16 Februari 2012

Hejsan allihopa!

Här kommer jag med lovade bilder från systemkameran. Jag och Charles var i Dockendorf (där Charlotte jobbar) och kollade på när hon red lite hästar, bland annat de två nya de har köpt och Victor åkte dit med Sorbier och Euca för att motionera dem lite då det inte har gått att rida på våran ridbana på minst 2 veckor. Passade på att ta lite bilder men skulle tagit på stallarna, de är så fina och boxarna enorma, som små hagar!

Först lite uppdatering om hur det har varit den senaste veckan och 6 dagarna (sedan sist jag uppdaterade).
Jag åkte med bröderna Bettendorf till deras kompis Alexandres födelsedagsparty.
En "once in a lifetime" upplevelse. Tänk er "sweet 16" på MTV. Fast istället för fruktiga drinkar så flödade champagnen. Han hade folk som parkerade bilen åt en, dörrvakter, röd matta på vägen in, inhyrda dansare på borden, flickor som gick runt i matchande outfits och bjöd på godis och shots. Ja, you name it. Slutade i vilket fall som helst med att Alexandre stod på en soffa och drack ur två 30 liters Moët flaskor så då åkte jag och Victor hem. Just det, en tårta också som smakade fantastiskt!.

Sen har jag börjat på franskakurs två dagar i veckan. Träffade lite andra svenska tjejer och har provat på att festa i Luxemburg vilket få en tumme upp! Tummen ner för att man får röka inomhus vilket leder till att kläderna STINKER, så man måste alltså tvätta allt direkt.

Ska njuta av den kanske sista lediga eftermiddagen (kan som sagt inte rida för att det är fryst så då är jag där på morgonen och hjälper till at ta in och ut hästar och åker dit på kvällen igen för att fodra).

Så här kommer lite bilder från eftermiddagen i Dockendorf!



Okej det har tagit en timme att ladda upp en bild, så fortsättning följer när blogg.se vill sammarbeta lite mer. Här är i alla fall Sorbier!

Och imorgon fyller jag 21 år!



2 Februari 2012

Hallå allihopa, nu var det ett tag sedan jag skrev igen och jag tänkte uppdatera er om läget här nere. Jag har tagit några fina bilder på Sorbier och Childeric med systemkameran men Basile har lagt in dem på en annan dator och tagit bort alla från kameran men jag ska fixa det. Kanske ska ta lite fler bilder idag? Solen skiner och det var varit minus det senaste dagarna så det är fint väder. Men minus för mig betyder igen ridning då ridbanan har frysit. Lite skönt att få eftermiddagarna ledigt då det har varit mycket jobb den senaste tiden. Blir mycket hästar ut och in nu på vintern när alla är hemma + att alla som står i uteboxar ska ha vatten i vattenhink då det har frysit.
Vet inte om jag har sagt det med Childeric är också halt, eller lite svullen i ett framben så jag har inte ridit honom.
När de som skulle provrida Coin- Coin kom så visade det sig att hon också var halt (kan bero på att hennes bakhovar är väldigt korta vilket gör att det gör ont att gå) men hon ser mycket bättre ut så vi hopas på att kunna sätta igång alla hästar igen när den här lilla vintern går över. Tror att det ska vara om ca. 1 vecka.

Om vi inte ska prata om hästar för en liten stund så var jag och Victor igår till en skola och anmälde mig till franskakurs 2 dagar i veckan med start nästa vecka. Ska bara lär mig att hitta dit igen, ligger precis utanför stan men hela skolområdet är tre megaskolor + en massa småbyggnader.
Ikväll ska jag på födelsedagskalas (på en torsdag, jag vet konstigt) är en kompis till alla barn i familjen som fyller 21 eller någonting sådant. Ska bli roligt, smart var jag också att önska ledigt imorgon så jag inte behöver vara dödstrött!

Just det, den värsta nyheten. I rummet bredvid mig bodde innan Charlotte, men eftersom hon bor så gott som alltid (har varit med om att hon har sovit hemma 4 ggr på 10 månader) vilket var superskönt eftersom det hörs ganska bra genom väggen. Men nu har Basile bestämt sig för att flytta in där och han dunkar musik dygnet runt och jag har aldrig varit så irriterad på denna människa förut + att han springer genom mitt rum hela tiden (för att det är en liten genväg till tvättstugan) så nu blir det aldrig lugn och ro igen, livet är hårt...

Nej nu ska jag upp till stallet och vattna hästarna och se om jag ska släppa ut några på paddocken så de får springa av sig lite.

Bjuder lite på en Ingrid- kommentar igen eftersom hon kan vara så himla rolig ibland:

Ingrid: Har ni McDonalds i Sverige Jenny?
Jenny: Ja, Ingrid, det finns över hela världen visste du inte det?
Ingrid: Jahaa...

Hur kan man inte veta att McDonalds är worldwide? Denna familj slutar aldrig att förvåna mig! (och inte på det dåliga sättet).

Eucalyptus en varm sommardag!


RSS 2.0