor, jag gjorde inte mycket, tills vi började galoppera då hon plötsligt inte ville ta högergaloppen. Konstigt tyckte jag då hon vanligtvis är starkast i höger, saktade av och tyckte att hon haltade lite så började skritta ner, kände att hennes steg vart ovanligt kort och ryckigt och fasade för att det skulle bli samma sak som med Antendra (kramp) så satt av fort spände upp sadelgjorden och gick ner till stallet där Charles kollade på henne och ja, det var kramp. Men tydligen var hon väldigt känslig för det och har säkert haft det 2 gånger innan, inget jag visste om. Så hon fick sprutor, gå in i boxen och sen kunde hon inte röra på sig. Hela rumpan var liksom en stor muskelklump och hon började flemma (för att hon hade ont antagligen) kunde inte röra bakbenen och stod bara och skrapade med frambenen. Det var verkligen jättehemskt så jag fick lov att gråta lite och kändes som om jag skulle ta död på deras häst. (Har gjort en häst halt, och släppte in en annan i boxen med en filt på sig med en gjord runt efter den hade gått i skrittmaskinen och skulle bara fixa en annan sak innan jag tog av det och hästen skulle rulla sig och trasslar in sig i allt så Charles hittar den kravlandes, allt gick bra men den kunde ha skadat ryggen ordentligt). Men Charles sa att det inte var mitt fel, men det är klart man skyller på sig själv. Hur man kan vara så klumpig (med täcket) eller bara ha en sådan okunskap att man inte kunde sluta rida direkt när hon inte ville ta galoppen och förstå att det var något fel, utan fortsatte att försöka...
Efter 1 timme började hon i alla fall äta lite hö (hon fick bara lite grann då de inte får äta för mycket när det har kramp) och hon kunde flytta runt på frambenen lite, så det går åt rätt håll. Det kommer nog ta ett par månader innan hon är riktigt bra. Som "tur" är så ska hon inte på någon tävling eller så, Charles planerar att ta föl på henne nästa år så nu tar hon det bara lungt.
Så nu lämnar vi det tråkiga, hon kommer att bli bra!

Såhär ser mina hästar ut varje dag nu (tänkte på lorten och inte på formen) hur svårt kan det vara att låta bli att rulla sig i leran. Vart så trött ett par dagar så borstade inte alls, självklart där tränset, skydde och alla grejer sitter men inte annars. På bilden är det Childeric.


Fölen skyndar sig att stoppa i sig några gröna strån innan jag föser in dem i boxarna.

Söta Mousi går lös på gården men här har hon smitit in i hingsthagen (utan hingstar i!).

 

Några veckor sedan när jag var ute och red på Orange, då trodde man att våren kom, vi fick till och med lite blommor som kom upp! Nu är dock vintern kommen, kallare (runt 6 +) blåsigt och piskande regn i ansiktet.

 

 

Vi håller på att bygga en ny box och har precis lagt golvet i betong. Dagen efter så har såklart katten varit där och gjort några fina stigar runt om på betongen, gulligt!

 

 


RSS 2.0