31 juli 2012

Hallå!
 
Gick upp tidigt både igår och idag så att jag skulle hinna hem till lunch och se på fälttävlan. Sitter nu och väntar på finalomgången i hoppningen!
Imorgon är jag troligtvis ledig eftersom tävlingen i helgen redan börjar på fredag och jag vill inte vara ledig på dagen innan tävlingen.
Har dock ingen bil (såklart) Charles har skickat sin in till verkstaden för de skulle fixa någonting litet så han har audin. Men jag får nog låna ingrids ikväll om hon inte ska någonstans så får jag försöka att ta bussen imorgon om jag vill åka någonstans.
 
Cerise efter ridturen i lördags
 
 
Ser ni hur lång hennes svans har blivit nu? Äntligen börjar hon likna en häst!
 
 
Med lite snor i näsan...
 
 
Childeric ville också vara med på bild!
 

28e juli 2012

Hejsan allihopa!
 
Sitter hemma nu under lunchen och ser på lite OS, hoppas att ni såg invigningen igår?
 
Här händer det inte så mycket. Charles åkte till Frankrike igår där Victor och Charlotte är på tävling för att stanna där hela helgen. Ingrid har åkt dit några dagar tidigare och stannar också hela helgen och Basile är i tyskland på träningar. Alltså blir jag själ hemma med hästarna och hundarna. Imorgon får jag mocka lite men är inte så farligt d alla unghästar är på bete och Basile har med sig två hästar och likaså Victor.
Igår var det runt 30 grader varmt igen så jag tnkte att jag skulle gå upp tidigt för att hinna rida alla innan lunch och innan det lir för outhärdligt så gick upp klockan 4 men då var det fortfarande mörkt ute så sov till 5 och sen gick jag up till stallet.
Martina var snäll att longera en häst till med så jag hade bara 7 stycken och hann klart vid 12 tiden.
 
Helgen som kommer nu är det championatet om jag inte minns fel. Jag hoppade lite för Charles igår morse med Childeric, som var okej. Han lyssnar inte på mig när jag vill ta tillbaka honom mellan hindrerna och blir lätt lite lång.
Sen hoppade jag Cerise som gick så bra! Är väldigt nöjd, känns som om hon har blivit mer scoopy på sista tiden och hon vart heller inte så stark och drog iväg. I början på nästan vecka ska vi hoppa igen och denna gång lite mer tittiga hinder eftersom hon stannar så lätt kan det vara skönt att göra det lite hemma först.
För övrigt blir det inga 4- åringar som vi tar med oss. Jag rider in dem och känner att de inte all är redo. Lite synd då championatet annars är ett ypperligt tillfälle att sälja dem. Vilket vi kan behöva, har på TOK för mycket hästar!
 
Måste låna ett par vita ridbyxor av Charlotte eller köpa ett par nya innan tävlingen om jag kommer iväg, mina jag har här nere har inte blivit vita sedan den senaste tävlingen då det var gegga överallt!
 
Just det! Framgång med Citterio också, tv dagar i rad har han inte krånglat när jag ska upp till ridbanan + att han har varit jättefin där uppe. Jag tror att (peppar peppar) ä-n-t-l-i-g-e-n han kanske har fått lite respekt för mig!
Segeeer!!!!!
 
Citterio förra året
 

Epsom Gesmeray

Kom ju på att jag måste ju bara visa denna otroligt fina hingst för er! Han är pappa till Etro som jag rider och Et Vous som jag brukar longera.
Hoppar något fantastisk bra (gick OS nere i Hong Kong men kom inte till finalen) och har en sådan otrolig karisma och utstrålning.
 
Fast nu står det ju i videon här på franska att han var i finalen, men inte i Grand Prix finalen tror jag?
 
I vilket fall som helst, UNDERBAR häst, se och njut!
 
