Tävlingskläder

Har nu provat ut tävlingskläderna till imorgon, fick först två par vita ridbyxor, ett par cavallo och ett par kingsland. Var lite gamla i modellen och var aldeless för stora så Ingrid rotade fram ett par "Cavalleria toscana" har aldrig hört det märket förut men satt mycket bättre i vilket fall så vart dem och en animo tröja. Kavajen kommer Charlotte med till tävlingslatsen imorgon. Hoppas att den passar eftersom jag är ganska bredaxlad, skulle vara lite jobbig situation annars!

Byxor och tröjan





Frågade Paul idag också om jag fick låna tränset och det fick jag så nu blir han fin!
Ingrid ska också ge mig en GPS så jag kan hitta till hästaffären och hämta ut mina chaps, de är så snälla som säger att de ska betala dem men om jag hämtar ut dem imorgon så ska nog jag betala dem endå, de är ju faktiskt ganska dyra och känns lite dumt att de ska betala dem.


Lost

Idag när jag red ut på Cerise hade jag Emile med mig, red på en väg och tänkte "om jag tappar bort mig så är det bara att jag vänder". Men efter att ha ridit ett bra tag så var jag faktiskt helt borta. Mötte några andra hästar och hundmänniskor och när jag vände mig om var Emile också borta, stod och ropa ett bra tag men fick tillslut inse att han kanske hade följt med hundarna och jag hoppades att de skulle se hans halsband med Charles nummer så hunden kunde komma till rätta igen. Efter har virrat runt ett bra tag igen såg jag en väg som jag trodde jag kände igen och kom tillslut till rätta. När jag kom på vägen man rider upp till ridbanan satt Emile där och väntade. Helt slut som han var hade han säkert tagit en genväg och satt nu och väntade på mig, jag vart helt underbart glad eftersom han var hel men dock helt brun av lera.
Tror också att Cerise har blivit en erfarenhet rikare, efter 1,5 h i skogen har hon nog lärt sig att det inte är så farligt. Det är tur att hon har sådant himla bra huvud, när hon är rädd för något stannar hon och ska springa tillbaka men och behöver bara trycka på henne lite så går hon förbi, så himla modig! Var nog kul för henne att komma ut lite också.

Imorgon börjar min klass kl 18:30 om jag inte minns fel så jag hinner duscha och putsa allting imorgon. Är lite nervös, vill ju så gärna att det ska se bra ut, att vi klarar banan felfritt och att jag rider bra, det är det viktigaste.
Fick också lov att fråga Ingrid igår om jag ska åka själv eftersom min mamma skrämde upp mig genom att skriva "ska du åka själv till tävlingen?" och då kom jag på att jag inte ens hade frågat om jag fick någon med mig. Men det skulle jag verkligen få sa Ingrid, de ska filma och allting ("jippie") så ni kommer också att få se det, hur dåligt det än går. I promise!

Mina chaps har också kommit, till affären och inte hem hit, tyvärr är jag inte riktigt säker på hur jag ska åka för att hämta ut dem så de får vänta, hade hoppats på att kunna ha dem imorgon, får se om någon hinner hämta de innan tävlingen eller om jag får Basile med mig som guide!

Djungel

Har ridit Childeric en liten sväng i skogen på morgonen, skrittat travat och lite galopp, vill ju att han ska ha lite energi kvar till imorgon. Konstigt nog skötte han sig gansks bra, försökte bara att sticka hem en gång så är väldigt nöjd. Ska börja rida ut lite mer med honom så han får bättre kondis och inte blir lika spänd och lär sig att det inte är så farligt att vara ute i skogen. Red Nina i paddocken efter det som gick superbra, har börjat tagit mer kontakt i munnen och funkar hur bra som helst. Precis när vi hade börjat galoppera så satte Cerim (han som mockar och är lite "vaktmästare" här) igång en sådan där lång gräsklippare som man klipper kanterna med och låter jättemycket så Nina började bockar runt, satt kvar som tur var och jag vet att hon ska lära sig och att man borde fortsätta rida och allt sådant där men vart så besviken när det gick så bra innan. Cerim skrämmer alltid mina hästar, vet inte hur han lyckas, han är inte van vid hästar sedan innan så antar att han inte fattar själv riktigt så man kan ju inte bli arg på honom. Eller kanske det är mina hästar som ska lära sig att slappna av lite mer?

I eftermiddag ska jag ta en lten längre tur i skogen på Cerise, hitta på några bra vägar och Skylla ska gå som vanligt.
Igår kom Charlotte och hoppade Skylla, lite samma linjer som jag och Childeric gjorde men hindren var 20 cm högre, kollade i slutet och hon har verkligen kapacitet. Jättekul och hon hoppade allt med sådan lätthet!

Såhär såg det ut innan de hade klippt gräset i "trädgården", de var en liten djungel för hundarna!





Och här är Emile efter vi hade lekt med bollen ute i över 30 graders värme, trodde att han skulle få en hjärtattack så hällde lite vatten på honom, de tyckte han inte om


Skylla

Skyllas pappa är en bror till Meredith Michaels Beerbaum häst Shutterfly, ser ni någon likhet?









Kanske att båda har svart man och svans?

Hoppträning x2 och friterad

Nu har Luxemburg kommit in i en värmeperiod igen och igår var det runt 25 och idag ännu varmare så har ridit Skylla på morgonen och longerat Nina och resten blir ikväll.

Har en dålig nyhet med tränset jag hittade också, var tydligen Pauls men ska fråga om jag får ha det på tävlingen i helgen så ser han lite fin ut så kan jag träna med ett annat vanligt svart som också passar på hans stora skalle.

Igår trotsade jag värmen och hade hoppträning med Childeric och Cerise.

OBS!
Ridbanan är inte skalenlig!

Vi började med Childeric och det vart lite banhoppning som förberedelse inför helgen. Värmde upp i galoppen och fick lite hjälpt med det. Red först på en stor volt och på halva skulle jag ha stora språng och på resten ha tillbaka honom samlad utan att ta massa i händerna. Var svårt i början och fick ganska mycket skäll mest på mina händer då jag inte håller dom på samma ställe eller att jag inte tog i båda händerna samtidigt. Men efter ett tag fick jag kläm på det och det kändes hur bra som helst, fick vrida min kropp ordentligt tillrätta då jag sitter och vrider mig åt vänster vilket gör att högerhanden åker fram.  Så då galopperade vi i vänster varv och jag fick ställa honom utåt och vrida mina axlar ordentligt, men han gick jättebra så jag behövde nog lite skäll.
Gick sedan över till att hoppa det hindret mellan de röda lådorna som i en åtta, var kanske 50 cm högt men jag fick träna på vägarna eftersom jag inte kunde svänga för tidigt då kom jag in fel nästa gång, var riktigt klurigt då han blir ganska stark också.

