Den 17 april 2012

Idag har jag den lugnaste dagen på länge. Har bara 3 hästar att rida, när hände det senast?!

Cerise har varit lite tjock i benet fram och tillbaka sedan förra tävlingen så nu ska hon vila helt i en vecka så det verkligen går över. Coin-Coin som skulle åkt till sin nya ägare igår hade 40.5 graders feber i söndags (normal temperatur för en häst ska inte vara över 38.2 om jag minns rätt) ch igår hade hon bara 38 så det blir bättre. Orange fick kramp igen, helt hennes fel. Vi skulle upp till ridbanan och hon skulle vara dum och inte gå upp så hon gick upp på bakbenen säkert 20-30 gånger utan att överdriva och skulle skulle springa hem men när jag tillslut fick upp henne, travade jag två varv och ville sedan trava över några bommar som låg på marken och jag kände att bakbenen inte hängde med och förstod direkt så då red jag bara ner. Hon fick lite sprutor av Charles och dagen efter sprang hon som en galning i hagen så det var nog inte så farligt men hon får vila i några dagar i vilket fall.

Alltså blir det bara Nina, Childeric och Sobier som jag ska rida för Victor som ramlade av i helgens tävlingar och är lite skadad.

Azzedine har fortfarande inte fått sitt föl, hon har gått över runt 2 veckor nu. Jag vill bara att de ska komma ut så man får kolla på det! De är ju så söta!

Aco, Ninas mamma som vi sålde förra året har fått sitt föl (Kiwi är pappan) och jag fick se lite bilder som Charles hade tagit och oj vad fint de var. Aco får alltid vackra hästar!

Till något annat, i helgen flyttade jag och Charles ut 4 hästar på bete, hörde att ni hade snö hemma? Inte så varmt här heller men gräset har växt mycket nog för att de ska kunna komma ut. Vart alla 3 åringar. De flesta gick in bra i transporten förutom en som alltid är helt knäpp men med, kedja, pisk och linor så fick vi in henne också.
Sen skulle vi vra duktiga och flytta de 2 åriga hingstarna också men en utav dem ville INTE gå in. Det gick bara inte. Charles gav de lugnande för att den var galen men vi kunde inte rubba den. Så vi får försöka igen när vi har Victor och Paul som hjälp.
Efter misslyckandet med hingstarna bestämde vi oss för att göra något roligare så jag red upp till ridbanan med Nina så hoppade vi lite. Gick super! Hoppade vattenhindret upp till 110 utan problem och även upp och nerhoppen vi har på banan. De största kanske inte är mer än 80 cm högt. Hoppade i vilket fall som helst upp och ner. När hon hoppar ner så är det inte fälttävlanshäst glida lite snyggt ner utan det är hopp ut och hon slog på en riktigt bock efter så det var riktigt riktigt nära att jag hamnade i gräset.

Sen red jag Eams för att han skulle tävla på söndagen och behövde gå dagen före. Fick hoppa med han också, var första gången jag red honom och det var inte helt enkelt. Charles sa att han var så snäll men så fort jag kom in på ridbanan drog han iväg och skulle inte gå åt det hållet jag ville. Jag antar att min och Charles version av snäll är två helt olika saker.
När jag väl fick ordning på hästen så hoppade vi lite linjer och sedan en bana. alla hinder var små (runt 80 cm) förutom vattnet som fortfarande var på 110 efter Nina och sedan höjde Charles upp oxer-räcke kombinationen till runt 130. Eftersom Eams är så stor så känns det inte riktigt som 130, det är ju en annan sak om man hoppar en 130 med , låt oss säga Cerise.
Sen vill jag också säga att jag fick beröm av Charles under de här två lektionerna. Ja hör på den, beröm! Jag ska nu skriva exakt vad han sa:

"Thats very good Jenny!"

Då sa han alltså "very good" istället för "good" vilket så gott som aldrig har hänt? Och som körsbäret på toppen la han också till mitt namn efter vilket resulterade i "Thats very good Jenny". Den karamellen kommer  jag att suga på ett tag!

.

Ikväll är det franska, första gången efter påsklovet på två veckor. Det ska bli sådär kul.


Sorbier i Dockendorf i vintras


Ingen tävling i helgen

Som rubriken lyder skulle jag ha åkt på tävling i helgen men vi struntade i det. Dels för att Cerise är svullen och varm i ett framben= en veckas vila minst och sen är tävlingen inhomhus= tråkigt och Charles vill åka till Lummen (Belgien) där Charlotte är på tävling så det blir alltså inställt.
Jag känner mig inte jättebesviken, är såklart kul med tävling men vill gärna åka med båda hästarna då och Childeric har varit inne i någon period de senaste dagarna då han upptäckt att springa iväg är jättekul och tokgaloppera mellan hindrerna är också helt okej, tror att det har slagit lite slint i skallen på honom. Idag är jag ledig så då får han vila vilket kanske kan vara bra.