 

7e juli 2012

Det har varit fullt upp idag, Cerim, mannen som mockar i stallet kunde inte komma idag så jag och Martina (hon jobbar som sekreterare på kliniken men brukar komma upp på morgonen till stallet och longera lite hästar och hjälpa till) fick fixa det, men gick snabbt när man är två.
Sedan red jag fyra hästar, Colchique, Etro, Citterio och Cerise. Alla gick över lag bra och Citterio gick nästan hela vägen upp till ridbanan utan att vara dum.
Sedan gick (notera gick, alltså inte åkte bil eftersom Basile the one and only har beslagtagit den för en obestämd framtid) jag hem för en snabblunch, upp till stallet igen och red Childeric, Nina och Quetsch och longerade sedan Et Vous. Vart klar vid 18 tiden vilket jag måste säga var bra jobbat. Det dryga som är när man har många hästar är att man skyndar sig, man spenderar inte lika mycket tid med dom att pyssla och så vilket jag tror är bra för relationen. Jag försöker dock ta lite extra tiden för det lite då och då så det inte bara blir så mekaniskt.

Jag har börjat rida för Martina nu igen efter ett litet uppehåll, hon är jätteduktig på att förklara och det känns alltid som att det går så bra när man rider för henne. Sen ska jag också lyckas få över den känslan när jag rider för mig själv också hmm, det blir lite svårare!

Nu har vi fått lite sommar till Luxe också, denna vecka ska ligga runt 25 grader och sol och någon dag upp mot 28-29. Ska se till att jag får en utav de varmaste dagarna ledig så jag kan jobba lite på min bondebränna som bara blir värre och värre!

Tänkte nu att jag skulle lägga upp en fin liten hästbild men jag har ju ingen, måste ta nya! Hittade en liten stel turistbild utanför Louis Vuitton när jag och Ingrid va i Paris, de hade skyltat så fint med karusellhästarna!

 

Unghästarna del 2

Här kommer fortsättningen!
 
3 år (2009)
 
Noirprun du Gibet e. Nintender x Olisco (hingst)
 

 
 
 
 
 
Ciboulette du Gibet e. Chacco- Blue x Genever (sto)
 

 
 
 
 
Kookai du Gibet e. Kiwi du Gibet x Acobat II (sto)
 
 

 
 
 
 
 
Kaa du Gibet e. Kiwi du Gibet x For Pleasure (hingst)
 

 
 
 
 
4 år (2008)
 
Colchique du Gibet e. Chacco- Blue x Genever (sto)
 

 
 
 
Etro du Gibet e. Epsom Gesmeray x Calvados (sto)
 

 
 
 
 
 
Et Vous du Gibet e. Epsom Germeray x Acobat II (sto)
 

 
 
 
 
 
Quetsch du Gibet e. Quicksilver x Olisco (sto)
 
 

 
 
 

Unghästarna

Eftersom det är så mycket unghästar vi har här så tänkte jag lägga upp ett litet inlägg med lite bilder från när vi löshoppade dem i mars så ni kanske kan få en liten bild om hur de ser ut.
Jag har börjat rida både Etro och Colchique som är lika gamla som Quetch (4 år) och har börjat longera Et vous som också 4 år men bara sutten på 3 gånger. Alltså blir det jag som rider in alla unghästarna vilket blir ganska jobbigt. Att rida in hästar är inte det roligaste, de är lite spännande i början när man inte vet om man ska sitta kvar eller inte och hur de kommer att reagera på olika grejer men sen när man ska börja "rida" dem och de kan inte gå rakt och är så himla ostabila är verkligen såååå tråkigt. Kanske om man bara ride in en häst men att göra flera strycken och när de blir lätta att rida så kommer nästa år unghästar.
I vilket fall som helst så är en liten sammanfattning av alla hästar! Det får komma ett till inlägg sen med fölen från detta år, alla är verkligen så fina!
 
(ps. Har ingen aning om hur hälften av alla namnen stavas...)
 
1 år (2011)
 
Kashaya du Gibet e. Kiwi du Gibet x Calvados (sto)
 

 

 
 
 
Bibibi du Gibet e. Balou du Rouet x Adlantus Z (sto)
 

 
 
Chaperon Rouge du Gibet e. Centadel x For Pleasure (sto)
 

 
 
Safran du Gibet e. Saint Amour x Genever (hingst)
 

 
 
 
Eglantier du Gibet e. El Bundy x Olisco (hingst)
 

 

2 år (2010)
 
Kiriku du Gibet e. Kiwi du Gibet x For Pleasure (hingst)
 

 
 
 
 
Courrèges du Gibet e. Centadel x Acobat II (hingst)
 

 
 

 
 
 
Amadeus d' Oncieres e. Baloubet du Rouet x Sioux de Baugy (hingst, och inköpt)
 

 
 
 

Jag lägger upp ett till inlägg lite senare med 3 och 4 åringarna!