Hoppade sedan näst sista oxern i den långa serien på diagonalen på en åtta. Gick sedan över till att hoppa några linjer, först räcket på långsidan med bommen före, var 3 ganska korta mellan bom och hinder sedan en ganska skarp sväng till vänster med 2-3 galoppsprång till kombinationen ute på gräset som var med två grindar. Hoppade sen de röda lådorna mot kominationen, studs mellan den första lådan och hindret sen ett galoppsprång och den andra lådan, 2-3 galopprång till kombinationen.

Satte sedan ihop allting till en bana och höjde upp hindrerna. Första var räcket på den övre långsidan utan bommen före, fortsatte sedan runt halva ridbanan och hoppade den näst sista oxer i serien snett och landade i höger galopp, en ganska lång galoppsträcka till vattenhindret som han hoppade höögt över så kom lite fort in på kombinationen som det var 3 galopppsrång till. Gjorde en volt till vänster efter kombinationen och galopperade mot räcket ute på gräset. Höger galopp och utan att lämna gräset fortsätta ganska långt upp och hoppa oxern också lite snett mot höger för att få en bättre sväng mot kombinationen som var sista hindret. Alla hinder låg på mellan 100-120 cm, kändes bra att få hoppa en bana med lite högre hinder och det gick bra så nu är jag inte lika nervös inför tävlingen.

Med Cerise börjarde vi med serien på diagonalen och byggde på den eftersom. Hoppade också vattenhindret för första gången, men bara själva mattan då, hon stannade och Charles hade piskan och vi fick, ja hör och häpna, piska över henne. Men Charles var tydligen mycket nöjd då en del hästar brukar ta 2 veckor på sig att komma över och hon gjorde det efter lite övertalning, hoppade den sedan några gånger och det gick bättre trots att hon stod emot.
Satt sedan ihop en liten bana här också. Först serien, fortsätta runt i höger galopp runt hela ridbanan och komma på räcket på andra långsidan, göra en högersväng till och hoppa vattnet. Här låg sista hindret i kombinationen på 100 och räcket på kanske 80 medan vattenhindret var på 30 cm haha!




Hoppas att ni förstod någonting av min förklaring! Såhär såg Childerics rumpa ut efter träningen, tror aldrig att jag har sett en häst så svettig förut, inte hela vägen upp på rumpan?!



Emile letar efter katten



James är utslagen av värmen


Dagen

Tränset som jag visade er var tydligen Pauls men ska fråga om jag får ha det på tävlingen så kan jag ha ett annat vanligt svart annars.
Provade ett annat bett på Childeric idag också. Skylla är mycket lättare att hitta avstånden till hindren eftersom att hon får man mycket lättare tillbaka och framåt. Childeric är supersvår att få tillbaka och det satt ett bett på Pauls träns innan och han har ridit Childeric förut så jag antar att han har gått på det innan. Var som ett babypelham fast 3- delat och med läder på sidorna och kedjan var typ i silikon. Basile hjälpte mig sätta på det så att det skulle sitta korrekt men när jag prova och red med det tyckte jag det var på tok för starkt för honom (eller för mig kanske?) var superlätt att få tillbaka honom och kunde lätt hitta distanser men jag fick lov att vara så försiktig i handen hela tiden vilket gjorde att han tog tillfället i akt och springa iväg åt sidorna. Blir nog att byta tillbaka till det gamla och försöka hitta något mellanläge så småningom.
Efter det vart det Cerise, gick väl inte dåligt men fick ingen bra känsla och kände mig bara omotiveradm supertråkigt. Åkte sedan hem för lunch och åkte sedan tillbaka för att longera Nina och rida Skylla som gick fint.

Just det, Victor och Charlotte är nu i Paris (eller utanför) på den där stora tävlingen, tror inte jag kommer få åka dit. Har inte hört hur det har gått för dom så frågade Basile idag "inte så bra tror jag" fick jag till svar.

Skulle ta ut Quina i hagen idag men kom inte ens dit hon hoppar och far så kan knappt hålla henne. Sen när jag öppnar grinden och ska gå in så kastar hon sig bara bakåt och jag får inte in henne så hon fick stå i stallet idag. Vet inte om Charles också har åkt till Paris idag. Hoppas han kommer hem och kan ta ut henne, nu vet hon att jag inte kan hålla henne så då leker hon bara med mig så drygt, igår sprang hon över Charles också, dum häst!

Här är några bilder från dagen!

For Jump, Chaperon Rouges mamma och hon själv


Nina



James ville vara med



Eams fick lite hö


Nytt träns

Hittade ett nytt träns till Childeric i sadelkammaren för någon dag sedan. Först hade han ett pullarträns men jag ville ha ett vanligt på honom och sen så tyckte jag att bettet på det pullartränset var lite för litet. Först hittatde jag ett svart träns som passade hans stora skalle men sen hittade jag ett superfint brunt! Tycker att brunt är mycket finare så vart superglad + att det passar på honom! Hittade också ett par underbara flätade tyglar med samma mönster som passade perfekt med tränset men såg sen att de var lite sönder, Charles sa att det inte är bra med flätade tyglar då så fort man blir lite våt så har man inget grepp med dem, synd när det var så fina. Här är några bilder på tränset:

Bryr er inte om sjusovaren som bär det... Nej men det är jätteskönt att han är så lugn att göra i ordning!









Efter att ha letat efter ett vanligt bett så var det här det närmsta jag kunde komma, är ju så gott som en vanligt tvådelat. Kan känna att han är väldigt svår att få tillbaka vilket visade sig tydligt idag när jag gjorde en bana med bommar och 30 cm hinder bara för att kunna hitta avståndet till alla och utan att hästen springer mot hindret. Med Skylla gick det super, visst hon drog iväg några gånger så jag fick stoppa henne framför hindret kanske 4 gånger sen fattade hon. Men med Childeric är det mycket svårare han är inte lika kvick i benen och som sagt mycket svårare att få tillbaka.


Dunka dunka

Ska börja med att berätta att imorgon är det nationaldag här (eller någonting liknande) så självklart har de satt upp ett stort partytält vid skolan bredvid oss och nu är det party och jag överdriver INTE när jag säger att hela huset hoppar! Tur som jag har ringde Charles vid 21 och sa att jag kunde vara ledig imorgon, kommer inte kunna sova på ett bra tag, känns som om jag sitter mitt i tältet.

