Den 4e Mars 2012

Hallå allihopa där ute!

Nu har jag mycket roligt att berätta!
Ska börja med att jag i Paris i fredags! En helt fantastisk stad som jag gärna skulle vilja åka tillbaka till.
Det började med att jag och Ingrid tog tåget från Luxemburg vid 6:10 och anlände vi Paris runt strax efter 8. Då gick vi till ett café som låg i Louvren byggnaden. Då kunde vi sitta utomhus och äta en LYX frukost och se ut över den stora glaspyramiden. Sedan gick vi genom "Jardin des Tuileries" (Tuileries Garden) och in på en modemässa som var där och vandrade runt lite. Efter det gick vi och såg "Grand Palais" (det stora palatset) där de om två veckor håller den årliga och stora Hérmes hopptävlingen. Fortsatte efter Champs Èlyssés och gick in på Abercrombie and Fitch som jag ska berätta mer om senare, alla som har vart i en sådan butik vet vad jag pratar om, lite på gränsen till diskreminering men det funkar! Tog också en tripp in på Paris största Louis Vuitton och virrade bort oss där inne för det var så stort med trappor och allt.
Efter det vart det Eiffeltornet och vi åkte högst upp! Sen fika på en av Paris med kända caféer som jag inte kommer ihåg namnet på, det var i vilket fall som helst helt utsökt!
Sen var det sen eftermiddag och vi strosade genom några butiker påväg mot tågstationen. Bland annat Hérmes, det var inte den största butiken eftersom vi inte hade tid att gå dit men i vilket fall som helst så är den mycket stor. Var ett stort poolhus som de hade gjort om till butik.
Sen var det tåget hem och raka vägen till sängen!
I Paris inhandlade jag en vanlig naturvit cardigan, ett sommarlinne på Abercrombie and Fitch och en hallonröd sommarklänning på et vous. Kanske någon känner ingen namnet et vous? Vi har nämligen en jättefin 3 åring av samma namn. Hon har samma mamma som Nina vilket gör att de döps efter franska klädmärken. Nina heter egentligen Nina Ricci.

Till lite hästigare saker för de intresserade!

Har blivit lite mer hästar på senaste tiden, rider nu mellan 6-7 hästar om dagen men jag tycker att det rullar på bra. Här blir det en lite uppdatering om hästarna.
Cerise, skärde upp ett djupt sår in till benet strax åvanför vänster öga så Charles fick lov att sy ihop det, varar lite  så hon har fått några sprutor. Hon har vilat i bara två dagar men svullnaden var mindre idag så jag kunde rida. Så då passade vi på att ha lite hoppträning, som gick åt skogen. Vi krävde lite mer av henne, innan har det varit lite på hennes villkor. Inte att vi har tillåtit henne att stanna och så utan mer enklare övingar som vi är helt säkra på att hon kommer klara utan problem. Så nu när vi idag skulle gå ett snäpp högra vart det raseriutbrott vlket ledde till att jag ramla av 4 gånger.
Ja, ni hörde rätt, 4 gånger, vart tog balansen vägen?
Nina går det bra med, jag tycker att jag har fått till henne riktigt bra i grundarbetet vilket förhoppningsvis kommer leda till en bättre hoppning också.
Coin- Coin, rullar också på, har hoppat lite mer och hon är helt fantatisk! Mycket modigare än Cerise vilket leder till att hon kanske inte är lika försiktig men att hon inte stoppar lika lätt. En har varit och provridit henne vilket gick bra. Men hon ska komma några mer gånger och rida henne fr att riktigt känna efter då Coin- Coin är väldigt olik hennes andra häst.
Childeric, rullar på här också. Hoppade lite idag. En liten lägre serie och ett räcke på 120-125. Gick superbra!
Citterio, suck, han är enormt hög, spänd och springer hela tiden. Hoppade lite idag vilket han gör mycket bra men på marken är det bara kaos.
Orange, går också bra, har hoppat henne lite också. Hon ger en fantastisk känsla över hindren och mellan springer hon bara. Nu väntr på att hon ska bli brunstig så vi kan insiminera henne och så att hon kan få ett föl nästa år!

Andra nyheter är att Charles har fått en stor spark på benet av en häst när han jobbade så han kan inte jobba för tillfället men det betyder inte att han sitter hemma och vilar som han borde.

Det var nog allt jag kom på för tillfället, slänger upp lite turistbilder från Paris!

Datorn och mobilen vill inte sammarbeta alls så får försöka en annan dag igen!


RSS 2.0