13e juli 2012

Var ledig igår så idag känner man sig pigg och ridsugen igen (förutom att jag inte kunde somna igår, Basile har sommarlov och vi bor vägg i vägg= Basile pumpar musik).
Om 3-4 veckor är det "champioships" här i Luxemburg och jag ska rida Cerise, Basile ska rida Nina. Charlotte som vanligtvis rider henne på tävling är inte här då så då ska Basile av alla människor få rida henne *tar stryptag på ungen*.
Nej men jag förstår också varför, hon måste kvala till Zangersheide young horse show och Basile rider ju bättre än mig, men blir lite besviken i vilket fall.
Ska bli kul och lite nervöst att rida Cerise, hoppar att hon håller sig frisk. Benet är bra nu men vill gärna åka på minst en tävling innan vi åker dit. Har aldrig tävlat utomhus med henne och när hon stannar så lätt vill jag gärna ha lite mer rutin på både mig och henne.
Här kommer lite dåliga bilder från den senaste tävlingen med henne innan hon vart skadad.
 
 
 
 
 
 
Haha och här, andra hindet i två kombinationen, hon stod emot lite och var påväg att stanna så jag fick trycka på henne och jag hamnade "lite" bakom henne!
 

 
Och en extremt ocharmig bild på prisutdelningen...
 

I love you

Nu är de äntligen här! De finaste skorna som hör till mina finaste chaps, är såååå nöjd! Bilderna gör inte varken färgen eller grejerna till rättvisa.
Både skorna och chapsen är från Stivaleria Secchiari som är ett italienskt märke och de har extramt fina grejer med otroligt bra kvalité.
 
 
 

Den 10 juli 2012

Heeej allihopa!
 
Ännu ett inlägg har lyckast komma upp, hurra!
Allt rullar på här, Citterio mår bra igen efter hovbölden och rids. Childerics andra bakben (inte det han hade hovbölden på) har plötsligt blivt svullen och han har fått vila. Jag ska be Charles att ta en närmare titt på det.
 
Igår var det hoppträning på morgonen med 3 hästar. Jag började med Etro medan Victor red Colchique (best friends). Gick bättre nu än de senaste två gångerna jag har ridit henne då jag har fått stått ut med några ordentliga utskällningar. Vart mycket travhoppning som det brukar bli med unghästar men vi avslutade med en liten bana på 3 hinder. Trav in först på ett kryss och sedan 4 galoppsprång framåt till en oxer och sedan snett igenom på en annan oxer också i galopp. Gick jättebra, hon stannade inte och jag lyckades rama in henne och hålla henne i galopp + fixa avstånden vilket inte är så lätt när man har en häst som man inte kan ta tillbaka då den bara faller isär.
Sen vart det Citterios tur, fick mycket beröm av Charles och jag fick höra "Very nicely ridden" "Good" "He is looking very nice" osv. Jag menar han kändes bra men inte så bra?! Vad har det tagit åt Charles?
Sen sist vart det Nina som hoppar sååå fantastiskt, så stort och så enkelt. Hon är så lätt att rama in när man känner att hon vill stanna i jämförelse mot Cerise som bara slår på en tvärnit mitt framör så man flyger in i hindret.
Nina kändes suuuper och hon är verkligen så rolig att rida, trodde aldrig att det skulle sluta såhär i början när jag red in henne, hästar är så extremt lättlärda djur!
 