Bytte bett på Skylla idag då jag tycker inte att hon har funkat bra på det med koppardetaljer, tror också att hon är känslig i munnen trots att man kan tycka att hon är superstark ibland när hon bara springer. Satt därför på ett vanligt tvådelat med gummi, tycker att det funkade jättebra, ska rida med det ett tag så får vi se!
När jag precis kom hem för lunch så började det spöregna och åska och hållde på tills lunchen var slut. Red då Nina som var superduktigt, sprang på, fattade handen och mer ben än vanligt, tog också galoppen varje gång så jag var supernöjd!
när jag sedan red upp till banan med Cerise så såg det ut såhär:



Så bestämde mig för att ta henne till skogen, bara skritta eftersom det var första gången för henne, kanske lite dumt att rida ut första gången själv på en 4 åring men jag liter verkligen på Cerise, hon har ett sådant himla bra huvud! Gick i vilket fall som helst jättebra, var spänd och det farligaste var vattenpölarna som det krävdes lite övertalning att gå förbi trots att de bara var 20 x 20 cm stora.
Men tänk om alla hästa kunde vara lite mer som hon, till och med sover när man borsta på henne (händer bara ibland).



Så fick Childeric vila idag med gav han en dusch eftersom han hade rullat sig och sg ut som en levande sandlåda.

Tog också några bilder på Chaperon rouge när de kom in för att äta.





Charlotte hade köpt ett på Tretorn ridstövar för ett tag sen och gillade dom inte alls så jag har dom nu och rider i för alla säger ju att de är så bra. Har kommit fram till att de är jättemjuka men känner mig lite som en Jack Sparrow i dem! De är tyvärr en storlek för stora i fötterna och jag tycker att de är lite höga men det tyckte då inte Basile men jag antar att jag vill helre ha för höga än för låga.



Dessa två tittar jag alltid på varje morgon och känner en viss avundshuka...




Hoppträning och övrig ridning

Hoppträningen idag gick super! Fick inte så mycket skäll som jag brukar och fick till och med beröm?! Inte ofta det händer och vart superglad! Hoppade först en serie: 4 cavalettis in sen 4 kryss ett galoppsprång en oxer och ett galoppsprång till och en oxer, jag hoppade nog högst 110 medan Victor var iaf uppe i 135. Efter att vi hade hoppat serien ett tag så fick jag vila medan Charles gjorde klart träningen med Victor.
Sen skulle jag hoppa en liten serie till med några småhinder. Var ett litet, sen ett galoppsprång sen en studs på två hinder, efter det skulle jag svänga runt och hoppa över ett vattenhinder och så gjorde vi det några gånger åt olika håll. Slutade med att vi hoppade bara en oxer ur den första långa serien så jag red på den som i en åtta. Gällde att hitta linjen så jag inte kom in i oxern bakom och inte mosade mitt knä mot någon av de andra hindrerna.
det jag fick mest påpekat idag (lite som vanligt) Håll händerna still, ta upp dom lite och bredda dom. Händerna ska bara röra på sig när du vill hästen någonting annars ska det vara helt stilla. Ha tyngden i stigbyglarna och inte klämma med knäna, trampa ner hälarna. Och när vi hoppade hindrerna skulle jag bara sitta still och inte liksom slänga mig över hindret utan sitta bakom hästen. När jag red så kändes det där 110 hindret som ett 70 hinder, man fick en helt annan känsla, var superhäftigt!
Efter det städade jag lite i stallet och åkte hem för lunch, efter bara varit hemma en kort stund åkte jag upp igen för att rida med Basile.
Red Cerise som var fin idag igen, fortsatte min träning med förvänd galopp, gick lite bättre. Charles har sagt åt mig att träna det så att hon ska bli stakrare och för att när vi sen börjar med byterna så ska de inte byta så fort det svänger utan det ska byta när jag vill att de ska byta.
Efter det Skylla som var mer på bakbenen än nere på marken, hon har ju stått i två dagar (påminnelse till mig själv: låt aldrig Skylla stå i två dagar igen). Eftersom det var en annan häst där uppe också (Basile) vart hon "jättetträngd" hela tiden och så fort den kom för nära kasta sig runt upp på bakbenen och hålla på, så fick henne aldrig riktigt koncentrerad. Försöker imorgon igen...
Fick sedan äran att rida ut på Ojiki, skittade bara på långa tyglar, han ska iväg på tävling denna helg igen och laddar nu krafter som Victor sa.
Tänkte efter det rida Nina men var supertrött, hade inte ätit så mycket till lunch så jag longerade henne bara lite så fick hon röra på sig i rätt form.

Ojiki laddar, Victor låter honom alltid äta gräs när han rider ut så jag kunde ju inte stoppa honom från att trycka ner skallen, kände också att det var ingen idé, jag rider så sällan honom!




Såhär ser skogen ut, supermysig dålig bild dock men man ser! Blixten får det att se mycket mörkare ut, det var ju på dagen vi red ut!



Påväg hem, tråkigt väder men var ganska varmt endå. Ni ser Emiles rumpa till höger, James ligger och sover i sadelkammaren han är för lat.



En glad Childeric och Nina som jag lät beta lite i kanterna på hagarna




Nyheter

Så inte denna fredag utan nästa ska jag iväg på tävlingen, det blir 95 cm på fredagen, på lördagen är det inget och på söndagen blir det 105 cm. Är supernervös och sa det också, fick ju inte ens betämma höjden själv, fick jag välja skulle jag typ hoppa 80 och 90 bara för att se hur det är här och hur hästen känns och så. Har ju bara hoppat en 1meters bana en gång men Junior och han känner man ju utan och innan + att han hoppar i vilken situation som helst. När de hoppar 1 meter här känns det som om språnget är 110, det är en helt annan känsla, inte på något dåligt vis men man måste verkligen ha koll på balansen över hinder. Känner ibland att jag vinglar till, är liksom inte van vid att hoppa såhär.
Är mest nervös för att de inte kommer se bra ut, det är det viktigaste att ridningen ser bra ut och sen att jag rider rätt väg, men då sa Charles att han har då ridit fel såå många gånger. Det fick mig att känna mig lite bättre till mods!

Imorgon klockan 9 kommer en häst från ett annat stall som Victor ska hoppa som han brukar tävla och rida lite annars. Då ska jag också vara klar med Childeric och få lite träning. Är lite nervös för det också eftersom Victor också rider så bra och nu ska hans häst ägare och alla vara där och kolla. Men jag blir ju inte bättre om jag inte tränar så det är väl bara att bita ihop!