Annars uppdatering sedan sist jag skrev här. Nina var på sin första tävling förra helgen med Charlotte (som jag tror vill börja rida henne för att hon hoppar så fantastiskt, lite tråkigt men hon rider så mycket bättre och har så mycket mer möjligheter än vad jag har). Kom i vilket fall som helst 4a vilket inte är dåligt! Citterio var också med och gjorde ett stopp i 1 m (andra hindret i 2 kombinationen) och ett ner i 115 då han bröt av till trav fattade galopp precis innan och hoppet vart jättekonstigt.

Jag har också hunnit gå omkull en gång med Citterio. Det var på väg upp till ridbanan och han är normalt väldigt svår att få upp dit (i början fick jag gå med honom och sitta upp där uppe) men nu kan jag alltså rida upp, han vänder om ett par gånger för att springa hem, men då stoppar jag honom sen går han upp på bakbenen et par gånger och sen kan jag vända honom för att fortsätta. Men nu håller de på att bygga på ett hus och det är en massa plast som flyger vilket såklart är jätteläskigt så då skulle han vända om jättefort och halkade och gick omkull och jag flög iväg en bit. Kunde få tag i honom efter och släpa honom förbi för att sedan sitta upp när jag var uppe på ridbanan.
Den hästen tar så mycket energi så det är inte sant! Tack gode gud för att hon hoppar super annars hade han inte varit värd all denna tid.

Till något annat: Coin-coin åker nästa vecka vilket blir skönt för mig, en häst mindre. Ett litet tag tills jag måste börja på någon ny galen unghäst ojoj...

Just det! När alla var i Italien och jag var ensam hemma med alla hästarna och Basile så lovade Ingrid mig en present för att jag hade varit så duktig och igår fick jag den! Det var en superfin tävlingströja från R.G (ett super hästmärke för de som inte är hästintresserade) med inbroderat deras ikon eller vad man ska kalla det i blått, superfint och den kommer jag använda mycket i sommar!




Ps. Är det någon mer än jag som har problem med att ladda upp bilder på blogg.se? Tar superlång tid, och det är inte kul att läsa utan bilder!

1a April 2012

Skyndar mig och slänger upp lite resultat från helgens tävling!

Lördag:
Unghästklass med Cerise, ca. 95 cm, 4 fel

Hon skulle till och stoppa på andra hindret i två kombinationen så fick gå på henne med pisken lite för att hjälpa henne över, vart att hon tog två galoppsprång mellan istället för ett och då vart hoppet lite konstigt. Slutade 4a av 11 startande så placerad i vilket fall som helst så det var lite kul, men missade prisutdelningen... haha

105 cm med Cerise, 4 fel

Jag tog inte en ordentlig anridning till första hindret så hon vart inte helt med i svängarna på att vi skulle hoppa vilket gjorde att det vart en kråkhopp och en bom följde med, resten var bra

105 cm med Childeric, 4 fel

Kommer nästan aldrig ihåg vilket hinder jag river, tror att jag försöker förtränga det. Men tror att det var hinder nummer 2 som var ur sväng och jag fick inte helt med mig yttersidan. Annars rider jag mycket bättre eftersom jag inte blir så nervös och jag kan konentrera mig på ett hinder i taget istället för att skynda mig genom hela banan.

115 cm med Childeric, 12 fel

Helt katastrof och ärligt talat så är jag lite besviken på hästen. Hoppade 1an och kom sedan in på en tvåkompination ur sväng, fick med mig hela hästen, hade en bra distans och tempo och han petade båda hindren, vart sur och koncentrerade mig inte riktigt så vi rev det som kom efter också. Charles sa att det var lite svårt att se vad det skulle kunna varit, kanske att jag var lite framför honom men det ska han kunna klara i vilket fall och att jag måste kunna känna lite vad jag gör för fel.

Söndag

Unghästklassen med Cerise ca 95 cm, 0 fel

Drar henne fortfarande för mycket i munnen men en felfri runda vilket är bra och en 2a placering! Måste också tillägga att Cerise hoppar helt fantastiskt, är så glad att jag får rida henne!

Här en bild på den fina Cerise, vilken fin teknik hon har! (en bild från bilden så därför dålig kavlité, ska bjuda med mer bilder från tävlingen så småningom!)


RSS 2.0