Just det, min bil är sönder (igen) jag har inte uppdaterat på ett tag men min volvo som jag alltid körde gick sönder hela tiden tills en dag då den verkligen verkligen gick sönder = går inte att laga. Så nu kör jag Charlottes och Pauls gamla audi eftersom de har skaffat en ny bil. I vilket fall som helst när jag var påväg hema från stallet för några dagar sedan så bara stängde den av sig själv och jag hade precis nog med fart för att komma upp lite på sidan av vägen. Den ska bli lagad denna vecka, skönt det då jag har Louises lägenhet och det kan kanske vara bra att komma dit och vattna blommorna + ta in posten (och se på svensk tv jippie!). Annars har Victor sagt att jag kan säga till honom så får jag gärna låna hans bil vilket är jättesnällt men han använder den ganska mycket själv också. Well well, det löser sig nog!
 
Paul, jag och Charlotte när jag och Ingrid var i La touquet för att hälsa på dem på hästtävlingen. La touquet ligger vid kusten och det är tydligen många från Paris som har sommahus där. Vädret var kallt och blåsigt den helgen vi var där men vi fick lov att åka och kolla lite på stranden i vilket fall!
 
 
 

På gång!

Nej nu ska jag allt få fart på den här bloggen igen!

Vi har mycket att ta igen men det blir lite i taget.

Kom tillbaka till Luxemburg för en vecka sedan då jag har haft semester och varit hemma i Sverige i två veckor vilket var välbehövligt!

När jag kom tillbaka vart både Childeric och Citterio halta direkt, jag tänkte att det var mitt fel om jag hade satt igång dem för hårt, men det var lite konstigt eftersom Charlotte har hållt igång både Citterio och Nina när ag var borta för att hon har ridit dem på tävlingar.
Visade sig att båda hade en varsi hovböld vilket var jättetur, Charles öppnade den och vi gjorde rent och nu två dagar senare har jag kunnat rida Childeric lite lätt!
Annars har jag satt igång Cerise igen som nu bara ha fått gå i skrittmaskinen när jag har varit borta för hennes ben skull som aldrig har blivit riktigt bra. Nu är det fortfarande lite större än det andra benet men hon är inte halt och det kommer nog aldrig riktigt gå tillbaka och bli lika smalt som det andra benet. (Det är bara en liten svullnad på innsidan av benet strax över kotan så ni inte tror att hela benet är svullet). Har satt igång henne också och so far so good.
Quetsh (stavning?) min nya unghäst är i full gång, hon är så snäll! Dock är hon väldigt svår i munnen och vill helst inte att man ska röra henne alls. Har hoppat några enstaka hinder med henne och det är väl ingen 150 cm häst om jag säger så men hon är väldigt okomplicerad. Charles nämnde för mig nyss att han vill att hon ska gå 4 års championatet här i Luxemburg om 5-6 veckor tillsammans med en utav våra andra unghästar och jag vet inte riktigt hur vi ska lyckas med det? Blir antagligen inte jag som kommer rida henne men jag måst få henne redo tills dess och ja, jag vet helt inte enkelt hur jag ska lyckas med det.

Idag har jag ridit Etro på morgonen också, en til 4 åring som jag red en del i vintras och sedan har Charlotte och Paul ridit henne lite och nu vill väl Charles att jag ska sätta igång igen med henne så vi kommer någonstans. Hon är supersnäll och har inte bockat alls men hon är väldigt tittit och så stor! Jag vill ha en liten häst men hon är enorm och bara 4 år!

Annars då, Louise har åkt till Sverige för semester i en månad så jag har fått nycklarna till hennes lägenhet som ligger mitt i stan om jag vill smita undan lite från kaoset här och ta in posten, vattna blommorna och så. Ska verkligen bli superskönt och det är så snällt av henne!

Just det! Har införskaffat mig ett par nya chaps och ridskor vilket är välbehövligt. Mina dyon som jag hade innan har gått sönder och är på lagning, mina ariat skor är totalkaputt (har väl inte skött om dem som jag ska, fy skäms på mig!) och mina stövlar har inte många ridturer kvar!
Ni ska få se dom nya, är sååå stolt men skona har inte kommit än, köpte allting när det var en stor hästtävling här i Luxe så då fick man hjälp med urprovning och de var så proffsiga men de hade inte de skona som jag ville ha men de ska komma vilken dag som helst nu.

Paul och Quetsh när vi löshoppade alla unghästarna i slutet på mars, mina fick ha tshirt på sig för det var så varmt!


RSS 2.0