Städning

Idag är vädret supertråkigt, småduggar och är kallt så Charles föreslog att jag kunde putsa upp de grejerna som ska iväg och lagas och hitta på lite andra inomhus saker att göra. Putsade först utrustningen och sen tänkte jag sortera täckerna. De tjocka ska in i ett förvaringsutrymme och rensa bort de som är sönder och de som mössen har ätit på. Började med att riva ner alla täcken som låg på hyllorna och precis när jag drog ner en hög och den landade på marken kom de ut två små möss ur den, jag förstörde säkert deras bo! Den sprang lite långsamt iväg till en annan hög som om de inte visste vad de skulle göra så jag tog upp filten jag hade haft ner och ruskade den lie och PLOPP kom fler möss ut. De sprang inte iväg riktigt utan såg nyvakna ut, tyckte så synd om dem. Visste inte vad jag skulle göta så lämnade allt i en röra för att åka hem och tänka på saken!
Trots det dåliga vädret så måste några hästar gå, Nina är i stort behov, jag måste träna med Childeric (två veckor kvar till tävlingen) och Skylla måste gå annars blir hon ohanterbar sen.

Sööt!



Alla schabrak och lindor jag har tvättat de blir ju aldrig torra pga av vädret, bara smutsiga igen buuu :(



Mördarhästen

Eftersom det hade regnat mycket så var det halt på fälten idag så hästarna kunde inte få komma ut (förutom stona och fölen, cassis, eams, childeric och rocky som går på andra fält som är helt okej). Därför släppte jag ut dom i paddocken lite två och två så det kan springa av sig. Tog först ut Antendra och skulle sedan hämta Quina, som är lite speciell. När hon såg Antendra vart hon superrädd och hoppade ner till karusellen som det är ett litet dike ner till, såklart tappade jag henne då och ramlade också ner. Kom upp igen och efter lite lockande fick jag tag i hästen gick sedan till öppningen av paddocken för att släppa in henne och när jag öppnar grinden slänger hon sig tillbaka, har ju inten chans att hålla henne så tappar henne igen och hon galopperar iväg till ett fäl och springer in där. Efter att ha slirat runt i full galopp i några varv får jag tag i henne igen och går åter till paddocken. Denna gång händer samma sak att hon slänger sig tillbaka och jag är skitsur på henne och bestämmer mig för att inte släppa så det blir att jag springer efter henne några steg men då vänder hon sig om och sparkar bakut så det träffar mig i magen. Tappar luften och lägger mig på backen så kommer James fram och slickar mig i ansiktet så då känner jag mig lite bättre. Stänger in mördaghästen i den sliriga hagen som hon sprang in i igen och lät henne stå där till klockan 20 på kvällen i spöregn och knappt något gräs. Efter det kom hon in snällt. Har aldrig varit så sur och har bestämt mig för att inte ta henne igen. Hon har dragit iväg med mig minst 6 gånger nu och jag börjar bli lite trött på henne.
Här är hon:

Ser ni mördarblicken??



Såhär såg det ut när jag skulle rida upp med Childeric till ridbanan igår, bestämde mig för att jag skulle hinna rida lite.



När jag hörde att det mullrade så vart Jenny och hennes snea skalle såhär glad:



För några dagar sedan fick Charlotte svar från den fina tävlingen utanför Paris att hon får åka, hoppas verkligen att jag får åka med en sväng och kolla lite!

Nosgrimmor

Här nere har jag fått lära mig hur man spänner nosgrimmor för det kunde jag tydligen inte innan, nu har jag lärt mig att det ska vara såhär:

Engelsk nosgrimma: Den ska sitta stenhårt alltså så långt du kan dra upp den, jag har alltid haft två fingrar mellan men det var såklart för löst. Anledningen till att den ska sitta så pass hårt är för att hästen inte ska kunna öppna käken något. När man har den med två fingrar mellan så kan den öppna lite och när den försöker öppna så tar det stopp nästan direkt och det blir liksom ett ryck och det är inte bekvämt för hästen. Bättre är tydligen då att spänna den hårt från början, har gjort det på senaste tiden nu och ingen häst som har klagat än iaf.

'

Aachenträns: Här ska den översta nosgrimman vara med två fingrar och den nedersta ska sitta hårt. Antar att det är för att här kan inte hästen öppna munnen över huvud taget eftersom det är en extra rem.

Remontnosgrimma: Den här ska också sitta med två fingrar, jag som trodde den skulle sitta ganska hårt.

Pullarnosgriman har jag inte fått någon tillrättaviselse av, än!

Rider or no rider

På tävlingen här så måste man ha ett litet armband för att komma in och jag fick ett i onsdags av Paul. Sen igår skulle Victor ge mig ett för han trodde inte att jag hade något när jag skulle dit igen, så visade jag att jag visst hade.
V: "Är ditt grönt?"
J: "Ja, är det fel?"
V: "Nej men det betyder att du är ryttare för de har grönt, besökare har blått."

Antar att Paul tyckte att jag behövde lite självförtroende så jag fick ett grönt istället, tack Paul!


17 juni

Jag har haft mycket att göra de senaste två dagarna då Charles har varit veterinär på den stora tävlingen här så jag har varit själv i stallet på morgonen och trots att jag inte gör några stallsysslor (förutom ta hästar ut och in ur hagar och fodrar kväll) så tar det så himla mycket tid när man är själv! Först ska stona ut i deras hage. Sen ska någon häst ut i paddocken och en ut på gångbandet så det blir några boxar lediga. Sen ska stona med föl in och äta korn, efter de har ätit upp ska de ut igen och eftersom man måste gå igenom en hage för att komma till deras så måste jag vänta med att släppa ut Nina och Cerise i deras hage som är den man går igenom. Cassis och Eams går ut i en annan och Rocky och Childeric ska in och äta korn. Sen måste de turas om att gå i paddocken de som inte går ute på fälten. Efter det rider jag kanske två hästar sen är det dags för lunch så då ska alla in igen vilket går mycket långsammare eftersom de står alltid längst bort i hagen och när man väl kommer dit så galopperar de 75 varv innan man får tag i dem. Men jag har som sagt överlevt. Tog några bilder på fina fölet ute i paddocken idag, släppte ut dem i kanske en timme. De har ju inte varit ute på ett par dagar eftersom fölet har fått lite behandling och för att de ska få en chans att börja dricka mjölk igen. Men nu såg det superbra ut, sprang runt och bockade som bara den och var jätteglad!





Var också och matade hästarna här runt om på fälten så då fick jag träffa min favoritfux och hans kompisar!








