17 januari 2012

Uppdateringen har legat på latsidan då jag inte haft någon blogglust. Ska försöka att få fram den igen nu så slänge upp en lite uppdatering om vad som har hänt de senaste veckorna.

Den 19 december åkte jag hem till Sverige i 2 hela veckor vilket vekligen behövdes för att vila upp mig och för att få träffa alla där hemma, fira jul och nyår.

Kom den 3 januari tillbaka till ett blåsigt och regnigt Luxemburg. Men de senaste dagarna har temperaturen legat runt 0 och det har varit sol vilket jag tackar gudarna för, är så trött på allt regn här nere, och utan ridhus och alla måste ridas.

Har börjat satt gång hästarna, Nina är tillbaka från Dockendorf och känns jättefin (hade inte förväntat mig någonting annat). Tänkte gå genom hästarna lite snabbt så får ni se hur det står till:

Nina: Som sagt tillbaka från Dockendorf, har tagit röntgenbilder på henne och visade det sig att hon har lösa benbitar i ett bakben, ingenting som hon stör sig på och vi tror dessutom att det har kommit dit senare eftersom vi inte såg att hon hade en lite svullnad där förut (hon har kanske blivit sparkad). Men Charles har kllat på det ordentligt och jag rider henne som vanligt och det ska inte vara några problem.

Cerise: Har gått jättebra men för några dagar sedan när jag red henne kändes hon lite ojämn, hon var inte halt men inte helt 100% på alla benen. Provade att rida idag och det var fortfarande inte bra men mycket bättre. Ska be Charles kolla lite nogrannare.

Childeric: Går på som vanligt, tappade en sko idag och ska få nya nästa vecka, annars rullar allt på.

Orange: Tar det väldigt lungt med henne eftersom hon bara ska motionsridas. Skrittar i skogen och travar lite på banan ibland, vill verkligen inte att hon ska få kramp igen!

Coin- Coin: Fick skor på framfötterna igår då hon har haft ont i dem för att de har varit korta och för att hon har fått en liten inflammation någonstans i framhoven (vi kunde se det på röntgenbilderna vi tog på henne också, annars inget fel på dem). Red henne för första gången idag sedan hemresan till Sverige. Var lite nervös hurvida jag skulle sitta kvar eller inte. Men vilken fantastisk häst, bockade 1 gång?! Annars spänd och på tåna men höll sig i skinnet, fantastiskt!

De andra unghästarna vi rider har vi inte satt igång än. Det är svårt att hinna med bara dessa då det bara går att rida på eftermiddagen då solen har tinat upp ridbanan och gjort den mjuk igen. Men jag är glad så länge det inte regnar.

Nu ropar Basile på mig, måste gå ner och kolla på hans hus han bygger i The Sims, han ser så stolt ut så ska skynda mig att avsluta detta.

Just det, goda nyheter också, Ingrids systemkamera fungerar igen efter en tid av dödhet. Så någon dag ska jag sno den och ta en massa bilder, då blir det bra kvalité och fina. Ni ska få se när Childeric och Sorbier leker på paddocken. Helt galna, idag rök en grimma och en bit av staketet!

RSS 2.0