14 juni

Har ridit fyra hästar idag, först Cerise som var superfin, känns bra att det går famåt med henne. Efter det Childeric som var som en degklump, seg alltså, tränade lite byten då jag känner att det kan vara bra att veta hur man gör de på honom ordentligt innan tävligen sen fortsatte över lite bommar. Körde lite "klockan" fast utan en bom, så alltså tre bommar men då de inte låg med lika avstånd så vart det så mycket on-off och jag fick ingen känsla i det så slutade med att jag bara galopperade över två bommar.

Efter lunchen skulle Nina för första gången upp till ridbanan så jag hade sällskap med Basile och hans häst. Gick upp med henne och satt upp på henne där uppe, då stod hon still. Började sedan skritta runt lite med henne eftersom hon var superspänd, förstår det också eftersom allting var helt nytt, en massa hinder och en Basile som galopperade runt på sin häst. När hon inte slappnade av så bra så provade jag att jogga lite istället för att se om de kunde släppa lite om hon fick röra på sig lite istället för att trippa runt. Gick väl okej till en början och sen fick hon spel, brallade iväg och eftersom hon inte förstår handen riktigt än så försökte jag göra halvhalter och använda rösten samtidigt som jag försökte sitta kvar. Då vart hon ännu mer stressad när jag tog i handen så hon sprang ännu fortare och tillslut kunde jag styra in henne i ett hörn och få stopp på henne och börja om. Efter det gjorde hon samma sak två gånger till. Känner mig nöjd med att jag satt kvar men vet inte vad ajg ska göra när hon bara kutar iväg sådär eftersom hon inte fattar någonting. Få se om jag får med mig Charles till hjälp imorgon, i annat fall så ska jag rida själv så hon slipper ha en annan häst som springer omkring och gör henne mer stressad. Me känns inte heller så bra att vara själv ifall någonting skulle hända. Vi får se hur det blir.

Sen vart det Skylla som var stressad över alla bromsar som kom så hon vart aldrig helt avslappnad heller och studsade omkring och var rädd för allt. Men efter Nina så kändes det här bara som en bagatell.

Imorgon åker Victor och Basile till den stora tävlingen här i luxemburg, jag har fått i uppdrag att duscha Basile häst EXTRA noggrant nu när det är en sådan stor tävling. Det är en utav alla hästar som aaldrig står still så vi får se hur det går.

Nina idag:


Såg 232 miljoner dansa förbi

Oj vad virrig jag är, självfallet var den stora fina tävlingen som vi var på idag i Tyskland och denna helg är det en i luxemburg!

Var i vilket fall som helst hur fint som helst på tävlingen! Såg många fina ryttare rida och Angelica tog hem andraplatsen när Ludger Beerbaum kom in som sista ryttare och tog hennes förstaplats! På tredejplatsen kom Luciana Diniz på Winningmood, ni vet hon som red hästen utan träns?



Under det stora vita taket där satt vi och kollade!



Och såhär såg det ut ifrån där vi satt, superbra platser! Runt om i träden här var det en massa papegojor som man kunde se ibland och höra hela tiden.



På prisutdelningen, Angelica bak till vänster. Hon hade sin häst Walter på prisutdelningen istället för Mic Mac som hon hoppade, antar att han är lugnare.



Här är några av de namn jag såg hoppa idag:

* Christian Ahlmann
* Daniel Deusser
* Edwina Alexander
* Ludger Beerbaum
* Angelica Augusstson
* Denis Lynch
* Luciana Diniz
* Marco Kutcher
* Peter Wylde

Några av de namnen jag kände igen, såg också Cerises pappa hoppa också, superfin men kommer inte ihåg vad han hette haha...

Innan själva hoppningen kikade jag föbi på dressyruppvärmningen och hittade någon bekant, var en sådan otrolig upplevelse och jag stod där i hela 40 minuter och bara kollade och gick sedan när han gick in på banan eftersom det var SMOCKAT på framridningen och var ännu mer SMOCKAT uppe på banan så kollade nu på hans runda när jag kom hem, superbra, kom 1a såklart!







Hur coolt?!?

Eams

Säg hej till Eams, han kom för några dagar sedan och Citterio åkte. Charles sa att jag kunde rida honom om han inte var allt för dum, vet dock inte vad han brukar göra så jag väntar med att sitta upp tills Charles säger till mig!
Han är iaf superfin, svansen är helt silvrig!

 

Imorgon åker vi till en tävling här i luxemburg. Det är på en utav de finaste ställerna och jag har sett live idag på datorn och bla. är Michael Jung och Angelica Augustsson där, det har också rycktas om att det ska komma en viss Totilas dit, jag håller tummarna!

 

 


11 juni

Fick börja dagen med lite träning med Cerise igen, men ingen hoppning då eftersom att hon har gjort det i två dagar och det tar på hennes lilla kropp! Vi gjorde skänkelvikningar för att hon skulle lära sig bättre att flytta undan för skänkeln och inte skjuta ut bogarna. Gick sen över till att fatta en massa galopp, galoppera några steg, bryta av och göra om. Gick helt okej.
Red efter det Nina som idag tyckte allt var lite läskigt, när jag satte upp stod hon still sen när jag ville att hon skulle gå framåt så stegrade hon sig en gång och bockade två sen var de över. Kunde dock inte få henne att koncetrera sig ordetnligt eftersom en bil stod på fel ställe= inte acceptabelt!

Efter lunchen red jag Childeric så kom Charles upp så det gick över till att bli en hoppträning. Denna gången gick det bättre än förra, inte mer än så.

Började med att värma upp på serien med tre hinder till vänster. Hoppade bara mittenhindret först och gick som en åtta runt. Var faktiskt supersvårt i början då det är väldigt snävt och man fick lov att rida ut rakt ganska mycket innan man svängde och då vart det att han bytte till fel galopp och sen fick jag svårt att byta tillbaka och vi tappade rytmen. När vi väl hade klarat det någorlunda så hoppade vi alla tre hindrerna som i en åtta åt båda hållen.

Hoppade sedan hinder nummer 1 och 2. Hoppade 1an la en volt och hoppade 2an, gjorde sedan samma sak åt båda hållen. Efter let tog vi bort volten och jag skulle hoppa båda på en rak linje. Gick faktiskt ganska bra, vi varierade galoppsprången mellan lite också. Satte sedan ihop en bana, först räcket och oxern på en rak linje och sedan upp på ridbanan igen och hoppa ett vattenhinder, svänga ner till vänster och hoppa ett litet uthopp.

Som ni ser på bilden så är det bara serien och vattenhindret som är på banan för på ena långsidan har man tagit bort stketet och gjort en till "ridbana" ute på gräset. Charles säger att det är för att man ska kunna rida på olika underlag och för att man ska kunna hålla koll på sin häst utan staket längs sidorna.
Hela banan slutade iaf med att räcket låg på runt 110 cm och oxern på 1 meter, Det är nog det högsta jag har hoppat här nere än så länge eftersom vi hittills bara ha koncentrerat oss på det mellan hindrerna. Var inga problem för hästen men det krävdes lite mer koncentration från min sida vilket jag tror var bra!



Förresten så har det lilla nya fölet, Chaperon rouge, inte mått så bra, har inte druckigt mjölk ordentligt men Charles sat att det såg lite bättre ut nu på eftermiddagen så vi får hoppas på att hon bättrar sig, hon är ju så söt!

Här är några bilder på stona och fölen ute i hagen idag.







Ser ni den bruna hästen som springer där bakom med bläs? Det är Rockys och Ninas mamma (fick reda på idag att det har samma mamma? Tur att Nina inte är lika galen som dom två!) hon gick i hagen bredvid men hade hoppat över till de här så jag hållde på att fånga henne då passade jag på att ta några bilder. Hon sprang som en dåre i 5 min sen var hon helt slut och jag kunde fånga henne!



Fick nyss reda på att min första tävling är om 3 veckor, är lite nervös redan, mest för att jag inte kommer kunna hitta avstånd och det blir konstiga språng och jag blir en flygande vante. Blir då med Childeric, de tyckte det var bäst om jag åker ut med han 2-3 ggr innan Cerise så jag blir lite van eftersom han vet precis vad han ska göra och Cerise vet ju ingenting. Vet inte ens hur högt det är? Kanske bäst att fråga...

Förmiddag 10 juni

Red Childeric idag efter att han har vilat i två dagar då han inte har kännts så fräsch men var som vanligt idag. Känner dock att vi inte har någon kemi och att jag bara arbetar emot honom. Red efter det Cerise och precis i uppvärmingen kom Charles förbi med bilen så vart lite hoppning idag också, då går bara framåt med henne nu!
Först hjälpte han mig lite med uppvärmingen och allt bara gick så bra, förstår inte hur han gör det bara lossnar när han står där och kollar, superkul! Sen så värmde vi upp på samma långsida som igår (hinder 3 och 4) på 50 cm åt båda hållen, gick bra. Sen gick vi över på gräsdelen och hoppade ett smalt räcke på kanske 70 cm några gånger. Lade sedan till en oxer, ganska bred lite högre än 70 cm parallel. Så först skulle jag hoppa den från höger varv, lägga en vänster volt efter och komma på det smala räcket igen, gjorde det några gånger och hon hoppade verkligen super på oxern! Imorgon ska hon bara joggas lite, antar att hon kommer vara lite trött i musklerna!

Tog sedan en evighet att ta in hästarna eftersom alla stod längst bort och ingen ville komma.

Victor ska låna min bil nu på eftermiddagen för att han ska åka iväg och träna med Oijki i tyskland. Så vet inte om jag ska köra hans då? Hmm, nej hoppar nog över det, han är superrädd om sin bil och jag drömde för några dagar sedan att jag körde sönder den och han vart skitsur, så det blir nog en promenad med hundarna istället, de uppskattar dom nog!
Efter lunch ska jag rida Skylla, fortsätta med bommarna från igår och att hon ska kunna göra halt mellan och inte dra iväg. Sedan rida Nina, om Basile hinner komma så kanske hon får följa med upp till ridplatsen istället för att bli riden i paddocken här nere. Men vill ha sällskap första gången när jag ska upp dit, hon förstår ju inte riktigt vad skänkel och hand betyder än. Sen om jag hinner longera Cassis, men han är sista prioritet.

Här är en bild när jag logerade Nina innan jag red henne igår, jag vill att ni kollar in det fiiiina schabraket!!


9 juni

Idag har ridningen kännts mycket bättre än vad den gjort på länge. Red Cerise först och fick en liten hoppträning med Charles. Det är så himla mycket bättre att hoppa henne än Childeric, hur kan det vara lättare att hoppa en 4 åring istället för en 7 åring?
Värmde upp med att rida på en volt och två bommar på vardera sida, hitta avstånd och att hon inte skulle springa iväg. Hoppade sedan fram på tvä räcken på långsidan och satte sedan ihop en liten bana på 4 språng, våran första! Gick faktiskt mycket bättre än vad jag förväntade mig eftersom hon brukar springa på sidan, men idag skötte hon sig bra jag tror att hon har börjat lära sig!

Travade först in på ett räcke på ca. 60 cm fortsatte i galopp och svängde lite halvt igenonom och hoppade en oxer på 70-80 cm och fortsatte sedan över de två räckerna på 50-60 cm.



Det var inga större problem med banan, hon landade i fel galopp över tvåan så skulle jag fatta nu men hon fattade samma igen så vi har fått lite läxor tills nästa gång.
Jag ska fatta galopp, galoppera kanske 10 språng och sedan sakta av för att göra samma sak igen. Ska också försöka att få galoppen lite långsammare, nu vart det att hon sprang och sög verkligen tag i hindrerna. Det var inte alls bra tydligen (tänker på Junior) utan hon ska vänta på mig och gå i samma takt ända fram till hindret. Så mycket galoppfattningar, skulle kunna fatta 50 gånger på ett pass och galoppträning för övrigt. Charles tyckte iaf att hon hoppade bättre nu än förra gången och han klagade inte lika mycket på min sits (jaaa!!) utan mest på att jag trycker på henne speciellt mellan 3an och 4an och hon behöver verkligen inte tryckas på. Grejen är att jag känner det inte själv när jag trycker på så jag blir så förbannad när han säger att jag gör det. Måste verkligen tänka på att slappna av i benen.
Fick göra halt med henne flera gånger framför 1an innan hon fatta att hon inte skulle springa emot, sen gick det bättre, ska också tänka på att inte vara framför henne utan hellre lite bakom henne.

Red efter det Nina som var exemplarisk! Stod helt still när jag satt upp från den lilla gula kuben. Sen travade jag runt lite gjorde volter, snett igenom osv. Satt sedan av och upp igen några gånger, exemplasik! Så då bestämde jag mig för att sluta!
Charles tycker att jag börjar förstå hur man rider unghästar nu och att det är bara att rida på så mycket det går, ska bli så kul när vi kan börja hoppa henne som Cerise!

Skylla gick också bra idag, satte ihop ett träns till henne eftersom hon inte hade något med sig och tog bara ett bett, vart ett tvådelat med fasta D- ringar och koppar på. Hon har vilat igår och dagen innan det och eftersom hon inte är en häst som vilar sig i form för at hn är så het så förväntade jag mig inget, men gick helt okej, tror att det är bättre imorgon.

Longerade sedan Cassis som var helt okej och Childeric har några dagars vila eftersom han inte har känt så bra de sista två gångerna. Men imorgon ska han nog gå, då blir det att rida 4 och longera Cassis. En lagom dag!

Chaperon rouge du gibet

Fick några dåliga bilder imorse på det nya fölet som heter Chaperon rouge och betyder rödluvan på franska. Alla ston här har olika teman som de döps efter och första bokstaven i namnet är samma bokstav som pappan har först. Så detta sto har alltså sagonamn och pappans namn börjar på C. Sen tex. Cassis betyder svartvinbär och Cerise betyder körsbär!
Är helt kär i det nya fölet och har sagt till dem att jag måste stanna minst 4 år så jag hinner se det växa upp och sen köpa med det hem! Den springer redan före sin mamma i hagen!




A day off

idag har jag gjort ingenting, precis som jag har planerat. Gick till affären imorse för att handla lite balsam och nödvändiga saker. Eftersom det är ganska kallt ute idag 16-17 grader så har jag mest suttit inne och kollat på film. Saknar att vara i stallet, är nog bra att vara ledig en dag så man kan längta lite! Red inte Nina igår eftersom jag inte hade någon koll på när vi skulle åka på träning, så det blir imorgon istället. Då har de flesta vilat så blir att rida 4 stycken och longera Cassis.

Det märks verkligen att detta är ett häst land. Till och med i mataffären har de en liten hylla med hästsaker!



Köpte något som påminde mig om Fanny, hittade dock inga tefat :(



Mina två änglar! Cerise och Nina





Det här var den bästa bilden jag fick på de nya fölet, hann inte ens komma in i hagen innan det bar iväg



7e juni

Såhär såg Childeric och Rocky ut igår. Det hade regnat så rullade de sig, lägg märket till Rockys dreads (till höger).





Har jag berättat om Rocky? Tror inte det, han är iaf 6-7 år och är uppfödd här men har inte kunnat blivit riden ordentligt än. Så fort de sitter upp och ska rida så försöker han skrapa av sig dem, lägger sig ner så folk bara flyger av. Väldigt synd då han hoppar bra. Han hoppade över staketet 2 ggr i helgen och in till stona och fölen!

Charles tyckte att jag skylle klippa bort det längst ner som är tunnast på Cerises svans, men jag vägrade eftersom jag ville att hon skulle ha någonting att vifta flugor med (är supermycket flugor här). Så klippte bara en lite på toppen och borstade ut den. Ska fråga om han kan fixa någon salva man kan smörja i hennes svans nu när hon har börjat klia sig, jag vill inte att hela ska förvinna!

Före



Efter, mycket skillnad haha!



Här är ridskorna jag köpte igår, supersköna och ska vara jättebra kvalité! Chapsen jag provade var för långa så han måste beställa hem kortare, tar 2 veckor. Då visar jag vilka jag köpte!



I eftermiddag är det träning för den tyske tränaren igen och innan dess ska jag ha duschat Shamore och rida Nina. Ja nu orkar jag inte vänta på att någon ska hjälpa mig med henne och det är ju inte bra att bara longera så jag testar att rida själv idag, är ju trots allt 4e gången. Det värsta som kan hända är att jag ramlar av och då hoppar jag väl bara upp igen. Skulle vara kul om vi kunde komma någonstans!

Sen ikväll kommer tränaren hit och ska äta middag, nej nu måste jag skynda mig till stallet!

Ps. Idag fick vi vårat sista och 5e föl för i år, var där idag och kollade på det men den bara sprang iväg så kunde inte ta någon bild. Är ljusbrun/ fux med en stor bläs, superlånga ben och jättevacker! Charles tror att den kommer att bli grå så småningom!

6 juni

Har haft fullt upp dess två dagar och inget föl har kommit! Lite "peeew" feeling men skulle också vara kul att se den när den kommer ut! Mamman är verkligen jättetjock! Måste ta en bild på henne.

Basile har varit till måttlig hjälp då han har varit på party både på fredagen och lördagen, men alla hästarna lever så jag känner att jag har gjort ett bra jobb som stallvärdinna ändå.

Louise var över hit för att äta middag lördag kväll och jag berättade att jag inte tycker ridningen har gått så bra på sista tiden men hon sa också att Charles (och många andra här) är så med träningen, man får mycket kritik. Men eftersom han också har 3 barn som rider så sjukt bra så vet han vad han gör. Så jag har bestämt mig för att hålla ut och verkligen ta vara på den träning jag får. Louise sa att hon började tränade mer för Paul (Charlottes pojkvän) eftersom han inte är lika hård men också superduktig.
Jag är ju van att få kritik men ibland vore det kul att höra "det där gjorde du bra" eller något så man veta att man är påväg åt rätt håll. Nog om det nu!

Idag har jag ridit två hästar på förmiddagen, ser ut att bli en väldigt lugn dag. Red för Childeric som har vilat i två dagar. I vanliga fall får man ha lite tryck i honom för att han ska gå bra men idag var han helt död för skänkeln, jag fick lov att jobba som en idiot och fick inte alls någon bra känsla. Sen tog jag Skylla, hon var också slö men med henne är det bara bra eftersom hon är så het annars så hon kändes hur fin som helst, superkul! Vi kunde till och med trava helt lungt och fint utan att hon bara rinner iväg (!!). Kan bero på vädret att det är så slöa, det är jättefuktigt idag och igår hade vi ett stortåskoväder, och idag ser det ut att bli ett till fast i eftermiddag.

Ingrid har också börjat prata om att jag ska skaffa licens så jag är redo för tävlingar, jag menar herregud har hon sett mig hoppa på senaste tiden? Jag tycker iofs om att tävla så det skulle vara kul att komma ut lite och få rutin eftersom jag inte har någon men först måste jag lära mig att rida!
I eftermiddag idag, om Ingrid kan smita ifrån jobbet, ska vi åka till en hästaffär och köpa ny ridskor + chaps till mig eftersom mina skor är totalt slut nu och chapsen bara åker ner (de har liksom blivit förstora) och är allmänt trasiga också, ska bli superkul!

Måste också berätta att Charlotte och Kiwi (deras bästa häst) kom 5a i den största klassen i helgens tävling i tyskland (155 cm)!!

Eftersom att det har regnat så mycket igår så får hästarna inte komma ut på fälten idag för då blir de söndertrampade så istället släpper vi ut dem två och två i paddocken så att de får springa av sig lite, tog några bilder på Cerise och Nina när de sprang runt! Nina är den i blå grimma och Cerise har brun.






Ansvarig: Jenny

Så nu har Charles flygit iväg till Tyskland och då blir jag stallansvarig över helgen. Då måste jag bla. åka ut med kraft till hästarna som är på olika fält här runtomkring, tar med Basile som min personliga karta. Förhoppningsvis kommer vår lilla "stallman" hit på söndag också även fast han är ledig då och fixar stallet så jag slipper det, har nog mycket att göra med alla hästar som ska ridas och skötas. Och det bästa av allt, ett sto har beräknats föla i helgen. Vi satt på henne ett birth-alarm som går av om hästen lägger sig ner och reser sig upp inom en viss tidsintervall. Vilket då också kan ge falska alarm om hästen lägger sig ner för att sova. När larmet går så ringer det i Charles mobil och då ringer han hem hit så får vi åka ut och kolla. Så jag har fått en snabbgenomgång om hur man förlöser ett föl, men hoppas att den inte kommer i helgen, är så nervös över det!

Idag fick jag en sovmorgon så började efter lunch. Red då direkt Childeric och tränade över bommarna och sen Skylla. Longerade sedan Sorbier, som bralae runt lite först men gick riktigt bra sen. Longerade också Cerise, hon brallade också runt först men slappnade av lite mer sen, dock inte så mycket som jag skulle vilja men vet inte hur mycket hon har blivit longerad så ska försöka att göra det här en gång i veckan iaf, det är nog bra med lite allsidig kost!

Det var tur att jag fick sovmorgon för igår var jag och Ingrid och kollade på bio som började klockan 22, Pirates of the Caribbean 4 som var riktigt bra fast 3Dn var inte så bra, stor biosalong fick vi. Det var så skönt att se att de pratade engelska för en gång skull! *minns tillbaka till när jag såg 1a på tvn här* Dessutom var det textat på både tyska och franska!

Bebisen!




Suck

Usch gårdagen var verkligen hemsk, hade ingen lust att rida idag alls. Fick en läxa från gårdagen med Childeric, det var att bara galoppera över bommar och hitta avståndet så gjorde det idag, hur svårt ska det vara? Det är som om jag inte känner hur stora hans galoppsprång är. Meningen är att han bara ska kunna rulla på medan jag inte gör så mycket, visste gick det bra någon gång men ibland tröck jag på honom för att han skulle räcka över och sådant gillar de inte alls, jag känner mig verkligen som en nybörjare. Alla här sitter så perfekt på hästarna, det ser inte ut som om de gör någonting och det går så bra hela tiden.

Med Cerise så tänkte jag på vad Basile sa igår att inte bry mig så mycket om huvudet på hästen, Charles berättade också en rolig historia när jag sa hur det var med Cerise och att jag inte skulle bry mig om hästens huvud så mycket.
Han hade en häst förut som var jättesvår att få rund i nacken så han red på graman och var riktigt fast i handen och gjorde alltig för att få ner huvudet på den. Han skulle nämligen till ett ställe och rida och där var alla hästarna väldigt välridna och han ville ju såklart att hans häst också skulle va det så han tränade jättehårt på att få ner nacken på den. Men när han kom till stället där han skulle rida så var den första kommentaren han fick "varför rider du huvudet på hästen?" Så fick han börja om helt igen!
Så struntade så gått som i huvudet idag och lät henne springa på, efter ett tag vart det faktiskt bättre, hon sökte sig nedåt och lugnade ner sig lite så då slutade jag direkt.

Sen red jag Sorbier, satte inga krav här helt, han ska bara slappna av var det enda jag tänkte, men gjorde han det? nej, kan seriöst inte rida den hästen men han får iaf komma ut och sträcka på benen lite och bli borstad. (Säger det för att de ska få mig att känna mig bättre).

Idag ska Basile rida Skylla, Charlotte tyckte han skulle göra det någon gång och det tycker jag är bra så han kan känna hur hon är och vad jag gör för fel med henne.

På eftermiddagen tänkte jag longera Nina och Cassis, Citterio känner jag inte för att ta tag i, han åker troligtvis nästa vecka så det blir bra så får han någonting att göra. Cassis är Victors häst men tycker han har knappt tid för sina två nu (eller tar sig tid) så kan longera lite för att vara snäll, det mår han bara bra av.

Ikväll ska vi äta en middag och åka in till city för att se en film, Basile ville se Hangover 2 och för mig gör det inget, har tittat på den första och tyckte den var kul! Ska bli skönt att tänka på någonting annat!

Hemsk dag

Morgonen började bra, jag Basile gick upp för att rida jag hade Childeric sen kom Charles upp till ridbanan och vi började hoppa lite. Började med några styrkeövningar hoppade sedan några linjer och satte ihop det till en bana. Kan bara sammanfatta det såhär: Hemskt! Känns som om jag har tappat känslan totalt sen jag kom hit, iaf i hoppningen. Hittar inga avstånd, alltid har Charles någonting det är fel på, det går aldrig liksom bra. Nu var det mest det gamla vanliga, att jag trycker på hästen vilket jag inte ska göra, hästen ska göra jobbet, jag ska inte stoppa upp rörelsen med min kropp som jag tydligen gör nu, ska sitta bättre och lättare i sadeln, och tryyyyck inteeee. Det var väl det mesta hela lektionen gick ut på. Kändes bara så pinsamt när Basile hoppade samma övningar som jag gjorde + att han har en mycket svårare häst och det gick galant, var nästan som man ville fälla en tår efter.

Efter det så hade jag inte lunch att rida alls har funderat tidigare på att longera Cerise lite så vi varierar arbetet lite. Så sa jag det till Basile men han tyckte att jag skulle rida och så gjorde jag det och sen så gick det inge bra. Hon var så himla springig och jag vill liksom inte slita i tyglarna jag vet liksom inte vad jag ska göra. Basile gav mig sen några tips när vi hade ridit klart att jag inte skulle bry mig så mycket om var jag hade hennes huvud utan låt henne springa när hon gör det och slappna av. Ska försöka med det nästa gång men ska longera henne någon dags också bara för att jag vill det.

I eftermiddag ska jag longera Nina, som alltid brukar vara bra, longera Sorbier, eftersom jag inte kan rida honom så bra så tänkte jag att han kanske kunde få jobba mer ordentligt om jag longerar honom. Sen sist rida Skylla, får vi se vilket humör hon är på idag.

Nu ska jag hitta någonting att äta, varken jag eller Basile kan laga mat så han sitter och äter kakor medan jag tog en banan, båda i väntan på att någon av oss ska ta initiativet, and i won't be me...

RSS 2.0